Interviews

Κατερίνα Μυτιλήνη: Πρωταθλήτρια στο kick boxing, αλλά και στις σχολικές αίθουσες, ετών 12!

Μαθαίνοντας για μια 12χρονη πρωταθλήτρια του kick boxing που διαπρέπει τόσο στα ρινγκ όσο και στις σχολικές αίθουσες (σ.σ. έβγαλε 19.5!), την Κατερίνα Μυτιλήνη, μαθήτρια του Νίκου Δροσσόπουλου, σκεφτήκαμε πως θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια συνέντευξη μαζί της. Έτσι με την άδεια των γονιών της μιλήσαμε μαζί της και σας την παρουσιάζουμε!

Πότε άρχισες Κατερίνα να αθλείσαι στο kick boxing;

Κάνω kick boxing από τη Τετάρτη δημοτικού, δηλαδή εδώ και 4 χρόνια.

Σου είναι πάντα εύκολο να βρίσκεις αντιπάλους στο…μέγεθος σου και την ηλικία σου για sparring η προπόνηση;

Υπάρχουν κάποια κορίτσια και στο σύλλογό μας που κάνουν kick boxing, αλλά και σε άλλους συλλόγους που διοργανώνονται κάποιες φιλικές συναντήσεις για sparring.  Γενικά είναι πιο δύσκολο από ότι στα αγόρια, γιατί τα κορίτσια δεν ασχολούνται τόσο πολύ με τα μαχητικά αθλήματα.

Είχαν σχέσεις οι γονείς σου με τον αθλητισμό η τα μαχητικά σπορ η είσαι η πρώτη στην οικογένεια; Έχεις αδέρφια και αν ναι ασχολούνται με τον αθλητισμό;

Οι γονείς μου δεν έχουν κάποια σχέση, αλλά πάντα μας προέτρεπαν να ασχοληθούμε με κάποιο άθλημα και εμένα και τον αδερφό μου. Ο αδερφός μου έκανε πολλά χρόνια καράτε, ενώ τώρα ασχολείται 4 χρόνια περίπου με τη πυγμαχία.

Από την απονομή του πρωταθλήματος.

 

 

Φοβήθηκαν στην αρχή οι γονείς σου όταν άρχισες τους αγώνες στο kick boxing;

Στην αρχή ίσως να ήταν πιο επιφυλακτικοί, αλλά είδαν ότι είμαι προστατευμένη γιατί φοράω ειδικό εξοπλισμό και γιατί η προπόνηση μας γίνεται με έναν πιο «επιστημονικό» τρόπο.

Είσαι κορίτσι και πρωταθλήτρια στο kick boxing στη κατηγορία σου. Αυτό φοβίζει τους συμμαθητές σου ή χαίρονται που η φίλη τους είναι η «δυνατή» της παρέας;

Θέλω να πιστεύω ότι χαίρονται για εμένα, πολλές φορές με πειράζουν μου λένε ότι θα με προσλάβουν για σωματοφύλακα! Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να με φοβούνται, άλλωστε πιστεύω ότι φίλοι σου είναι αυτοί που σε αγαπούν για αυτό που είσαι.

Αν δεις ότι κάποια παιδιά πειράζουν πιο αδύναμα παιδιά ή συμμαθητές σου, επεμβαίνεις να σταματήσουν ή ως αθλήτρια σε σύλλογο και μάλιστα με δελτίο αθλητή, δεν παίρνεις θέση;

Έχω μάθει ότι πρέπει να αποφεύγω τους τσακωμούς, οι διαφορές δεν λύνονται έτσι. Σε μια τέτοια περίπτωση φυσικά και θα προσπαθούσα να τους σταματήσω. Αυτές τις ημέρες είδαμε στη τηλεόραση περίπτωση bullying και που οδήγησε. Αυτά λοιπόν δεν πρέπει να τα αφήνουμε να συμβαίνουν.

 

 

Και ο διαιτητής δείχνει Κατερίνα!

 

Ο Δάσκαλος μου έδειξε να δίνει ιδιαίτερη βάση στο να είναι οι μαθητές του συνεπείς στα μαθήματα τους, αλλά και στη προπόνηση. Πως θα μας τον περιέγραφες γενικά σε λίγες προτάσεις;

Ο Δάσκαλος μου, μου λέει πάντα ότι πρέπει να βρίσκω τη χρυσή τομή. Να συνδυάζω τα μαθήματα στο σχολείο με τις προπονήσεις. Να έχω μια ισορροπία όπως λέει. Για εμένα είναι ένας δικός μου άνθρωπος που τον εμπιστεύομαι και ξέρω πως ότι μου πει είναι για το καλό μου. Θα με επαινέσει, θα χαρεί μαζί μου και θα μου σταθεί στις δυσκολίες για να τις ξεπεράσω. Βρίσκει τα όρια και τις αντοχές μου και προσπαθούμε μαζί για το καλύτερο. Ότι έχω κάνει το χρωστάω σε αυτόν και στην οικογένεια μου.

Πόσο σε πιέζει ο Δάσκαλος σου, ώστε να αποδώσεις όσο το δυνατόν καλύτερα στις προπονήσεις και τους αγώνες; 

Σίγουρα χωρίς πίεση και προσπάθεια δεν γίνεται τίποτα. Ο Δάσκαλος μου ξέρει τις αντοχές και τα όρια μου και παλεύουμε μαζί για το στόχο.

 

Με τον Δάσκαλό της, Νίκο Δροσσόπουλο.

 

Πόσους αγώνες έδωσες μέχρι να στεφθείς πρωταθλήτρια;

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα χρειάστηκε να αγωνιστώ 4 φορές για να φτάσω στον τελικό. Γενικότερα, έχω πάρει μέρος σε αρκετά τουρνουά και διασυλλογικούς αγώνες.

Για να πετύχεις τους στόχους σου κάνεις πολλές ώρες προπόνηση ημερησίως ίσως και διπλές προπονήσεις ορισμένες μέρες. Έχεις ελεύθερο χρόνο να χαλαρώσεις, να δεις τις φίλες σου; Σου λείπει κάτι;

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς ήταν πιο δύσκολα , γιατί είναι άλλες οι απαιτήσεις στο Γυμνάσιο από το Δημοτικό . Τώρα όμως έχω βρει τους ρυθμούς μου. Οι διπλές προπονήσεις είναι σε αγωνιστική περίοδο και είναι λογικό, αυτό όμως δεν συμβαίνει όλη τη χρονιά. Όποτε μπορώ βρίσκω χρόνο και για να χαλαρώσω και να δω τις φίλες μου.

Είσαι πρωταθλήτρια στην κατηγορία σου, είσαι μαθήτρια του 19,5. Σε αγχώνει το να διατηρήσεις αυτές τις κατακτήσεις ή έχεις βρει τρόπο να τα συνδυάζεις εύκολα;

Όταν κάνεις πράγματα που σου αρέσουν βρίσκεις τρόπο να τα συνδυάσεις . Η οργάνωση του χρόνου είναι το παν και να αγαπάς αυτό που κάνεις.

 

Το έμβλημα του Συλλόγου των Μαχητικών Αθλημάτων Δροσιάς.

Ευχαριστίες

Εμείς ως wefit.gr θέλουμε να ευχηθούμε ό,τι καλύτερο στην Κατερίνα, πολλά συγχαρητήρια στην ίδια, τους γονείς και φυσικά τον προπονητή της, Νίκο Δροσσόπουλο, γιατί είναι φανερό ότι έχει συντελεστεί πολύ καλή ομαδική δουλειά από όλες τις πλευρές. 

 

Σοφοκλής Αρχοντάκης