Fitness

3 κινήσεις για κοιλιά πλάκα!

Θέλεις να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά; Το πιλάτες μπορεί να σου χαρίσει την κοιλιά των ονείρων σου, αλλά αν δεν δώσεις προσοχή σε κάποια βασικά σημεία της προπόνησής σου, θα χάσεις πολλά από τα οφέλη αυτού του είδους άσκησης. Δες τι πρέπει να έχεις υπόψη σου. 

1 Πάρε ανάσα
Το κλειδί της επίπεδης κοιλιάς στο πιλάτες είναι να συμπεριλαμβάνεις και τους βαθύτερους κοιλιακούς μυς, τους εγκάρσιους. Αν αναπνέεις με την κοιλιά ή το στήθος, όπως κάνεις συνήθως, προκαλείς απραξία στους στομαχικούς μυς, οι οποίοι τελικά δεν ενεργοποιούνται. Αντί αυτού προσπάθησε κατά τις εισπνοές σου να στέλνεις αέρα στα πλευρά σου.

2 Βάλε στο παιχνίδι και τη μέση
Η μέση σου και οι κοιλιακοί μυς αποτελούν μια ομάδα, όσον αφορά τη σφιχτή και γραμμωμένη κοιλιά. Για να συμπεριλάβεις και τους μυς της μέσης διατήρησε ουδέτερη στάση στη σπονδυλική σου στήλη κατά τη διάρκεια των ασκήσεων. Αν χρειαστεί να είσαι ξαπλωμένη ανάσκελα, άφησε ένα μικρό κενό ανάμεσα στη μέση σου και το στρώμα και μην την αφήνεις να πιέζεται στο πάτωμα ή να είναι τοξοειδής κατά τη διάρκεια ασκήσεων. Αν η σπονδυλική σου στήλη είναι ευθεία, οι κοιλιακοί σου είναι σε σωστή θέση, συμμετέχουν όπως πρέπει στην άσκηση κι εσύ έχεις μικρότερη πιθανότητα να τραυματιστείς.

3 Ξάπλωσε
Ενσωματώνοντας τους μυς πυελικού εδάφους στην άσκησή σου, αυτόματα ενεργοποιείς τους εγκάρσιους κοιλιακούς σου. Οι μυς του πυελικού εδάφους αποτελούν τη βάση του κορμού σου, γι' αυτό χρειάζεται να τους σφίξεις προκειμένου να γυμνάσεις τους κοιλιακούς απ' όλες τις γωνίες. Όταν κάνεις μια άσκηση πιλάτες πάνω σε στρώμα, προσπάθησε να σφίγγεις τους μυς του εσωτερικού των μηρών σου προς τα πάνω (σαν να τους νιώθεις πίσω από τον αφαλό σου), όπως περίπου κάνεις και στις ασκήσεις Κέγκελ.