ΥΓΕΙΑ

Κολπικές μπάλες: Ο personal trainer του κόλπου σου!

Οι κολπικές μπάλες ή γνωστές και ως love balls ή kegel balls ή ben wa balls, είναι ο personal trainer του κόλπου σου, ένα απαραίτητο εργαλείο για να ενισχύσεις τους μυς του πυελικού εδάφους. Πέραν όμως από αυτό, είναι και ένα sex toy επειδή μπορούν να σου χαρίσουν ηδονή και οργασμό. Ακόμα κι αν πηγαίνεις γυμναστήριο οι κολπικές μπάλες θα σε γυμνάσουν και θα σε κρατήσουν σε φόρμα στο κρεβάτι. Οι γυναικολόγοι τις συνιστούν για να ενισχύσεις και να επαναφέρεις τη σφριγηλότητα των τοιχωμάτων του κόλπου, ιδιαίτερα μετά την εγκυμοσύνη. 

 

  

Ασκήσεις Kegel και κολπικές μπάλες: σε γυμνάζουν

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Οι ειδικοί συστήνουν τις ασκήσεις Kegel, σε γυναίκες αλλά και σε άντρες, επειδή βοηθούν στην αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων, αποτρέπουν την κολπική πρόπτωση, επιταχύνουν την κολπική αποκατάσταση μετά την εγκυμοσύνη και θεραπεύουν τις φλεγμονές στον αδένα του προστάτη. Οι ασκήσεις Kegel γυμνάζουν τους ηβοκοκκυγικούς μυς (τους μυς που περιβάλλουν την ουρήθρα και τους χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να διακόψουμε την ούρηση). Μπορείς να το κάνεις εύκολα: όταν θέλεις να ουρήσεις σταματάς ή μιμείσαι την κίνηση αυτή, για να δημιουργήσεις σύσπαση και χαλάρωση. Έτσι γίνεται η ενδυνάμωση των μυών της πυέλου.

Εκτός από τα οφέλη στην υγεία σου, οι ασκήσεις Kegel μπορούν επίσης να έχουν καλό αποτέλεσμα στη σεξουαλική σου ζωή! Αν παρατηρήσεις, ενώ κάνεις ασκήσεις Kegel, η κίνηση σύσφιξης είναι πολύ παρόμοια με τις συσπάσεις που συμβαίνουν στο σώμα κατά τη διάρκεια της κορύφωσης. Μάλιστα προσφέρουν και οργασμό, η ελάχιστη ανταμοιβή για την προσπάθειά σου! Αν και οι ασκήσεις Kegel δεν κάνουν τον κόλπο πιο σφιχτό, επιτρέπουν όμως τον μεγαλύτερο έλεγχο των κολπικών μυών. Η ενίσχυση των μυών μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να αποκτήσεις καλύτερο έλεγχο των οργασμών και της εκσπερμάτισης, γι 'αυτό οι ειδικοί το συνιστούν ως βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτωσης, της στυτικής δυσλειτουργίας και των γενικότερων σεξουαλικών δυσκολιών. Διάβασε ακόμη: Ποιο είναι το μυστικό για να κάνεις περισσότερο σεξ;

Γενικά, αυτές οι ασκήσεις είναι από τους ευκολότερους τρόπους να αυξηθεί η σεξουαλική ευχαρίστηση χωρίς κόστος ή κίνδυνο. Αλλά μπορείς να γυμνάσεις τους μυς και με έναν άλλο τρόπο: τις κολπικές μπάλες. Οι κολπικές μπάλες είναι χρήσιμες επειδή δεν απαιτούν καμία συγκέντρωση, δεν χρειάζεται να μετράς σετ ή δευτερόλεπτα, και ούτε να θυμάσαι να κάνεις τις ασκήσεις Kegel. Αυτές οι χρήσιμες μπάλες διεγείρουν άμεσα τους μυς.

