Fitness

12 ασκήσεις, 7 λεπτά, 1 πρόγραμμα βασισμένο στην επιστήμη

Αυτές οι 12 ασκήσεις χρειάζονται μόνον το βάρος του σώματός σου, μία καρέκλα και έναν τοίχο και μπορεί να συνδυάσουν μία προπόνηση υψηλής έντασης σε περίπου 7 λεπτά σταθερής ταλαιπωρίας. Το καλύτερο; Βασίζονται στην επιστήμη.

 

 

Η προπόνηση υψηλής έντασης παρέχει πολλά από τα οφέλη φυσικής κατάστασης της προπόνησης αντοχής σε πολύ μικρότερο χρόνο. Μία επιστημονική μελέτη στο πανεπιστήμιο McMaster στο Hamilton, στο Οντάριο και σε άλλα ιδρύματα δείχνει, ότι ακόμα και λίγα λεπτά προπόνησης σε μια ένταση που προσεγγίζει τη μέγιστη ικανότητα του σώματος, μπορεί να δημιουργήσει μοριακές μεταβολές στους μυς συγκρίσιμες με αρκετές ώρες προπόνησης ή ποδηλασίας. Ωστόσο, ενδιάμεσα η εξαιρετικά έντονη δραστηριότητα πρέπει να αναμιχθεί με σύντομα διαλείμματα.

1 πρόγραμμα σε 7 λεπτά

Κάνε 10 δευτερόλεπτα ξεκούραση μεταξύ ασκήσεων.

Οι ασκήσεις πρέπει να εκτελούνται με γρήγορη διαδοχή, για 30 δευτερόλεπτα για κάθε μία, ενώ, η ένταση να είναι περίπου 8 σε κλίμακα ενόχλησης από 1 έως 10. Αυτά τα επτά λεπτά πρέπει να είναι, με μια λέξη, δυσάρεστα. Όμως σκέψου το μετά: σε επτά λεπτά θα έχεις τε-λιώσει!

12 Ασκήσεις

1 jumping Jacks

Κάθισμα στον τοίχο

3 Push ups

4 Ροκανίσματα

5 Step up σε καρέκλα

6 Squats

7 Βυθίσεις τρικεφάλων σε καρέκλα

8 Σανίδα

9 Γόνατα ψηλά

10 Προβολές

11 Push ups και περιστροφή

12 Πλάγια σανίδα