Reviews

To Suunto Ambit, επιστρέφει καλύτερο από ποτέ με το 3S!

Πήραμε το Ambit 3 S(port) το τεστάραμε και σας το παρουσιάζουμε. Δεν δοκιμάσαμε την έκδοση Peak η οποία διαθέτει αλτίμετρο και έχει μικρότερο κοινό στο οποίο απευθύνεται, ούτε την έκδοση running που καλύπτεται από το review το οποίο διαβάζετε.

 

Οι βασικές διαφορές με το Ambit 2 είναι μετρήσιμες, αλλά σημαντικές: Το Ambit 3S καθιστά παρωχημένη την τεχνολογία ANT+ (και ο εξοπλισμός που ήδη τυχόν έχετε για ANT+ βγαίνει off), με την αποκλειστική χρήση τεχνολογίας Bluetooth 4, ενώ η νέα ζώνη του παλμογράφου είναι μικρότερη και πιο άνετη από του Ambit 2. Το νέο Ambit επικοινωνεί με iOS, ενώ «πιάνει» δορυφόρο πάρα πολύ γρήγορα. Τόσο γρήγορα που απορείς… 

Ένα ακόμα θετικό χαρακτηριστικό, είναι ότι μπορείς να δημιουργήσεις πολλαπλά προφίλ αθλημάτων, ρυθμίσεις και να κάνεις download τις προπονήσεις χωρίς την ανάγκη υπολογιστή. Όλα μέσω του τηλεφώνου, ακόμα και ειδοποίηση για το ποιος σε παίρνει τηλέφωνο και να διαβάσεις ενα μήνυμα ή subject από email.

 

 

Χειρισμός/επιλογές που μας αρέσουν

 

• Στη μέτρηση αθλημάτων, μπορείτε να διαλέξετε από αυτά που έχει σεταρισμένα στο ρολόι όπως τρέξιμο, κολύμπι, ποδήλατο (και αρκετά άλλα). Ύστερα αρχίζει να ψάχνει για αισθητήρες όπως ο παλμογράφος, αισθητήρα ποδιού ή ποδηλάτου και τέλος σκανάρει και βρίσκει σε απίστευτο χρόνο τον δορυφόρο. Όλη η διαδικασίας κρατάει λίγα δευτερόλεπτα…

• Έχεις την δυνατότητα να αλλάξεις τις σελίδες των στατιστικών, πατώντας τα κουμπιά next και view ή να δημιουργήσεις Laps (γύρους με μεμονωμένα στατιστικά) με ένα γρήγορο κλικ του Lap Button, κάτι το ιδανικό για διαλλειμματική προπόνηση ή fartlek. 

• Σαφέστατα στην επιλογή multisport μπορείτε να υποστηρίξετε μετρήσεις πολλαπλών αθλημάτων και φυσικά το τρίαθλο.

• Για τους λάτρεις του trail running το Ambit 3S καταγράφει διαδρομές χάρη στο GPS, το οποίο μπορείς να ρυθμίσεις στην πλέον ενεργοβόρα σκάλα με λεπτομέρεια εκατοστών (!), με την οποία το ρολόι έχει διάρκεια μπαταρίας 16 ωρών. Από την διαδρομή που θα ονομάσεις forest dog run για βόλτα με τον σκύλο στο δάσος, μέχρι το running 1 και το nikos school, φτιάχνετε ελεύθερα τις διαδρομές της αρεσκείας σας.

• Η ζώνη του παλμογράφου διαθέτει μνήμη και ο συγχρονισμός γίνεται την στιγμή που αναδύεστε μέσα από το νερό, καθώς μέσα στο νερό το Ambit 3 και ο παλμογράφος δεν συγχρονίζουν.

• Διαθέτει ένα κουμπί shortcut όπου μπορείτε να βάλετε την ρύθμιση της επιλογής σας χωρίς να χρειάζεται να ψάχνετε στο μενού. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό και σας γλιτώνει πολύ χρόνο για μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται σε κάθε προπόνηση.

• Ταυτόχρονα είναι και activity tracker με στατιστικά ημερήσιας και εβδομαδιαίας δραστηριότητας (weekly activity) και τον μέσο όρο, ώστε να έχετε άποψη για την άσκηση που έχετε κάνει. 

• Στο κολύμπι μετράει ρυθμό χεριών, τις μετράει και αναγνωρίζει τα διαφορετικά στυλ κολύμβησης.

 

    

 

• Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα είναι ότι το recovery time, ο χρόνος αποκατάστασης δηλαδή, λειτουργεί αθροιστικά. Για παράδειγμα: Αν αθληθείτε 2 ώρες πριν τελειώσει το recovery time, οι δύο ώρες δεν εξαφανίζονται (μην κλέβεις), αλλά κρατούνται «κάβα» και προσθέτονται μετά το τέλος της άσκησής σας στο καινούριο recovery time. Οι δύο ώρες ξεκούρασης που χρωστάγατε στον εαυτό σας δηλαδή, προστίθενται στις 10 καινούριες ώρες ξεκούρασης που «κερδίσατε» από την τελευταία άσκηση και σας δίνει συνολικά 12 ώρες.

 

Συγχρονισμός με smartphone

 

Αν την ώρα που τρέχετε λάβετε mail ή σας πάρει κάποιος τηλέφωνο, στην οθόνη του Ambit 3 θα δείτε το όνομα του αποστολέα και το θέμα ή τον αριθμό και το όνομα που σας κάλεσε. Ιδιαίτερα βολικό ειδικά όταν έχεις το τηλέφωνο σε κάποια θήκη. Αλλά (το μεγάλο αλλά), μπορεί να γίνει ενοχλητικό το sync την στιγμή που είστε στο γραφείο και για ένα mail, χτυπάει ο υπολογιστής, το smartphone αλλά και το ρολόι σας (το οποίο βέβαια απενεργοποιείτε εύκολα)!

Η τελευταία διαφορά με το Ambit2s έγκειται στο ότι κάνοντας sync με smartphone, μπορείτε να προσθέσετε στατιστικά σε μια φωτογραφία, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί πολύ παιχνιδιάρικο μεταξύ φίλων συναγωνιζόμενων ή για αναμνηστικό!

Συνολικά, το Ambit 3s έχει το πλεονέκτημα ότι στοχεύει σε μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών αθλητών και αθλημάτων. Συγχρόνως, η κατηγορία multisport την κάνει αναγκαίο βοήθημα για τριαθλητές ή αθλητές που επιθυμούν στατιστικά και μετρήσεις σε παραπάνω από ένα άθλημα. Tα χαρακτηριστικά που διαθέτει το κάνει ένα premium εργαλείο, που σύντομα (και σίγουρα) θα μπει στην κατηγορία value for money που δεν θα μπορείτε να αποχωριστείτε.

Η εμφάνιση του καθιστά διακριτικό και μπορεί να φορεθεί οποιαδήποτε δουλειά και αν κάνετε.

Τεχνικά χαρακτηριστικά με όλες τις λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στην σελίδα του προϊόντος στο eShop μας.