Fitness

Ανακούφισε την πλάτη σου σε 1 λεπτό με την ειδικό!

Οι υποχρεώσεις και τα… βάρη της καθημερινότητας έχουν αφήσει στην πλάτη σου αρκετό βάρος και δυσκαμψία; Η Χριστίνα Πολύζου, master Pilates Trainer της μεθόδου ARTaction Pilates και ιδιοκτήτρια του studio ARTaction στη Θεσσαλονίκη, μας δίνει ένα εύκολο και άμεσο στρέτσινγκ για να ανακουφίσεις την πλάτη σου σε 1’ λεπτό, με τη βοήθεια μια πετσέτας.

 

 

Πώς θα το κάνεις

Τύλιξε την πετσέτα σε ρολό και τοποθέτησέ την στην πλάτη σου, κάτω από το στήθος. Κράτησε τα πόδια λυγισμένα και τα χέρια δίπλα στο σώμα σου.

(Σ.Σ.: Ανάλογα με το μέγεθος της πετσέτας που έχεις μπορείς να κάνεις μεγαλύτερο ρολό, άρα και να έχεις πιο έντονη διάταση.)

Προετοιμασία: Μείνε λίγο σε αυτή τη θέση. Θα νιώσεις ήδη την ανακούφιση.

Άσκηση: Με την εισπνοή σήκωσε τεντωμένα και τα δύο χέρια προς τα πάνω. Με την εκπνοή άφησέ τα να πάνε προς τα πίσω, μέχρι το σημείο που σε ευχαριστεί. 

Επανέλαβε την κίνηση 6 φορές.

Διάβασε σχετικά: 5 ασκήσεις που πρέπει να αποφεύγεις όταν σε πονάει η μέση ή η πλάτη σου

Μάθε ότι:

  • Στην αρχή δεν χρειάζεται να ακουμπήσεις πίσω στο πάτωμα. Κάνοντας τις επαναλήψεις οι ώμοι σου θα ζεσταθούν και θα μπορείς να μεγαλώσεις σταδιακά την κίνησή σου.
  • ΔΕΝ είναι απαραίτητο να φτάσεις μέχρι κάτω. Αν πιέσεις πολύ υπάρχει περίπτωση να νιώσεις πόνο.
  • Εάν γνωρίζεις ότι έχεις τενοντίτιδα στον ένα ή και στους δύο ώμους, τότε κράτησε την κίνησή σου μέχρι το σημείο που δεν τον/τους πιέζεις.
  • Μπορείς να επαναλάβεις όσες φορές την ημέρα θέλεις για να ανακουφίσεις την πλάτη σου.

 

Ποια είναι η Χριστίνα Πολύζου

Η Χριστίνα Πολύζου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε χορό στην Αθήνα στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή της Άννας Πέτροβα.
Είναι μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας χορού του Λονδίνου.
Δίδαξε και χόρεψε με επαγγελματικές ομάδες σύγχρονου χoρού και για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με τη γιόγκα και το διαλογισμό, καθώς και μορφές εναλλακτικών θεραπειών. Την ίδια εποχή ασχολείται, εκπαιδεύεται και εμβαθύνει στη μέθοδο Pilates.
Το 1994 γυρίζει στη Θεσσαλονίκη και ιδρύει το ART action studio PILATES, τον πρώτο εναλλακτικό χώρο στη μέθοδο Pilates. 

fb ARTactionThessaloniki