ΥΓΕΙΑ

6 νέες θεραπείες που εξαφανίζουν τις ραγάδες για πάντα!

Όλοι θέλουμε (τε)λειο δέρμα. Τώρα πια μπορείς να σβήσεις τις ραγάδες μια για πάντα με αυτές τις μεθόδους.

Η απότομη αύξηση του ύψους σου όταν ήσουν έφηβος ή έφηβη, η ξαφνική αύξηση του σωματικού σου βάρους ή η απώλειά του, μία πρόσφατη εγκυμοσύνη, όλα αυτά ευθύνονται για τη δημιουργία ραγάδων. Στην αρχή εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα ή μωβ λόγω υπεραιμίας, σταδιακά, όμως, αποχρωματίζονται και γίνονται πιο λευκές. Για να τις προλάβεις απόφευγε τις αυξομειώσεις του βάρους σου, μην ξεχνάς να ενυδατώνεσαι πίνοντας αρκετό νερό καθημερινά, φρόντιζε να χρησιμοποιείς μία ενυδατική κρέμα για να διατηρήσεις την ελαστικότητα του δέρματός σου πλούσια σε ενυδατικά στοιχεία όπως βιταμίνη Ε, υαλουρονικό οξύ κ.λπ. Ο dr Πρόδρομος Παπαιώαννου πλαστικός χειρουργός μας εξηγεί τι θεραπείες μπορούν να κάνεις για να εξαλειφθούν οι ραγάδες.

 

1- Αν έχεις: κόκκινες ραγάδες

Δοκίμασε: Μεσοθεραπεία με βιταμίνη C

Με την ενέσιμη αυτή θεραπεία εκχύεται ένα κοκτέιλ βιταμίνης Cπου έχει αντιοξειδωτική δράση, και προστατεύει από τις επιθέσεις των ελευθέρων ριζών στις ίνες του κολλαγόνου συμβάλλοντας στην εξάλειψη των ραγάδων. Έχει πολύ καλά αποτελέσματα, χωρίς παρενέργειες, και θα χρειαστείς 4 – 6 συνδερίες.

2- Αν έχεις: άσπρες ραγάδες, κατά μήκος

Δοκίμασε: Φωτοθερμόλυση με λέϊζερ

Το λέϊζερ δημιουργεί τοπικά μικροβλάβες στο δέρμα, βοηθώντας έτσι την παραγωγή κολλαγόνου. Κάνει γρήγορη επούλωση και έχει ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης. Ανάλογα από την έκταση του προβλήματος, θα χρειαστείς περίπου 6 εβδομάδες για να δεις αποτελέσματα.

3- Αν έχεις: άσπρες, πολλές μικρές ραγάδες σε μεγάλη επιφάνεια

Δοκίμασε: Fractional CO2 laser

Γίνεται επιφανειακή απόξεση του δέρματος με λέϊζερ. Αν το δέρμα σου είναι σκούρο θα χρειαστεί προσοχή για να μην προκληθούν χρωματικές βλάβες. Θα χρειαστείς 6 – 8 εβδομάδες για να δεις το τελικό αποτέλεσμα, ανάλογα και  με την έκταση του προβλήματος.

4- Αν έχεις: λευκές ραγάδες

Δοκίμασε: Medical Needling

Πρόκειται για μικροβελονισμό που εφαρμόζεται με ειδικό ρολό μικροβελονισμού ή με intracel, όπου ενισχύεται η διέγερση των κυττάρων και του κολλαγόνου με τη χρήση ρεύματος, το οποίο διοχετεύεται ακριβώς στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα. Οι ραγάδες υποχωρούν ή βελτιώνονται σε 6 εβδομάδες.

5- Αν έχεις: κόκκινες και άσπρες ραγάδες

Δοκίμασε: Χημικό Peeling

Σκοπός είναι να προκληθεί διέγερση των ινοβλαστών για να παραχθεί νέο κολλαγόνο. Η θεραπεία γίνεται για 6 μήνες μία φορά το μήνα.

6- Αν έχεις: κόκκινες και άσπρες ραγάδες

Δοκίμασε: PRP Και Βλαστοκύτταρα

Λαμβάνονται τα δικά σου αιμοπετάλια τα οποία ενεργοποιούνται με φυγόκεντρη δύναμη και εκχύονται κάτω από το δέρμα σου για να διεγερθεί το κολλαγόνο. Για καλύτερα αποτελέσμα μπορεί να γίνει και σε συνδυασμό με βλαστοκύτταρα. Συνήθως χρειάζονται 2-4 συνεδρίες για να δεις το τελικό αποτέλεσμα.