ΥΓΕΙΑ

Γιατί πρέπει να κοιμηθείς γυμνός του Αγίου Βαλεντίνου;

Κοιμήσου γυμνός και η τύχη σου δουλεύει. Ξεκίνα από απόψε κιόλας και επωφελήσου από τη γύμνια σου.

1 Θα κάνεις σεξ πιο συχνά
Δεν υπάρχει τίποτα ανάμεσα σε εσένα και τη σύντροφό σου που να σας εμποδίζει και αυτή η ιδέα (μαζί με το πρόσθετο οπτικό ερέθισμα) οδηγεί σε περισσότερο σεξ. Έρευνα έδειξε ότι όταν τα ζευγάρια κοιμούνται γυμνά μαζί κάνουν περισσότερο σεξ ενώ η σχέση τους είναι πιο ευτυχισμένη σε σύγκριση με τα ζευγάρια που κοιμούνται με πυτζάμες.

2 Θα βγαίνεις περισσότερο (και θα φλερτάρεις).
Αρκετοί είναι εκείνοι που επιστρέφοντας στο σπίτι από τη δουλειά έχουν τη φοβερή συνήθεια να φοράνε αμέσως πυτζάμες. Αν κάποιος σου τηλεφωνήσει για να βγείτε δύσκολα σηκώνεσαι γιατί «που να ντύνεσαι τώρα». Αν αποκτήσεις τη συνήθεια να μη φοράς πυτζάμες είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να βγεις.

3 Θα είσαι πιο ελκυστικός.
Όσο περισσότερο παραμένεις γυμνός τόσο καλύτερα σε κάνει να νιώθεις άνετα με το σώμα σου. Κι όταν νιώθεις άνετα με το σώμα σου, ενεργείς με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση το οποίο σε κάνει να νιώθεις χαρούμενος και θεωρείσαι ελκυστικός από τους άλλους.

4 Θα αποκτήσεις καλύτερη σχέση με τη σύντροφό σου.
Υπάρχει τίποτα καλύτερο από την επαφή δέρμα με δέρμα – η οποία βοηθά στην έκκριση της ωκυτοκίνης, της λεγόμενης ορμόνης της αγάπης. Η ορμόνη αυτή συμβάλλει σε αυξημένα επίπεδα ευτυχίας, σε χαμηλότερη πίεση, σε μειωμένη αρτηριακή πίεση και σε λιγότερες φλεγμονές.

5 Θα κοιμάσαι καλύτερα και θα αδυνατίσεις
Χωρίς την επιπλέον ένδυση, είσαι λιγότερο θερμός και αυτό είναι καλό για έναν ποιοτικό ύπνο (για προσπάθησε να κοιμηθείς με πολλή ζέστη για να καταλάβεις). Δεν πρόκειται να σε ξυπνήσει μέσα στη νύχτα η πυτζάμα που έχει ανασηκωθεί ή το κορδόνι που έχει πιαστεί κάπου και ένας καλός νυχτερινός ύπνος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσεις το στρες, που αυξάνει το λίπος στην κοιλιά. Τη νύχτα, η παραγωγή της αυξητικής ορμόνης αυξάνεται, ενώ η κορτιζόλη – η ορμόνη του στρες – μειώνεται. Αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια 10 μ.μ. και 2 το πρωί, όταν το σώμα σου ξεκουράζεται, πράγμα που σημαίνει ότι η κορτιζόλη πρέπει να είναι στο χαμηλότερο σημείο της. Το πρωί, τα επίπεδα κορτιζόλης φτάνουν στο υψηλότερο σημείο τους για να σε ενεργοποιήσουν να ξυπνήσεις. Αν δεν είχες μια ξεκούραστη νύχτα, τότε θα έχεις αφύσικα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης το πρώι κάτι που θα αυξήσει την όρεξη σου και θα σε οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής κατά τη διάρκεια της ημέρας.

6 Θα φτιάξεις δερματάκι (μωρού).
Ο μύθος της ωραίας κοιμωμένης δεν είναι και τόσο μύθος τελικά. Προσφέρεις το καλύτερο δώρο στο δέρμα σου: να αναπνεύσει ελεύθερα. Πολλοί άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από ακμή μειώνουν την έξαρσή της όταν κοιμούνται γυμνοί. Επίσης διατηρώντας το σώμα σου δροσερό οι αντιγηραντικές ορμόνες κάνουν δουλειά. Με τη δροσιά η ορμόνη του ύπνου, η μελατονίνη, απελευθερώνεται και αναλαμβάνει δράση μετά η αυξητική ορμόνη η οποία αποκαθιστά τις βλάβες του δέρματός σου και μειώνει τις ρυτίδες.