ΥΓΕΙΑ

8 πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε για να γίνουμε καλύτεροι.

Όλοι αγαπάμε τον εαυτό μας (στα χαρτιά) και θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Σε πολλές περιπτώσεις, είτε εθελοτυφλούμε, είτε απλά δεν βλέπουμε ή αγνοούμε τις παραλείψεις μας, με αποτέλεσμα στην πράξη να μην αγαπάμε τον εαυτό μας.  Να λίγα πράγματα που μπορούμε να αλλάξουμε, τε περισσότερα με μηδαμινό κόστος:

 

Να αρχίσουμε μια ισορροπημένη διατροφή

 

Πολλοί δεν παίρνουν φαγητό στην δουλειά τους, δεν τρώνε πρωινό, τρώνε πολύ αργά το βράδυ διπλάσια ποσότητα (που γίνεται λίπος μετά τον κορεσμό της πείνας) ή μια φορά στις 18:00 για όλη την μέρα. Επείγει αρχή, μέση και τέλος και στην διατροφή.

 

Να αρχίσουμε κάποιο άθλημα ή άσκηση που πάντα θέλαμε

 

Ξεκινήστε ένα άθλημα που πάντα θέλατε! Από TKD μέχρι τένις ή να συμφωνήσετε την Πέμπτη σαν ημέρα με την παρέα να πηγαίνετε μια 4άδα-6άδα για μπάσκετ. Άνοιξε και ο καιρός, ευκαιρία είναι.

 

Να ξεσηκώσουμε την οικογένεια ή έναν φίλο μας

 

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να αθλείσαι ή να γυμνάζεσαι με τα άτομα που αγαπάς. Αν μάλιστα είσαι έμπειρος θα τους βοηθήσεις να αποφύγουν και τους συνήθεις τραυματισμούς του κάθε αθλήματος και να ασκούνται πιο αποτελεσματικά.

 

Να περνάω λιγότερο χρόνο στα social media

 

Καλές οι <3, τα lol και το wefit (παραπάνω από καλό το τελευταίο), αλλά την ζωή την ζούμε στον πραγματικό κόσμο. Σε αυτόν που ο gymmaniac83 λέγεται Κώστας και η  Zumbalover90 λέγεται Μαριάννα. Άσε το smartphone –γιατί ατροφούν οι αισθήσεις σου- και βγες έξω να δεις τι έχει να πει ο κόσμος για σένα και εσύ για τον κόσμο. Μην πιάσεις την κρίση ως δικαιολογία, τα πιο ωραία πράγματα εκεί έξω κοστίζουν 0 ευρώ!!!

 

Να μην χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο για κοντινές μετακινήσεις

 

Εντάξει πλέον τα αυτοκίνητα δεν είναι «γκαζιά και πεθαίνουν 5 παπαγαλάκια». Αλλά ας μην το δούμε μόνο περιβαλλοντικά. Αν δεν περπατάς τουλάχιστον 30 λεπτά την μέρα (και μέσα στο σπίτι), κινδυνεύεις από θρομβώσεις και γενικότερη κακή κυκλοφορία του αίματος. Ακόμα καλό θα είναι να σηκώνεσαι τουλάχιστον δύο λεπτά την ώρα όσο δουλεύεις και να περπατάς. Για διαδρομές δέκα λεπτών με τα πόδια δεν παίρνουμε αυτοκίνητο. Ακόμα όταν κάθεστε πολλές ώρες τα οπίσθια ατροφούν και αιματώνονται λιγότερο, με αποτέλεσμα να μαζεύεται λίπος. Έχετε δει οπίσθια υπαλλήλων γραφείου;

  

Να μην αγχωνόμαστε τόσο

 

Το άγχος μικραίνει τη ζωή, προκαλεί νεύρα, επηρεάζει την προδιάθεση σε βαριές αρρώστιες, μας εμποδίζει να σκεφτούμε καθαρά και προκαλεί προβλήματα στην προσωπική μας ζωή. Ηρεμήστε, κάνε yoga, pilates για ηρεμία, διαλογισμό για σκέψη (ένα βιβλίο για αρχή καλό είναι), zumba, γυμναστήριο και αθλήματα για εκτόνωση ή τρέξε χωρίς αύριο για να ξεχάσετε τα πάντα.

 

Δοκίμασε κάτι νέο κάθε μήνα!

 

Βάλτε στόχο να δοκιμάσετε κάτι καινούριο κάθε μήνα. Είναι τόσα πολλά τα δωρεάν event γνωριμίας, που θα βρείτε κάτι καινούριο και ενδιαφέρον κάθε μήνα. Που ξέρεις; Μπορεί να βρεις κάτι τόσο ενδιαφέρον που να κολλήσεις κατευθείαν!

 

Ανέβασε τον πήχυ ψηλά: Προπόνηση για Μαραθώνιο

 

Έχοντας δει τον βαθμό δυσκολίας και το τι σημαίνει Μαραθώνιος της Αθήνας, η πιο δύσκολη διαδρομή σε Μαραθώνιο, είναι μια πρόκληση που δεν πρέπει να σας αφήνει ασυγκίνητους. Προετοιμαστείτε για τον πρώτο σας Μαραθώνιο και κάπου εκεί τον Οκτώβρη κάντε ένα εργομετρικό να δείτε σε τι κατάσταση βρίσκεστε και αν έχετε ρεαλιστικές ελπίδες να τερματίσετε.