ΥΓΕΙΑ

Οδηγός επιβίωσης στη δουλειά τον Αύγουστο

Έμεινες πίσω για να κρατήσεις το εργασιακό φρούριο, την σπουδαία Giant; Αυτός ο οδηγός επιβίωσης στη δουλειά τον Αύγουστο θα σε βοηθήσει να μην χτυπάς το κεφάλι σου στο γραφείο!

 

 

Δες και το κι αλλιώς: το να μείνεις στο γραφείο τον Αύγουστο έχει τα θετικά του: δεν πέφτεις σε κίνηση, η δουλειά λιγοστεύει, φεύγεις νωρίτερα ή στην ώρα σου από τη δουλειά, δεν σε πιέζει ο “από πάνω”. Αν ξέμεινες στο γραφείο τον Αύγουστο δες πώς θα τα βγάλεις πέρα με αυτόν τον μικρό οδηγό επιβίωσης.

 

Συνέχισε να ασκείσαι

Η περίοδος των διακοπών και των αδειών είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για να ακολουθήσεις τη συνηθισμένη σου προπόνηση. Παράγοντες όπως η υψηλή θερμοκρασία, τα κλειστά γυμναστήρια αλλά και η βαρεμάρα μπορούν να σε πετάξουν έξω από το πρόγραμμά σου. Αλλά εάν παραμείνεις ενεργός – ακόμα και για λίγο κάθε μέρα – θα σου δώσει έξτρα ενέργεια να βγάλεις τη δουλειά όταν οι άλλοι θα είναι στις ακτές. Η σωματική σου δραστηριότητα δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα έντονη. Βρες μια δραστηριότητα όπως το περπάτημα, πήγαινε σε μία πισίνα το απόγευμα μετά τη δουλειά – ακόμα και το να κάνεις ψώνια βοηθάς στο κυκλοφορικό σου. Το κάτι είναι πάντα καλύτερο από το τίποτα. Κάνεις δουλειά γραφείου και δεν ξέρεις με ποια άσκηση να αρχίσεις; Δοκίμασε αυτές τις 3 ασκήσεις

Οργάνωσε τα εισερχόμενά σου

Χωρίς καμία απολύτως ενόχληση και άγχος από τον προϊστάμενό σου ή από τον εργοδότη σου τώρα, που επικρατεί ησυχία στο γραφείο, τακτοποίησε δουλειές που θα σε πιέζουν αργότερα.Οργάνωσε τα εισερχόμενά σου και στη συνέχεια απόλαυσε το διάλειμμά σου με ένα φραπέ. Αργά. Δεν βιάζεται κανείς.

Μάθε κάτι καινούριο, όχι για τη δουλειά σου

Οι δεξιότητες που δεν σχετίζονται με την εργασία είναι συνήθως ακόμα πιο διασκεδαστικές. Δοκίμασε μία νέα μέθοδο προπόνησης. Πάρε μαθήματα δημιουργικής γραφής. Μάθε μια νέα γλώσσα με μια εφαρμογή όπως το Duolingo (Το Duolingo είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος στον κόσμο για να μάθεις ξένες γλώσσες. 100% δωρεάν, διασκεδαστικά και επιστημονικά). Επίλεξε κάτι που να γυμνάζει διάφορα τμήματα του εγκεφάλου σου, τα οποία δεν χρησιμοποιείς συνήθως κατά τη διάρκεια της εργάσιμής σου ημέρας. Μπορεί να κάνει θαύματα στην ευτυχία σου, τη δημιουργικότητά σου και την ευεξία σου – και μπορείς να ανακαλύψεις κάτι που θα σε ενθουσιάζει ή να συναντήσεις ανθρώπους που μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή σου.

Μάθε μια νέα δεξιότητα για τη δουλειά σου

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν να μάθουν κάτι παραπάνω για τη δουλειά τους που μπορεί να τους δώσει ώθηση ή να τους διευκολύνει στην εργασιακή καθημερινότητα. Δεν είσαι βέβαιος πώς να φτιάξεις κάτι εκτός από ένα υπολογιστικό φύλλο στο Microsoft Excel; Πολλές πιστοποιήσεις μέσω ίντερνετ π.χ. είναι δωρεάν και χρειάζονται μόνο λίγες ώρες για να ολοκληρωθούν.

Διάβασε σχετικά: 5 σούπερ σνακ που νικούν τον λήθαργο στη δουλειά!

Κάνε κάτι ενδιαφέρον

Αντί να μιζεριάζεις και να επικεντρώνεις όλη σου την ενέργεια στο ρολόι και στο πως να αποφύγεις τη δουλειά, κάνε κάτι καλύτερο: προγραμμάτισε το τί θα κάνεις μετά τη δουλειά. Π.χ. σχεδίασε να παίξεις τένις με έναν φίλο ή να μαγειρέψεις ένα γεύμα για το έταιρον. Δηλαδή να βάλεις μικρούς, ευχάριστους στόχους. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι στόχοι αυτοί, επειδή είναι ευκολότεροι και πιο ευχάριστοι να επιτευχθούν, σου δίνουν κίνητρο να κάνεις τη βρώμικη δουλειά που πρέπει να γίνει. Επίσης άλλες μελέτες δείχνουν ότι πρέπει πάση θυσία να μείνεις ενεργός μετά τη δουλειά. Αν και είναι πολύ ελκυστικό να χαλαρώσεις στον καναπέ σου με ένα μπολ ποπ κορν και σειρές κατεβασμένες από το Netflix, κάνε κάτι, βγες έξω, ασκήσου. Θα σου δώσει περισσότερη ενέργεια και θα σε βοηθήσει να επιβιώσεις στο γραφείο τον Αύγουστο, όταν όλοι είναι διακοπές.

Συγκεντρώσου στο νόημα που έχει η δουλειά για σένα

Εστιάζοντας στο λόγο για τον οποίο η δουλειά σου έχει σημασία για σένα θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις τον πειρασμό να χαλαρώσεις και θα δώσει μια ώθηση ενέργειας. Να γνωρίζεις, ωστόσο, ότι αυτό μπορεί να προσφέρει μόνο προσωρινή ανακούφιση. Εάν έχεις φτάσει στα όρια και είσαι στα πρόθυρα ένος burnout, σταμάτα και κάνε μίνι διακοπές, έστω και για ένα 3ήμερο. Εξάλλου, η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ, σωστά;

Φίλια Μητρομάρα