Interviews

Joan MacDonald: Η 75χρονη fitness influencer που άλλαξε ζωή!

Με ενάμιση εκατομμύριο followers στο Instagram, η Joan MacDonald είναι η απόδειξη ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Η 75χρονη Joan MacDonald ακολούθησε τον κανόνα «κάλιο αργά παρά ποτέ» και τα κατάφερε! Έχασε κιλά, γυμνάστηκε σκληρά και τώρα βοηθά και άλλους να αλλάξουν τρόπο ζωής!

 

 

H Joan MacDonald είναι 75 ετών. Πριν από 5 χρόνια ζύγιζε 90 κιλά, επαιρνε φαρμακευτική αγωγή για την υπέρταση και την εισοφαγική παλινδρόμηση, είχε πρησμένους αστράγαλους, η αρθρίτιδά της ήταν εξαιρετικά επώδυνη και είχε δυσκολία να ανέβει και να κατέβει σκάλες. Ένιωθε συνέχεια κουρασμένη και ήθελε απεγνωσμένα μια αλλαγή. Η κόρη της Μισέλ της είπε ότι έπρεπε να κάνει μια επιλογή. Αν συνέχιζε το ίδιο τρόπο ζωής θα κατέληγε ακόμη χειρότερα, και πιθανώς με περισσότερα φάρμακα. Της πρόσφερε λοιπόν την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια διαδικτυακή ομάδα με άλλες γυναίκες που ήθελαν να αλλάξουν συνήθειες και να φροντίσουν τον εαυτό τους.

Η μεταμόρφωσή της

Έτσι, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση της Michelle και της ομάδας των γυναικών, έκανε μία στροφή 180 μοιρών. Έμαθε πώς να χρησιμοποιεί ένα i-phone για πρώτη φορά στη ζωή της. Ανανέωσε τη συμμετοχή της στο γυμναστήριο, αγόρασε μια ζυγαριά τροφίμων και μια μεζούρα και άρχισε να γυμνάζεται. Ήταν απίστευτα σκληρή δουλειά για εκείνη και υπήρχαν πολλές μέρες που έκλαιγε αλλά δεν τα παράτησε ποτέ.

Το σύνθημά της ήταν «Δεν με πειράζει αν οι αλλαγές μου είναι αργές. Θα πάω με τον δικό μου ρυθμό και αυτή τη φορά οι αλλαγές θα διαρκέσουν για το υπόλοιπο της ζωής μου.» Το εννοούσε πραγματικά. Το πρόγραμμα που έκανε απαιτούσε αφοσίωση και στοχοπροσήλωση. Αλλά καθώς οι μήνες περνούσαν έβλεπε ότι άλλαζε. Το βάρος έπεφτε και οι πόντοι μειώνονταν ενώ η εμπιστοσύνη της στη γυμναστική αυξανόταν.  

«Εδώ και πέντε χρόνια μπορώ ειλικρινά να πω ότι είμαι μια διαφορετική γυναίκα από ότι ήμουν όταν ξεκίνησα. Ξέρω πώς λειτουργεί το instagram, μπορώ να δημιουργήσω ισορροπημένα γεύματα, ξέρω πώς να κυκλοφορώ με σιγουριά στο γυμναστήριο και καταλαβαίνω τη σημασία της άρσης μεγάλου βάρους» λέει η ίδια στο site της. «Διαπίστωσα ότι αυτός ο νέος τρόπος ζωής μου επέτρεψε να συναντηθώ και να ενθαρρύνω πολλούς άλλους να κάνουν το ίδιο.»

Το πριν και το μετά

Εάν μπορώ εγώ, μπορείτε και εσείς

Με σύνθημα «Εάν μπορώ εγώ, μπορείτε και εσείς» η Joan λέει ότι «οι ηλικιωμένες γυναίκες έχουν πολλά να προσφέρουν. Υπάρχουν πολλές γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας από εμένα που είναι πραγματικά δυνατές και καταπληκτικές. Οι ηλικιωμένες γυναίκες έχουν φωνή και πρέπει να τις ακούμε. Οι άνθρωποι σκέφτονται, τι κάνει η γιαγιά; Αλλά θα εκπλαγείτε με το τι μπορεί να κάνει η γιαγιά».

Η Joan με την κόρη της Michelle.

Τρία χρόνια αργότερα, το Train With Joan έχει γίνει μια κοινότητα που βασίζεται στη φιλοσοφία ότι όταν οι γυναίκες αφιερώνουν χρόνο στον εαυτό τους, συμβαίνει μια ριζική αλλαγή. «Ως γυναίκα, πάντα δίνεις τον εαυτό σου στην οικογένειά σου», λέει ο MacDonald. «Τα παιδιά μου ήταν πάντα πιο σημαντικά από αυτό που ήθελα να κάνω. Αλλά επειδή έχεις κάνει οικογένεια δεν σημαίνει ότι δεν έχεις τίποτα άλλο να προσφέρεις».

www.trainwithjoanofficial.com

Ακολούθησε την στο instagram