Interviews

Μιχάλης Δελής: Ο ιδρυτής του app Fithabits θα σε κάνει να γυμναστείς με τρία κλικ!

Οι δικαιολογίες για να μη γυμναστείς σε καθήλωσαν στον καναπέ; Τώρα τελειώσανε τα ψέματα! Με τρία κλικ μπορείς να βρεις τη δραστηριότητα που θέλεις, από CrossFit και Pilates μέχρι πεζοπορία, καταδύσεις, bungee jumping, πολεμικές τέχνες κ.ά., και να την κλείσεις. Το Fithabits, το νέo ελληνικό app στοχεύει να κάνει το fitness συνήθεια και να σε μυήσει στο wellness living.

Μία ομάδα με επικεφαλής τον Μιχάλη Δελή, ο οποίος έχει ιστορία στον κόσμο του fitness και ειδικότερα στο CrossFit αφού υπήρξε partner στο πιο πετυχημένο γυμναστήριο του είδους, δημιουργήθηκε το app Fithabits. Πώς ξεκίνησε; Αυτός και η ομάδα του είχαν θέσει στόχους και πολλές φορές δεν τους είχανε πετύχει. Στην ερωτήσή μου “Γιατί;” ο Μιχάλης απάντησε ότι “πάντα χρειάζεται να έχεις κάποιον να σε παρακινεί, να σε συμβουλεύει και να σε καθοδηγεί”. Αυτός είναι λοιπόν και ο σκοπός της Fithabits, αυτής της νέας fitness διαδραστικής εφαρμογής που φιλοδοξεί να γίνει ο συμπαραστάτης και αχώριστος φίλος σου στο fitness σου ταξίδι. Το Fithabits αυτήν τη στιγμή διαθέτει περισσότερες από 1700 δραστηριότητες για να κλείσεις άμεσα, καθώς και πολλές υγιεινές συνταγές, άρθρα και συμβουλές από ειδικούς, όπως και καθημερινά μαθήματα και extreme sports.

Η δημοσιογράφος Φίλια Μητρόμαρα μίλησε με τον Founder and Chief Executive Officer της Fithabits Μιχάλη Δελή, που υπόσχεται να μας σηκώσει από τον καναπέ και να μας κάνει να γυμναστούμε με τρία κλικ. Μόνον!

“H γυμναστική δεν είναι κάτι καταναγκαστικό, είναι τρόπος ζωής”, λέει ο Μιχάλης Δελής

Μιχάλη τί ακριβώς είναι η εφαρμογή Fithabits;

H Fithabits είναι η εφαρμογή που σου κάνει πανεύκολο τον τρόπο να βρεις και να κλείσεις fitness δραστηριότητες από το κινητό σου, χωρίς συνδρομές και δεσμεύσεις. Θες να κάνεις ένα μάθημα pilates για παράδειγμα; Βρίσκεις τί παίζει στην περιοχή σου και κλείνεις με λίγα μόνο κλικ. Εκτός από αυτό, λειτουργεί και σαν ένα μέσο ενημέρωσης αλλά και παρακίνησης, ώστε ο χρήστης να παίρνει όλη την εμπειρία του wellness οικοσυστήματος.

Από ποιους αποτελείται η όμαδα της Fithabits;
Από ανθρώπους με διαφορετικό υπόβαθρο και διαφορετικές ιστορίες αλλά με ένα κοινό στόχο: να πετύχουν όλοι τους fitness στόχους τους.

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας σας;
Να σηκώσουμε τον κόσμο από τον καναπέ! Nα τον βοηθήσουμε να ασκηθεί και να τον εντάξουμε στον κόσμο του wellness, που δεν σταματάει στην πόρτα ενός γυμναστηρίου. Επεκτείνεται στη λαχταριστή σαλάτα που θα φας, αντί για πίτσα, απόψε, στο περπάτημα έως την καφετέρια αντί να χρησιμοποιήσεις πάλι το αυτοκίνητο για μερικά στενά παρακάτω, ακόμα και στον φρέσκο χυμό αντί του αναψυκτικού.

Εκτός από γυμναστήρια και χώρους εκγύμνασης περιέχει και τα events που γίνονται κατά καιρούς ή όχι;
Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να ανακαλύψουν, έκτος από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα προσφέρεται από τους συνεργάτες μας, επιλεγμένα events από διαφορετικούς παρόχους. Σχετικά άμεσα θα μπορούν να κάνουν κράτηση σε αυτά τα events μέσα από την εφαρμογή.

Τί ανταπόκριση είχατε και έχετε στην εφαρμογή;
Η εφαρμογή έχει ήδη χιλιάδες χρήστες στο πολύ μικρό χρονικό διάστημα το οποίο είναι διαθέσιμη. Κάποιοι από τους χρήστες κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη γυμναστική και το wellness ενώ άλλοι είναι ήδη μυημένοι και χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να ενημερώνονται για νέα trends και να βρίσκουν συνεχώς τις καλύτερες δραστηριότητες.

