Fitness

Βαριέσαι το τρέξιμο; Κάψε θερμίδες αλλιώς!

Θέλεις να ιδρώσεις και να κάψεις θερμίδες αλλά βαριέσαι το τρέξιμο; Πάρ’το αλλιώς!

1 Ποδηλασία

Η ποδηλασία σε στατικό ποδήλατο μπορεί να κάψει πολλές θερμίδες, όπως και το τρέξιμο (398 θερμίδες) – ακόμα κι αν είσαι καθισμένη ενώ ποδηλατείς. Θέλεις να κάψεις περισσότερες; Πάρε ένα mountain bike και ανάλογα με την ταχύτητα, την κλίση και την αντοχή σου μπορεί να καταφέρεις να κάψεις μέχρι και 480 θερμίδες την ώρα.

2 Πεζοπορία σε ανηφόρα με βάρη
Εάν προσθέσεις 5 – 7 κιλά στο σακίδιό σου (με μερικά βιβλία πιάνει το κόλπο) θα κάψεις περίπου 410 θερμίδες ανά ώρα με κανονικό βηματισμό (συνήθως περίπου 6 χιλιόμετρα την ώρα).

3 Χορός
Κατατάσσεται στην αεροβική άσκηση, και μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις πάνω από 445 θερμίδες ανά ώρα. Και ναι, όταν ιδρώνεις το Σαββατόβραδο στα πάρτυ μετράει κι αυτό!

4 Αναρρίχηση
Θα κάψεις περίπου 454 θερμίδες ανά ώρα στην ανάβαση μέχρι και 284 την ώρα στην κατάβαση. Άσε που θα τονώσεις μπράτσα και χέρια.

5 Σχοινάκι
Το αγαπημένο παιχνίδι της παιδικής σου ηλικίας αποτελεί μια απίστευτη προπόνηση. Ανάλογα με το ρυθμό και την έντασή σου, μπορείς να κάψεις περίπου 670 θερμίδες την ώρα. Βάλε στόχο τις 500 αναπηδήσεις ανά λεπτό για να κάψεις περισσότερο. Δες εδώ το πρόγραμμα της Kate Perry.

6 Κολύμβηση
Θα τα χάσεις στο υγρό στοιχείο με πρόσθιο 585 θερμίδες /ώρα, ύπτιο 540 θερμίδες / ώρα, ή πεταλούδα (784 θερμίδες / ώρα με μέτριο έως έντονο ρυθμό.

7 Ανέβασμα στις σκάλες
Εντάξει μπορεί τεχνικά να είναι εξίσου επώδυνο με το τρέξιμο, όμως δουλεύει, ειδικά για όσους ζουν σε πολυκατοικίες και δεν έχουν κοντά τους ένα πάρκο ή γυμναστήριο. Θα κάψεις περίπου 300 περισσότερες θερμίδες από ό,τι αν έτρεχες σε άσφαλτο. Αυτό σημαίνει 800 θερμίδες ανά ώρα. Δες πρόγραμμα εδώ. Είπες κάτι;

* Όλες οι εκτιμήσεις βασίζονται σε μία ώρα δραστηριότητας για ένα άτομο 60 κιλών, σύμφωνα με την Compendium of Physical Activities published in Medicine and Science in Sports and Exercise, καθώς και τους υπολογισμούς θερμίδων βασίζεται στην εν λόγω έρευνα. Εάν το βάρος σου είναι παραπάνω θα κάψεις ελαφρώς περισσότερες θερμίδες από αυτές τις δραστηριότητες. Εάν ζυγίζεις λιγότερο θα κάψεις λιγότερες θερμίδες.