ΥΓΕΙΑ

30 πράγματα που μπορείς να κάνεις τον Δεκαπενταύγουστο (λίστα)

Λείπουν όλοι; Τέλεια! Επιτέλους μόνοι!

 

 

1 Πήγαινε θερινό σινεμά να δεις ταινιάρες. Ποπ κορν και αναψυκτικό επιβάλλεται.

2 Κολύμπα σε πισίνα σε κάποιο ΚΑΛΟ ξενοδοχείο. Καφές, σνακ, καλοκαιρινά κοκτέιλ, ΤΟ σέρβις, Η ξαπλώστρα, Η χαλαρή μουσική. Και συμπεριλαμβάνεται η πετσέτα! Άρχοντας.

3 Βγάλε φωτογραφίες στη μέση της Βασιλίσσης Αμαλίας, με φόντο τη Βουλή των Ελλήνων. Ή στη Βασιλίσσης Αμαλίας. Πόσταρέ τη στο facebook.

4 Οργάνωσε βραδινό πικ νικ στο πάρκο Νιάρχος.

5 Απόλαυσε τη βραδιά στην ταράτσα της πολυκατοικίας σου (φρόντισε να έχεις πάρει τα κλειδιά από τον διαχειριστή).

6 Ανακάλυψε τη χάρη της μυγοσκοτώστρας.

7 Συντόνισε έναν μαραθώνιο σειρών που δεν είδες τον χειμώνα όπως το La Casa de Papel.

8 Στείλε το ίδιο μήνυμα σε όλους: ”Και εσύ εδώ, να κάνουμε τίποτα το βράδυ”;

9 Πήγαινε στα βραχάκια στην Ακρόπολη για να δεις την πανσέληνο του Αυγούστου και κάτσε εκεί μέχρι να ξημερώσει.

10 Τρέξε στην Falirofornia, δηλαδή πάνω από τον Μπάτη, δίπλα στα φοινικόδεντρα. 

11 Ενημέρωσε το βιογραφικό σου. Και στείλε παντού. Έρευνες δείχνουν ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να βρεις δουλειά σε σχέση με όσους στείλουν τον Σεπτέμβρη.

12 Τεντώσου. Κάνε το τώρα και ξέπιασε τους μυς σου.

13 Κάνε ένα αφρόλουτρο. Γιατί όχι; Αφέσου και χαλάρωσε!

14 Διαλογίσου. Κατέβασε μια δωρεάν εφαρμογή και μάθε να είσαι σε αρμονία με την αναπνοή, το σώμα, την καρδιά και το μυαλό σου.

15 Άμα θέλεις κάνε κι ένα scrub, να αποβάλλεις τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σου!

16 Ξεκίνα ένα blog. Το WordPress έχει πάρα πολλά templates, διάλεξε το δικό σου.

17 Μάθε κάτι νέο ή κάτι που ήξερες αλλά το ξέχασες. Χρησιμοποιήστε τις δεξιότητές σου στο Google για να μάθεις σχετικά με τον κύκλο ζευγαρώματος του σολομού ή της πέστροφας, τον τρόπο χρήσης του Photoshop, τη ζωή του Oscar de la Renta, τις πρωτεύουσες και των 50 κρατών της Αμερικής. Μετά κάνε αίτηση σε κάποιο παιχνίδι γνώσεων. Ποτέ δεν ξέρεις.

18 Χόρεψε. Χωρίς αύριο.

19 Διάβασε ένα βιβλίο.

20 Σχεδίασε το επόμενο ταξίδι σου. Θέλεις να επισκεφθείς την Ισπανία το φθινόπωρο; Ξεκίνα να ψάχνεις για ξενοδοχεία και οινοποιεία τώρα 

21 Μάθε τα πάντα για το κρασί που θέλεις να πιεις. Μάθε πώς γίνεται, ποιοι είναι οι καλύτεροι παραγωγοί και τι ταιριάζει καλά με αυτό.

22 Μελέτησε έναν χάρτη της γειτονιάς σου. Απομνημόνευσε τα ονόματα των οδών για τα πέντε τετράγωνα που περιβάλλουν το σπίτι σου προς κάθε κατεύθυνση. Ξεκίνα το περπάτημα.

23 Πήγαινε στις φωτογραφίες του κινητού σου. Διάγραψε οτιδήποτε δεν χρειάζεσαι ή κάνε ταξινόμηση. Έπειτα οργάνωσε τα application στο κινητό. Διάγραψε όσα δεν έχεις χρησιμοποιήσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

24 Κυκλοφόρησε γυμνός και στο μπαλκόνι. Ποιος θα σε δει;

25 Κάνε λίγη γιόγκα. Μερικές βαθιές αναπνοές και αρκετούς χαιρετισμούς στον ήλιο είναι ένας τρομερός τρόπος για να αποσπάσεις το μυαλό σου από την πλήξη.

26 Βγάλε διάφορες φωτογραφίες, με λεπτομέρειες κλπ και δημοσίευσέ τες στο instagram.

27 Προκάλεσε τον εαυτό σου. Σκέψου νέα project. Ξεκίνα μια νέα καλή συνήθεια. Βάλε έναν νέο στόχο στη δουλειά σου. Σκέψου δημιουργικά.

28 Ξεκίνα να γράφεις ένα δίηγημα.

29 Κοιμήσου. Και αύριο μέρα είναι.

30 Εκτύπωσε αυτή τη λίστα και κόψε με ψαλίδι κάθε παράγραφό της. Τοποθέτησε τα κομμάτια του χαρτιού σε ένα βάζο ή σε ένα κουτί και τράβα ένα. Εκτέλεσε την οδηγία.

Φίλια Μητρομάρα