ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τί είναι καλύτερο: Σνακ ή shake πρωτεΐνης μετά από την προπόνηση;

Η πρωτεΐνη σου δίνει ενέργεια, τονώνει τη μνήμη σου, κάνει αποκατάσταση και χτίζει πιο δυνατό μυϊκό ιστό. Ο σκοπός της πρόσληψης πρωτεΐνης μετά την προπόνηση είναι να αποκατασταθεί η βλάβη των μυϊκών ινών μετά από την έντονη προπόνηση. Αλλά στην ερώτηση Σνακ ή shake πρωτεΐνης μετά από προπόνηση το περιεχόμενο είναι αυτό που μετράει!

 

 

 

 

Σνακ ή shake πρωτεΐνης μετά από προπόνηση;

Εξαρτάται από τους στόχους. Εάν ενδιαφέρεσαι για όγκο ή για να διατηρήσεις τους μυς σου τότε το shake πρωτεΐνης μπορεί να είναι καλύτερο για να φτάσουν ταχύτερα τα θρεπτικά συστατικά στον μυ.

Αν κάνεις cardio ή μέτριας ένταση προπόνηση καλύτερη επιλογή είναι τα ολόκληρα τρόφιμα. Δεν χρειάζεται να βιαστείς να θρέψεις τους μυς στην περίπτωση αυτή.

Αν το γεύμα σου μετά την προπόνηση είναι καλό, όσον αφορά την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λιπαρά, μπορείς να παραλείψεις το shake πρωτεΐνης μετά την προπόνηση και να πας στο σπίτι και να φας ένα πλήρες γεύμα, όπως μία σαλάτα κοτόπουλου ή τόνου, που είναι πηγές πρωτεϊνών και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που μπορεί να βοηθήσουν, ενώ διαθέτουν και σύνθετους υδατάνθρακες.

 

Διάβασε ακόμη: Τα 6 λάθη που κάνεις με τα shakes πρωτεΐνης