Fitness

Χέρια πιο δυνατά που θα σηκώσουν ακόμη και βουνά!

Αυτές οι 4 ασκήσεις θα κάνουν τα χέρια σου πιο δυνατά, έτοιμα να σηκώσουν ακόμη και… βουνά!

Οι μύες των χεριών μπορεί να είναι μικρές σε σύγκριση με μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες όπως είναι των ποδιών, του στήθους ή της πλάτης, αλλά εξυπηρετούν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά σου. Τα αδύναμα χέρια γενικά μπορούν να μειώσουν την ικανότητά σου να σηκώνεις και να συγκρατείς αντικείμενα. Ενίσχυσε τους μυς των χεριών με ασκήσεις κάθε δεύτερη μέρα για να μεγιστοποιήσεις τα αποτελέσματα.

Yoga: Το κοράκι
Κάνοντας αυτήν τη στάση, βελτιώνεις τη δύναμη των ώμων, των τρικεφάλων, των πήχεων, των καρπών, του κορμού και των δικεφάλων των ποδιών, ενώ κάνεις διάταση στα ισχία, τον ιερονωτιαίο μυ και τους προσαγωγούς. Έτσι, η καλύτερη σταθεροποίηση των ώμων θα σε βοηθήσει να σηκώνεις περισσότερο βάρος στις ασκήσεις του κορμού, χωρίς να θέτεις σε κίνδυνο τους ώμους σου στις ασκήσεις με το βάρος του σώματος όπως οι βυθίσεις. Η αυξημένη δύναμη στους καρπούς και τους πήχεις θα βοηθήσει τη λαβή σου στα μεγαλύτερα βάρη.

Πολυμυική: Squat

Αυτή η άσκηση επηρεάζει 250 μυς! Για να έχεις δυνατά χέρια θα χρειαστεί να ξεκινήσεις από τα πόδια! Χωρίς γυμνασμένους τετρακέφαλους, δικέφαλους μηριαίους και γάμπες, όταν θα προσπαθείς να σηκώσεις κάτι πολύ βαρύ θα γίνεται δυσκολότερο -και επικίνδυνο. Φρόντισε να ανεβοκατεβάζεις τα πόδια σε κάθετη τροχιά (με επίκεντρο τα ισχία και μοχλούς τα γόνατα) και να σπρώχνεις έξω και πίσω τους γλουτούς σου ώστε να μην επιβαρύνεται η σπονδυλική στήλη από το βάρος. Επίσης, το squat είναι ιδανικό για να χάσεις θερμίδες, να τονώσεις το σώμα σου και να πάρεις όγκο όσο πιο άμεσα γίνεται.

Μηχάνημα: Όρθιες στρατιωτικές πιέσεις στο μηχάνημα Smith

Πριν γυμναστείς στο μηχάνημα Smith, κάνε μερικές πιέσεις με βαρακια, αυξάνοντας το φορτίο 15% σε κάθε σετ. Σε κάθε περίπτωση, ο μέσος κορμός παραμένει σταθερός, ενώ όλη η δουλειά γίνεται από τους δελτοειδείς.

Crossfit: Σήκωμα και γύρισμα ελαστικού τρακτέρ

Σκέψου πως κάθε ελαστικό μπορεί να ζυγίζει από 130 έως και 400! Σήκωσε και γύριζε το ελαστικό διανύοντας μια απόσταση 50 μέτρων. Το να αναποδογυρίζεις τα ελαστικά σου χαρίζουν δύναμη και καρδιαγγειακή ικανότητα.