 Από τι αποτελούνται οι κολπικές μπάλες;

Είναι δύο μπάλες στο μέγεθος καρυδιού, ίσως και λίγο μεγαλύτερες, περασμένες σε ένα κορδόνι. Η πρώτη κατά σειρά που μπαίνει στον κόλπο είναι άδεια, με τη δεύτερη να περιέχει κάποιο βαρύ υλικό ή ακόμα και μια μικρότερη μπίλια.

Οι κολπικές μπάλες είναι ασφαλείς για το σώμα και περιέχουν μικρό βάρος μέσα τους. Εισάγονται στον κόλπο και αφήνονται εκεί. Σε κάθε σου κίνηση ενεργοποιείται ο μυς και γυμνάζεται. Αυτό μπορεί να είναι το μικρό σου (οργασμικό) μυστικό, όταν παραδίδεις έγγραφα στο αφεντικό σου ή στέκεσαι σε μια κυλιόμενη σκάλα.

 Πώς μπαίνουν οι κολπικές μπάλες;

Όταν εισάγεις τις κολπικές μπάλες, για πρώτη φορά, θα σε βοηθήσει να ξαπλώσεις με τα πόδια σου να είναι χαλαρά. Εφάρμοσε λίγο λιπαντικό στις μπάλες (κατά προτίμηση με βάση το νερό). Εάν νιώθεις πόνο κατά την εισαγωγή, δοκίμασε να… ζεστάνεις λίγο την περιοχή, ειδικά εάν οι κολπικές μπάλες είναι αρκετά μεγάλες. Κράτα τις μπάλες μέσα σου, βάζοντας ένταση στους προσαγωγούς σου και ενεργοποιώντας τους κολπικούς μυς σου (όπως κάνεις και στις ασκήσεις Kegel)

 Τι κολπικές μπάλες να διαλέξω;

Υπάρχουν πολλοί τύποι κολπικών μπαλών αλλά η κορυφαία προτεραιότητά σου είναι η ασφάλεια που θα σου προσφέρουν. Από την άποψη του μεγέθους και των βαρών, επιλέγεις αυτό που πιστεύεις ότι θα είναι πιο άνετο για σένα. Δοκίμασε τις Κολπικές Μπάλες Luna Beads Mini της Lelo. Με την παραμικρή δόνηση διεγείρουν και ερεθίζουν ευχάριστα τον γυναικείο κόλπο. Ιδανικές για σεξουαλικά παιχνίδια αλλά και για γυμναστική του γυναικείου κόλπου. Εάν σου αρέσει και η πολυτέλεια δοκίμασε τις Κολπικές Μπάλες Luna Beads LUXE Χρυσές της Lelo.

Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν κολπικές μπάλες με διαφορετικά βάρη. Όσο βαρύτερη είναι η κολπική μπάλα, τόσο περισσότερη προσπάθεια χρειάζεται για να την κρατήσεις, και τόσο περισσότερο γυμνάζεται ο κόλπος. Συνιστάται οι αρχάριες να φορούν κολπικές μπάλες για μισή ώρα, τρεις φορές την εβδομάδα. Όπως και με τα βάρη, μπορείς να αυξήσεις το χρόνο σταδιακά, καθώς ο κόλπος σου θα προσαρμόζεται στο επίπεδο δυσκολίας.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για τις κολπικές μπάλες

• Καλό θα είναι αρχικά να ξεκινήσεις με μπάλες από σιλικόνη για να εξοικειωθεί ο κόλπος σου.

• Βάλε το λιπαντικό με μέτρο, για να μην γλιστρήσουν προς τα έξω.

• Πριν και μετά τη χρήση πλένε τες πολύ καλά, χρησιμοποιώντας και κάποιο ειδικό καθαριστικό.

• Εάν δυσκολευτείς αρχικά στο να τις βγάλεις, μην πανικοβληθείς. Χαλάρωσε και σιγά σιγά αυτές θα κατέβουν από μόνες τους.