Reviews

The Misfit Shine: λάμψε και ξεχώρισε!

Το Misfit Shine είναι ένα διακριτικό activity tracker που υπόσχεται στυλ και χρηστικότητα. Το σετάρισμα είναι πολύ εύκολο και μέσα σε λίγα λεπτά αρχίζεις να καταγράφεις την δραστηριότητά σου.

Έχει το μέγεθος κέρματος των 50 λεπτών και είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο που συγκρατείται από ελαστικό βραχιόλι. Παρόλα αυτά μπορεί να φορεθεί παντού με το κατάλληλο αξεσουάρ, ενώ είναι τόσο ελαφρύ που σύντομα θα ξεχάσεις ότι υπάρχει!

undefined

undefined

 

Δεν διαθέτει οθόνη, αλλά 12 λευκές LED τελίτσες, οι οποίες ανά διαστήματα σου δείχνουν την ώρα ή τι ποσοστό των στόχων σου έχεις επιτύχει. Δεν έχει περαιτέρω interaction με τον χρήστη, καθώς δεν χρειάζεται φόρτιση και είναι αδιάβροχο. Η μπαταρία έχει διάρκεια ζωής ενός χρόνου και μπορείς να την αλλάξεις και εσύ. Όλες οι υπόλοιπες πληροφορίες καταλήγουν απευθείας στο smartphone, προς αξιολόγηση και…μελέτη!

 

undefinedundefined

 

 

Η εφαρμογή είναι εύχρηστη, με μινιμαλιστική διάθεση όπως και το tracker και δουλεύει μια χαρά χωρίς εξτραβαγκάνζες!

Ο συχρονισμός διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα και ύστερα μπορείς να δεις την ημερήσια και εβδομαδιαία πρόοδό σου, τις ώρες ύπνου και την ποιότητα αυτού, το βάρος σου (το καταγράφεις εσύ ως  log) και πως τα πηγαίνεις σε σύγκριση με τους φίλους σου. 

 

Activity Tracker

Η δραστηριότητα μεταφράζεται σε πόντους και αυτό εξαρτάται από την ρύθμιση δραστηριότητας που έχεις επιλέξει. Όταν σετάρεις την συσκευή, διαλέγεις επίπεδο, ώστε να σου θέσει στόχους. Το Χαμηλό Επίπεδο Δραστηριότητας συμπληρώνεται στους 600 πόντους και απαιτείται μια ώρα περπάτημα ή 20 λεπτά τρέξιμο ή μισή ώρα κολύμπι. Το υψηλότερο επίπεδο των 1600 πόντων «τερματίζει» με 2,5 ώρες περπάτημα. Το πλεονέκτημα είναι πως μπορείς να θέσεις εσύ στόχους ώστε να είναι πιο ρεαλιστικοί.

Στην οθόνη του smartphone μπορείς να δεις τις θερμίδες που έκαψες, τα βήματα που έκανες και την απόσταση που διήνυσες. Υπάρχει ακόμα επιλογή να καταγράψεις το φαγητό που έφαγες, με φωτογραφία τραβηγμένη από το τηλέφωνό σου ώστε να γνωρίζεις τι έχεις καταναλώσει. Ακόμα κερδίζεις σηματάκια και βραβεία όταν επιτυγχάνεις τους στόχους σου. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά επειδή όλα είναι θέμα κινήτρου και κινητοποίησης, λειτουργεί θετικά.

 

Sleep Tracker

Ο ύπνος καταγράφεται αυτόματα και το tracker δουλεύει με συνέπεια και ακρίβεια. Καταγράφει τον ευνοϊκό ύπνο που ξεκουράζεται ο χρήστης ουσιαστικά, αλλά και τις ανήσυχες στιγμές ή ενοχλήσεις. Δεν διαθέτω τρόπο να διαψεύσω ή να επιβεβαιώσω τις πραγματικές ώρες ξεκούρασης που μετράει, αλλά μου φαίνεται ακριβής η μέτρηση!Όπως προαναφέραμε έχεις την επιλογή να συγκριθείς με φίλους και αν δεν διαθέτουν το Misfit Shine tracker, μπορεί να συγκρίνεις τα αποτελέσματά σου με τους μέσους όρους των χρηστών του!

Το shine αποτελεί την ναυαχίδα της εταιρείας και μπορείτε να το επιλέξετε σε πολλά χρώματα. Υπάρχουν επιπλέον χαρακτηριστικά που για λόγους οικονομίας του λόγου δεν θίγουμε, αλλά με μεγάλη μας χαρά να σας ενημερώσουμε κατόπιν επικοινωνίας (όπως συνηθίζουμε με πολλά άρθρα μας άλλωστε).

 

undefinedundefined

 

Ανακεφαλαίωση

Γενικά η Λάμψη (the Shine) είναι ένα τίμιο gadget, το οποίο πράττει όσα υπόσχεται, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Η έλλειψη οθόνης είναι συν κατά την γνώμη μου, καθώς ένιωθα σαν κλέφτης σε πάρκινγκ σούπερμάρκετ, με ένα ρολόι στο ένα χέρι και μια οθόνη στο άλλο! Η καταγραφή της δραστηριότητας είναι ένα «παιχνίδι» που μπορεί να σου δώσει κίνητρο να κάνει το ένα βήμα παραπάνω. Αυτό που κάνει στην πραγματικότητα όμως είναι η καταγραφή της δραστηριότητάς σου και τα γραφήματα σχετικά με το τι κάνεις και -κυρίως- τι ΔΕΝ κάνεις. Μέσω αυτής της διαδικασίας, μπορείς να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους σου, είτε προς τα πάνω, είτε προς το πιο ρεαλιστικό και φυσικά να τους κατακτήσεις.

Στην περίπτωσή μου ως ερασιτέχνης δρομέας, στις μέρες προπόνησης θα ξεπεράσω τους στόχους μου κατά…μερικές φορές (σε προετοιμασία μαραθωνίου είναι απολύτως λογικό), αλλά απολαμβάνω την βοήθειά του στις μέρες «ξεκούρασης» (τι είναι αυτό;). Καθώς περνάς πολλή ώρα στον υπολογιστή (στην περίπτωσή μου 8-10 ώρες), προσπαθείς να χρησιμοποιείς τις σκάλες, να περπατήσεις ως το σούπερμάρκετ και γενικά να κάνεις την πιο fit επιλογή σε κάθε δεδομένη στιγμή. Ωραίο πράγμα!

 

Pros

  • Διακριτικό και μίνιμαλ.
  • Φοριέται σε πολλαπλά σημεία.
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας.
  • Χωρίς οθόνη.

 

Cons

  • Δεν είναι αρκετά διαδεδομένο, ώστε να έχει μεγάλη κοινότητα φίλων.
  • Θέλει λίγο χρόνο να συνηθίσεις την ύπαρξη του βραχιολιού, αν δεν φοράς ρολόγια ή bracelets.

 

Γενική Βαθμολογία

4.5/5 Άριστη