ΥΓΕΙΑ

Τα 10 πιο συχνά λάθη που κάνεις με το προφυλακτικό!

Κοιτάς την ημερομηνία λήξης αλλά μέχρι εκεί; Δες τα Τα 10 πιο συχνά λάθη που κάνεις με το προφυλακτικό και προφύλαξε την υγεία τη δική σου και του/της συντρόφου σου.

 

 

1 Καθυστερείς να το βάλεις

Ένα πολύ συχνό λάθος είναι ότι δεν φοράς προφυλακτικό από την αρχή της πράξης. Αλλά δεν είσαι ο μόνος. Περισσότερα από τα μισά ζευγάρια (51,1%) σύμφωνα με μελέτη που έκανε το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στις ΗΠΑ, δεν βάζουν το προφυλακτικό από την αρχή, αλλά προς το τέλος. Αυτό δεν προστατεύει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, διότι ανταλλαγή σωματικών υγρών συμβαίνει καθ’ όλη τη διάρκεια του σεξ και όχι μόνο στη διάρκεια της εκσπερμάτωσης.

2 Το ξετυλίγεις προτού το φορέσεις

Αρκετοί είναι εκείνοι που ξετυλίγουν το προφυλακτικό πριν το τοποθετήσουν στο πέος, αντί να το ξετυλίξουν πάνω του. Αποτέλεσμα; Σπάει κατά τη διάρκεια, ή δεν μπαίνει σωστά και μειώνει την απόλαυση. 

3 Δεν απομακρύνεις τον αέρα

 Όταν τοποθετείς το προφυλακτικό δεν απομακρύνεις τον αέρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος στην άκρη του για το σπέρμα.

4 Γυρίζεις το μέσα έξω!

Σίγουρα εδώ γελάς αλλά το 30,4% των αντρών βάζουν το προφυλακτικό και από την ανάποδη, δηλαδή γυρνούν το μέσα-έξω και το επανατοποθετούν. Αυτό είναι επικίνδυνο διότι μπορεί να υπάρχουν προσπερματικά υγρά, τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν εγκυμοσύνη. Επιπλέον, ό,τι ασθένεια υπάρχει μεταδίδεται πιο εύκολα από τον έναν στον άλλο. Υπάρχει και κάτι ακόμη χειρότερο: ξαναχρησιμοποιείς το προφυλακτικό για τουλάχιστον δύο φορές 

5 Δεν κρατάς το προφυλακτικό από τη βάση του

Πάνω από το 50% δεν κρατούν το προφυλακτικό στη βάση του πέους κατά την έξοδο και μετά από την εκσπερμάτωση. Αυτό μπορεί να σου γλιστρήσει και να υπάρξει διαρροή σπέρματος.

6 Ανοίγεις τη συσκευασία με μαχαίρι ή ψαλιδάκι

Ένα συχνό λάθος που είναι εύκολο να χαράξεις, χωρίς να το προσέξεις, το προφυλακτικό και να σπάσει.

7 Δεν το ξετυλίγεις εντελώς

Αρχίζεις το σεξ με μισοξετυλιγμένο το προφυλακτικό στο πέος.

8 Δεν χρησιμοποιείς λιπαντικό

Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο του σπασίματος. Ειδικά στο πρωκτικό σεξ το λιπαντικό είναι απαραίτητο. 

9 Χρησιμοποιείς λάθος λιπαντικό

Εάν χρησιμοποιείς λιπαντικό με βάση το λάδι ή το πετρέλαιο (βαζελίνη), μπορεί να διαβρώσει το προφυλακτικό και να σπάσει. Το σωστό λιπαντικό πρέπει να έχει βάση το νερό.

10 Το βάζεις στην κωλότσεπη

Ένα προφυλακτικό στην κωλότσεπη ή το πορτοφόλι σου για καιρό μπορεί να χαλάσει. Διάβαζε τις οδηγίες της συσκευασίας για τη σωστή φύλαξη.

Αυτό είναι το προφυλακτικό που δεν το τρυπά ούτε βελόνα!

Τα περισσότερα προφυλακτικά είναι σχετικά ευαίσθητα και μπορεί να σπάσουν κατά τη σεξουαλική πράξη ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι όταν φορούν προφυλακτικό η αίσθηση μειώνεται κατακόρυφα, είτε είναι άντρες είτε γυναίκες.

Ένα νέο προφυλακτικό, ωστόσο, δίνει τη λύση και στα δύο αυτά προβλήματα. Είναι το Lelo Hex της εταιρείας Lelo.

Η εταιρία χρησιμοποίησε το παλιό, καλό και εγκεκριμένο latex σε μια διαφορετική δομή: τη δομή του γραφενίου, το οποίο είναι το λεπτότερο και ισχυρότερο υλικό που υπάρχει σήμερα, και έτσι κάθε προφυλακτικό HEX αποτελείται από 350 μικρά εξάγωνα. Είναι σχεδιασμένο, ώστε να μένει στη θέση του πάντα και να μη σπάει, ακόμα και αν τρυπηθεί με καρφίτσα.