Reviews

Παπούτσια τρεξίματος Enko-Νόμος της Βαρύτητας σημειώσατε 1!

Το είδαμε και αυτό! Παπούτσι τρεξίματος με ανάρτηση! Κάθε δρασκελισμός πλέον είναι ξεκούραστος όσα χιλιόμετρα και αν έχεις κάνει με το Enko να μηδενίζει όλες τις αρνητικές επιδράσεις της βαρύτητας σε αρθρώσεις και επιδόσεις.

Το πρωτότυπο αθλητικό παπούτσι της enko έρχεται να ανταγωνιστεί ευθέως όλα τα παπούτσια με αερόσολα ή ελατήρια χάρη στο cumstom σύστημα…ανάρτησης παπουτσιού, ρυθμισμένο ανάλογα με το βάρος του χρήστη, ενώ υπάρχει και ρύθμιση για το στυλ βαδίσματος.

 

Η πονηριά έγκειται πως όταν τρέχεις με φυσιολογικά αθλητικά παπούτσια η ενέργεια κάθε βήματος διαχέεται στο έδαφος, ενώ στην περίπτωση του enko, φορτώνει ενέργεια η οποία απελευθερώνεται μόλις σηκώσεις την φτέρνα για τον επόμενο βηματισμό. Εκ πρώτης φαίνεται λογικό και εξηγείται από την Φυσική, αν και όπως γνωρίζουμε πολλά πράγματα ακούγονται ωραία στην θεωρία, αλλά στην πράξη χωλαίνουν.

 

undefined

 

Σε κόκκινο κύκλο, το στοιχείο της σόλας που λειτουργεί ως ελατήριο, φορτώνοντας και απελευθερώνοντας ενέργεια. 

 

Ας δούμε όμως και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά πριν κρίνουμε.

 

Πιθανόν η έμπνευση να προήλθε από τα ειδικά προσθετικά μέλη των αθλητών, τουλάχιστον όσο αφορά στην σόλα, τις γωνίες και την κατασκευή της. Παρότι το βίντεο είναι αρκετά κατατοπιστικό και καταλαβαίνει από που προέρχεται η επιπλέεον ώθηση, το μόνο ερώτημα αποτελεί η συνοχή και αντοχή της ειδικής σόλας, καθώς η ενέργεια που αποθηκεύεται είναι μεγάλη και η καταπόνηση της σόλας συσσωρεύεται.

 

Η enko μάλιστα έχει φτιάξειδιακόπτη για την ειδική σόλα ανάλογα με το εάν θέλετε να τρέξετε ή να περπατήσετε, όπου προφανώς ρυθμίζεται η σκληρότητα του κομματιού που ξεκινάει από τον επιλογέα μέχρι την άκρη της σόλας και το οποίο «συνεργάζεται» με την ανάρτηση. 

 

undefined

 Κάποιες από τις χρωματικές επιλογές! 

 

Ο σχεδιαστής και κατασκευαστής του enko Christian Freschi, δρομέας και ο ίδιος ανέπτυσσε το μοντέλο τα τελευταία 12 χρόνια και κατασκευάζοντας αρκετά πρωτότυπα, με κύριο μέλημα την αποφυγή τραυματισμών. Στην πορεία ήρθε και η σκέψη των καλύτερων επιδόσεων μέσω της αποθήκευσης και απελευθέρωσης της κινητικής, αλλά και μηχανικής, ενέργειας.

 

Τα μηχανικά μέρη και η σόλα κατασκευάζονται στην Νότια Γαλλία  και το υπόλοιπο παπούτσι στην Βόρεια Ιταλία.

 

Τα παπούτσια της enko αρχίζουν τον αγώνα τους από την πρώτη Φεβρουαρίου, οπότε κια θα μπουν σε διαδικασία crowdfunding μέσω της indiegogo.