Fitness

Πάσα, σταυρός και γκοοοοόλ!: οι αθλητές που ζητούν την ψήφο μας!

Τα πολιτικά πρόσωπα που προέρχονται από τον αθλητισμό, έχουν το πλεονέκτημα ότι καθίστανται αυτομάτως αναγνωρίσιμα ή έχουν συνδεθεί με ένδοξες στιγμές του Ελληνικού αθλητισμού. Ας δούμε ποιοί ζητούν να…τους σταυρώσετε!

Σημείωση: Αν η λίστα σας φαίνεται μικρή, είναι επειδή στις ευρωεκλογές οι πολιτικοί σχηματισμοί σχεδόν εξάντλησαν το «αθλητικό στοκ» και οι περισσότεροι εξελέγησαν! Κάπως έτσι πήγαμε στα μοντέλα, που ανήκουν σε αρθρογραφία άλλων site.

 

Τα κόμματα αναφέρονται με βάση την εκλογική τους προτίμηση στις προηγούμενες εκλογές του 2012.

 

ΝΔ 

  • Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας είναι υποψήφιος στην Ά Αθηνών. Είναι πρώην μπασκετμπολίστας, έχοντας αγωνιστεί στον Πανιώνιο και στην ΑΕΚ.
  • Ο Κώστας Κουκοδήμος εν ενεργεία βουλευτής Κατερίνης, ξεκινά πάλι το άλμα του από την Κατερίνη. Αγάπησε τον στίβο και ήταν πρωταθλητής του μήκους.
  • Ο Βασίλης Σιδέρης πρώην ποδοσφαιριστής και αθλητής του στίβου κατεβαίνει στον…πολιτικό στίβο στον νομό Αργολίδας για μια από τις δύο έδρες.

 

ΣΥΡΙΖΑ

  •  Η Ελένη Αυλωνίτου πρωταθλήτρια κολύμβησης, βουτάει στα δύσκολα της Β' Αθήνας διεκδικώντας μία έδρα.

 

ΠΑΣΟΚ

  •  Ο βουλευτής επικρατείας Πύρρος Δήμας, τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης παρακαλώ, ζητάει την ψήφο των συμπολιτών του στην Β' Αθήνας για να σηκώσει το βάρος πάνω του.
  •  Η πρωταθλήτρια του στίβου Κυριακή Γιαννακίδου κατεβαίνει στην Β' Θεσσαλονίκης, στην πρώτη της φορά που ζητάει την ψήφο σας.
  •  Στην Α Θεσσαλονίκης με την σειρά του κατεβαίνει ο προπονητής Βόλεϊ Κώστας Χαριτωνίδης θέλοντας να «καρφώσει» την βουλευτική έδρα, κάνοντας μπλοκ στους αντιπάλους.

ΑΝΕΛ

  • Ο «κανονιέρης» του ΠΑΟ Κριστόφ Βαζέχα κατεβαίνει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Α' Αθηνών θέλοντας να βάλει γκολ σε μια από τις 14 έδρες (μειώθηκαν από 17). Στο ίδιο στρατόπεδο και η πρώην πρωταθλήτρια του στίβου (και μοντέλο φυσικά) Έλενα Κουντουρά.

 

ΚΚΕ

  • Ο Κώστας Πετρόπουλος κατεβαίνει ως υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας. Ο κος Πετρόπουλος -ο Νουρέγιεφ του Ελληνικού μπάσκετ- είναι πρώην μπασκετμπολίστας και προπονητής. Έχοντας περάσει από τις μικρές Εθνικές μέχρι την Εθνική Ελλάδος Ανδρών. «Δίδαξε» σην θέση 3 και πολύ ικανός σκόρερ. έπαιξε μια καριέρα στον Απόλλωνα Πατρών!  

 

ΠΟΤΑΜΙ

  •  Το κόμμα που φιλοδοξεί να εδραιωθεί στα πολιτικά πράγματα της χώρας, ζήτησε από τον πολυπράγμωνα βολεϊμπολίστα Στέλιο Προσαλίκα (παίχτης, προπονητής και πρόεδρος της ομοσπονδίας), να καρφώσει μια έδρα στην Β' Αθηνών.
  • Ο παίχτης, προπονητής και σχολιαστής αγώνων (ως προπονητής), Μέμος Ιωάννου κατεβαίνει στην Β Αθηνών και αυτός, ψάχνοντας το σύστημα που θα του χαρίσει την νίκη!

 

ΛΑΟΣ

  • Ο Γιώργος Ανατολάκης δεν θέλει να δεχτεί γκόλ στην Β' Πειραιά, ενώ ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή και σκάουτερ της Άρσεναλ, Λάκης Παπαϊωάννου προσπαθεί να αναδείξει τον δικό του καλύτερο εαυτό στην Α' Θεσσαλονίκης.

 

***ΚΙΔΗΣΟ***

 

Γιώργος Παπανδρέου εκτός συναγωνισμού. Χωρίς να είναι αθλητής ο ίδιος, είναι fitness maniac, έχοντας γνωρίσει την Μπιρμπίλη στο…γυμναστήριο, κάνοντας ποδήλατο και…επιδιορθώνοντάς το εν κινήσει πριν γίνει καν μόδα, κάνει κανό και πολλά άλλα αθλήματα.

 

Στην περίπτωση που μας διέφυγε κάποιος (ψάξαμε και διαβάσαμε αρκετά ψηφοδέλτια, αλλά…) πολιτευόμενος, μπορείτε να τον προσθέσετε στην σελίδα μας στο Facebook και εμείς θα περάσουμε το όνομά του στο άρθρο με μεγάλη μας χαρά.