ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 ροφήματα που βοηθούν στο αδυνάτισμα

Γνωρίζεις ήδη αυτά που σε παχαίνουν: τα μιλκσέικ, οι μαργαρίτες, οι μπύρες. Αν προσπαθείς να χάσεις βάρος θα πρέπει να είσαι προσεκτικός στο τί πίνεις.

 

 

Αν και κανένα από τα παρακάτω ροφήματα δεν περιέχουν ουσίες που «λιώνουν» το λίπος ή αυξάνουν τον μεταβολισμό σου σε τέτοιο βαθμό ώστε να κάνει έξτρα καύσεις ωστόσο υπάρχουν κάποια ροφήματα που συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στην καύση θερμίδων και στη διαδικασία της αποτοξίνωσης και μακροπρόσθεσμα στην απώλεια βάρους. Δες ποια είναι.

1 Χυμοί λαχανικών

Οι χυμοί λαχανικών είναι εξίσου θρεπτικοί με τους χυμούς φρούτων, αλλά περιέχουν τις μισές θερμίδες από τους χυμούς φρούτων. Για παράδειγμα, ένα ποτήρι χυμός ντομάτας έχει 41 θερμίδες, σε σχέση με ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι, που έχει 122. Μάθε Ποια είναι η καλύτερη ώρα να πιεις έναν χυμό;

2 Κρύο πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι δεν έχει θερμίδες ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να συμβάλλει στην καύση. Σε πρόσφατη μελέτη, οι συμμετέχοντες που έπιναν τέσσερα φλιτζάνια πράσινο τσάι καθημερινά για δύο μήνες έχασαν έξι κιλά περισσότερα από εκείνους που έπιναν μόνο νερό. Μια ανάλυση από το European Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά πράσινο τσάι ζύγιζαν λιγότερο σε σχέση με όσους δεν έπιναν τσάι. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι τα αντιοξειδωτικά, οι κατεχίνες, καθώς και η καφεΐνη βρίσκονται πίσω από αυτό. Μην επιλέγις όμως οποιοδήποτε πράσινο τσάι. Μόνον φρέσκο και όχι όσα είναι σε κουτάκι. Μάθε Ποιο τσάι κάνει το καλύτερο tetox, καίει λίπος και σου δίνει ενέργεια;

3 Λουίζα

Ξεκίνα τη μέρα σου με το πιο γνωστό διουρητικό βότανο που μειώνει την κατακράτηση υγρών και συμβάλλει στη μείωση της κυτταρίτιδας. Βέβαια, η λουίζα μπορεί να αποτελεί έναν σημαντικό σύμμαχο στη μάχη ενάντια στην κυτταρίτιδα αλλά από μόνη της δεν κάνει και θαύματα. Θα πρέπει να αποτελεί μέρος μιας συστηματικής ολικής αντιμετώπισης και να συνοδεύεται με υγιεινή διατροφή, άσκηση και τοπική φροντίδα.

4 Πρωτεΐνη ορού γάλακτος

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος σε βοηθά να χάσεις περισσότερο λίπος και να διατηρήσεις περισσότερη άπαχη μυική μάζα. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος σε βοηθά να απελευθερώσεις χολοκυστοκινίνη (CCK) η οποία είναι ορμόνη που καταστέλλει την όρεξη ενώ ένα ρόφημα πρωτείνης μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και της ινσουλίνης για λιγότερη αποθήκευση λίπους και περισσότερο κάψιμο λίπους. Επειδή έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι εξαιρετικά θερμογενές, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα σου πρέπει να γυμναστεί ιδιαίτερα σκληρά για να το αφομοιώσει.  Δες Τα 6 λάθη που κάνεις με τα shakes πρωτεΐνης

Δώσε σημασία σε αυτά τα 2 tips:

  • Μην πίνεις τα ροφήματα με καλαμάκι, διότι έτσι καταστέλλεται η μυρωδιά του ροφήματος και αυξάνεται ο κίνδυνος υπερκατανάλωσης.
  • Μην πίνεις παγωμένα ροφήματα με το φαγητό, διότι μουδιάζουν τους γευστικούς κάλυκες στη γλώσσα και οδηγούν στην υπερκατανάλωση φαγητού.