Πώς μπορεί να βοηθήσει η εφαρμογή κάποιον που δεν έχει σχέση με τη γυμναστική αλλά θέλει να ξεκινήσει;

Όπως ανάφερα και πιο πάνω απώτερος στόχος της εφαρμογής είναι να γίνει ο «κολλητός» σου σε αυτό το ταξίδι. Για έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με αυτό τον τρόπο ζωής η Fithabits είναι ο άνθρωπος του. Κατεβάζοντας της εφαρμογή θα έχει τη δυνατότητα να διαβάσει και να πάρει συμβουλές από τους καλύτερους συνεργάτες πάνω σε θέματα διατροφής, άσκησης κ.λπ. Θα δει βίντεο που θα τον βάλουν στο κλίμα και στο τέλος της ημέρας θα του δείξουν πως δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση μια ώρα γυμναστική την ημέρα. Όταν τελικά θα είναι ψημένος και έτοιμος, θα βρει την ιδανική δραστηριότητα για αυτόν και με τρία κλικ θα κλείσει το μάθημα του. Τόσο απλό!

Πιστεύεις ότι είναι εύκολο να κάνουμε τη γυμναστική συνήθεια;

Σίγουρα για κάποιον που βρίσκεται στην αρχή της όλης διαδικασίας μπορεί να φαίνεται δύσκολο και ίσως να είναι κιόλας. Χρειάζεται, ειδικά στην αρχή, υπομονή και επιμονή και σίγουρα ανθρώπους να τον υποστηρίζουν σε όλο αυτό. Στο τέλος της ημέρας όμως ο καθένας μας πρέπει να καταλάβει πως η γυμναστική δεν είναι κάτι καταναγκαστικό. Είναι ένας από τους τρόπους ώστε να παραμείνουμε υγιείς, να προλάβουμε ασθένειες αλλά και να νιώσουμε καλύτερα ψυχολογικά.

Απαιτείται κατά την άποψη μου περίπου δύο μήνες για να αποκτήσεις μια συνήθεια, γι’ αυτό ο καθένας μας χρειάζεται σωστή καθοδήγηση και αρκετή ψυχολογική υποστήριξη ώστε να μην εγκαταλείψει. Αν περάσει το στάδιο των δυο μηνών, πίστεψε με, δεν νομίζω πως έχει επιστροφή! (γελάει).

Ο Μιχάλης και η ομάδα του θέλουν να σε (ξε)σηκώσουν από τον καναπέ σου και να σε βοηθήσουν να βρεις τη fitness δραστηριότητα που σου ταιριάζει!

Κι αν κάποιος τα παρατήσει, τι μπορεί να κάνει το Fithabits για εκείνον;

Εξελίσσουμε κάθε μέρα την εφαρμογή μας έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως ο περισσότερος κόσμος έχει την τάση να τα παρατάει. Σε αυτήν τη φάση, μέσα από όλο το οικοσύστημα που έχουμε δημιουργήσει, προσπαθούμε συνεχώς να χτυπάμε καμπανάκια και να του δείχνουμε κάθε μέρα διαφορετικά πράγματα, ώστε να του κρατάμε το ενδιαφέρον και να τον κρατάμε ενεργό.

Τους επόμενους μήνες θα ενταχθούν στην εφαρμογή πρόσθετες λειτουργίες, οι οποίες θα της δώσουν έναν πιο social χαρακτήρα και θα έχουν ως στόχο να φέρουν κοντά όλους αυτούς που προσπαθούν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους προς το καλύτερο. Πιστεύουμε πως αλληλοεπιδρώντας με άτομα τα οποία έχουν τους ίδιους στόχους, ίδιες δυσκολίες αλλά και ανησυχίες θα γίνει πιο εύκολο για κάποιον να μην εγκαταλείψει.

Οι Έλληνες τελικά γυμνάζονται;

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια τα πράγματα είναι σαφώς πολύ καλύτερα αλλά και πάλι τα ποσοστά είναι πολύ μικρά. Σίγουρα τα τελευταία 5 χρόνια υπάρχει μια τάση να προσέχουμε περισσότερο τον εαυτό μας και σε αυτό βοήθησε και η οικονομική κρίση. Τα «καλά» χρόνια σπαταλούσαμε αρκετά χρήματα σε υλικά αγαθά ώστε να νιώσουμε καλά. Όταν η οικονομική κατάσταση χειροτέρεψε πολύς κόσμος στράφηκε στο να χαλάσει λεφτά ώστε να νιώσει καλύτερα με το σώμα του και με το είναι του. Το πιο βασικό για εμένα είναι όμως ο Έλληνας να καταλάβει πως δεν πρέπει να γυμνάζεται μόνο για την εξωτερική του εμφάνιση. Κάνοντας τη γυμναστική συνήθεια επενδύει στη σωματική αλλά και την ψυχική του υγεία και το κάνει όλο αυτό με ορίζοντα 30, 40, 50 ετών.

Σκέφτεστε να κάνετε κάτι άλλο στο μέλλον;

Εννοείται πως υπάρχουν πολλά πράγματα στο χρονοδιάγραμμά μας. Αυτό που έχουμε υλοποιήσει ως τώρα είναι το πρώτο στάδιο, να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Δεν μπορώ να σου πω τώρα περισσότερα αλλά θέλω να κατεβάσεις την εφαρμογή μας, να είσαι ενεργή σε αυτή και τους επόμενους μήνες πολλά συναρπαστικά έρχονται.

Κάνε την εγγραφή σου εδώ 

Κατεβάσε την εδώ