Reviews

Βρήκαμε το παγούρι που μπορεί να σώσει τον πλανήτη!

Την επόμενη φορά που θα πας για τρέξιμο πάρε μαζί σου το Dopper, το παγούρι για νερό που προστατεύει την υγεία σου και το περιβάλλον.

Έχεις αναρωτηθεί πόσα πλαστικά μπουκάλια νερού χρησιμοποιείς; Μπορεί να σε εκπλήξει το γεγονός ότι ο μέσος άνθρωπος χρησιμοποιεί 150 πλαστικά μπουκάλια ετησίως, που σημαίνει ότι σχεδόν τρεις φορές κάθε εβδομάδα πίνει από ένα πλαστικό μπουκάλι, μεγάλο ή μικρό. Αυτό σημαίνει ρύπανση του περιβάλλοντος αλλά και το ότι το νερό τελικά δεν είναι και τόσο… τζάμπα όπως νομίζουμε. Με αφορμή τη μέρα της Γης ήρθε η ώρα να ξανασκεφτείς από που πίνεις το νερό σου, κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου. 

Κάνε κάτι καλό για το περιβάλλον

Στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές εκείνης του '70, όταν ο γερουσιαστής Νέλσον πρότεινε την ιδέα για την Ημέρα της Γης, ο πλανήτης δεν είχε ακόμα, συνειδητοποιήσει τις συνέπειες της επέμβασης του ανθρώπου στο περιβάλλον. Μετά τον Ιανουάριο του 1969, παρακολουθώντας τις τραγικές συνέπειες της μεγαλύτερης πετρελαιοκηλίδας που είχε δημιουργηθεί ποτέ στις ΗΠΑ μέχρι εκείνη την ημέρα, στο κανάλι της Σάντα Μπάρμπαρα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν περισσότερα από 3,500 θαλάσσια πουλιά, καθώς και δελφίνια, φώκιες και θαλάσσιοι λέοντες, ο Νέλσον ανέλαβε δράση.

Δημιούργησε μία ομάδα 85 ατόμων για να προωθήσουν την ιδέα μίας ημέρας για το περιβάλλον. Στις 22 Απριλίου 1970, 20 εκατομμύρια Αμερικανοί βγήκαν στους δρόμους, στα πάρκα και στις πλατείες, για να διαδηλώσουν υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, είχε δημιουργηθεί η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ και είχε ψηφιστεί ο νόμος για καθαρό αέρα, καθαρό νερό και προστασία των απειλούμενων ειδών.

Σήμερα, η Ημέρα της Γης έχει φτάσει σε περισσότερες από 190 χώρες και γιορτάζεται από περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο, οι οποίοι στέλνουν το μήνυμα στις κυβερνήσεις και στους συνανθρώπους τους ότι η μάχη υπέρ του περιβάλλοντος είναι αναγκαία, η μάχη υπέρ του περιβάλλοντος είναι μάχη υπέρ του μέλλοντος της Γης.

Η ρύπανση έρχεται από τα πλαστικά μπουκάλια

Στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμάται ότι 38,5 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια χρησιμοποιούνται καθημερινά, όμως από αυτά τα 15 εκατομμύρια δεν ανακυκλώνονται. Δεν είναι μόνο κακό για το περιβάλλον, είναι επίσης κακό για το πορτοφόλι σου. Επίσης:

Σε όλο τον κόσμο ανακυκλώνεται μόνο το 1% του πλαστικού. Το 50% του πλαστικού πετιέται αμέσως μετά τη χρήση. Κάθε μέρα φορτία πλαστικών ρίχνονται στους ωκεανούς – συχνά ακούσια- μέσω καναλιών, ποταμών και θαλασσών.

Οι πέντε μεγαλύτερες ωκεάνιες περιοχές όπου καταλήγουν αυτά τα πλαστικά απόβλητα μπορούν να περιέχουν έως και 36 φορές περισσότερο πλαστικό από το πλακτόν.

Το πλαστικό εισέρχεται στην τροφική μας αλυσίδα σε μικρά σωματίδια μέσω της θαλάσσιας ζωής και των πτηνών.

Κάθε χρόνο, το πλαστικό στους ωκεανούς προκαλεί το θάνατο ενός εκατομμυρίου θαλάσσιων πτηνών και 100.000 θαλάσσιων θηλαστικών.

Απαιτείται 1 λίτρο νερού και 1 λίτρο πετρελαίου για να παραχθεί ένα πλαστικό μπουκάλι.

Πάρε έμπνευση:

 

Dopper: Βρήκαμε το παγούρι που μπορεί να σώσει τον πλανήτη!

Γιατί λοιπόν να μην επενδύσεις σε ένα παγούρι νερού; Όχι μόνο θα σου εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα, αλλά έχοντας μαζί σου ένα παγούρι με νερό σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να πίνεις ένα έως δύο λίτρα νερού την ημέρα και να έχεις επαρκή ενυδάτωση.

Όπου κι αν χρειαστείς ένα μπουκάλι νερό, τα παγούρια της Dopper είναι η τέλεια λύση. Αποτελούνται από 3 μέρη: μπουκάλι, κύπελλο και καπάκι και χωράει σε όλες τις τσέπες των σακιδίων. Όλα τα υλικά είναι χωρίς BPA και φθαλικές ενώσεις. Το BPA και οι φθαλικές ενώσεις είναι τοξίνες που μπορούν να περάσουν από το υλικό και να εισέλθουν στην τροφική αλυσίδα.

Επίσης, διαθέτει και κρίκο ασφαλείας για να το κρεμάσεις στο σακίδιο, την τσάντα ή την αθλητική σου τσάντα. Είναι ιδανικός για αθλητές, ποδηλάτες και εκδρομείς, και μπορείς να έχεις το μπουκάλι Dopper μαζί σου οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να το κρατάτς στα χέρια σου.

Δες τα χρώματα και τα υλικά του εδώ.

Αγοράζοντας ένα παγούρι για νερό, μειώνεις τα πλαστικά απορρίμματα που τόσο δύσκολα αποικοδομούνται (ή που η ανακύκλωσή τους είναι ενεργοβόρα) και δεν πέφτεις στην παγίδα των προϊόντων «μιας χρήσης».

Φίλια Μητρομάρα