Αν ετοιμάζεις ανοιξιάτικη απόδραση ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να φτάσεις με ασφάλεια και να μην είσαι σαν τελικό σίγμα.
1 Κάνε στάσεις
Οι πόνοι στον αυχένα, τα χέρια και τους ώμους ή η μειωμένη ορατότητα είναι σημάδια ότι κόπωσης. Το να αυξήσεις την ένταση της μουσικής ή να ντοπάρεις τον οργανισμό σου με καφεΐνη δεν αρκεί. Χρειάζεται να σταματήσεις. Όταν κάθεσαι πολλές ώρες η κυκλοφορία του αίματος στα πόδια δε γίνεται σωστά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μούδιασμα και θρόμβους. Φρόντισε κάθε λίγες ώρες να κάνεις μια στάση και να βγαίνεις έξω από το αυτοκίνητο κάνοντας εκτάσεις χεριών και ποδιών και τινάζοντας χέρια και πόδια.
2 Αν πιάστηκε ο αυχένας σου
Αν οδηγείς πολλές ώρες σίγουρα θα νιώσεις μυικό σπασμό στον αυχένα. Σταμάτα για λίγο και εντόπισε το σημείο που σε πονά. Αν είναι στη δεξιά πλευρά του αυχένα ή στο επάνω μέρος της πλάτης, τοποθέτησε το δεξί σου χέρι στην περιοχή. Αν είναι στην αριστερή πλευρά, χρησιμοποιήστε το αριστερό σου χέρι. Πίεσε σταθερά το σημείο για μισό λεπτό. Γύρισε το κεφάλι σου ελαφρώς προς την αντίθετη κατεύθυνση από το μυικό σπασμό και λύγισέ το, σαν να προσπαθείς να αγγίξεις τη μασχάλη σου με το πηγούνι σου. Η ενεργοποίηση του πιασμένου μυ σε συνδυασμό με την πίεση, μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις το πιάσιμο.
3 Κάνε μασάζ στα πόδια
Φρόντιζε κατά τη διαδρομή να κάνεις απαλές μαλάξεις με φόρα από κάτω προς τα πάνω και προς την καρδιά για να βοηθήσεις το κυκλοφορικό σου και να αποτρέψεις τα μουδάσμιατα. Πίνε αρκετό νερό στη διαδρομή. Όσο καλύτερα ενυδατωμένος είσαι τόσο λιγότερες κράμπες μετά.
4 Βάζε αντηλιακό
Αυτό όχι για να μην πιαστείς αλλά για να μην καείς! Μπορεί τα παράθυρα του αυτοκινήτου να μπλοκάρουν τις UVB ακτίνες, αλλά προσφέρουν μικρή προστασία από τις UVA, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος. Μην ξεχνάς λοιπόν να βάζεις αντηλιακό!
Δες εδώ ποιο να επιλέξεις!