Interviews

Γνωρίστε το Pranic Healing και τον διαλογισμό από την Chiara Perfetti!

Έχοντας πρώτα παρακολουθήσει και συμετάσχει σε ένα διαλογισμό Pranic Healing αποφασίσαμε πριν σας μεταφέρουμε την προσωπική μας εμπειρία, να μιλήσουμε με την Chiara Perfetti και το Γιώργο Σταμούλη του Pranic Healing ώστε να μας βάλουν στον σωστό δρόμο. Nα μάθετε όλα όσα θα θέλατε να ξέρατε για τα εφόδια που μπορεί να σας προσφέρει το Pranic Healing σε μια εποχή γεμάτη άγχος και μαζική πώληση πνευματικότητας μέσω facebook.

Καλησπέρα Chiara, ποιοί βρίσκονται πίσω από το RamaPranic Healing στην Ελλάδα;

Μια πολύ μεγάλη ομάδα. Όλοι έχουμε το ίδιο κίνητρο, την ίδια αγάπη, δηλαδή την θέληση να κάνουμε γνωστές τις τεχνικές και τις διδασκαλίες του Master Choa Kok Sui, που μας έχουν αλλάξει τη ζωή. Το όραμά μας είναι να βοηθήσουμε τον κόσμο που χρειάζεται μια διαφορετική αντιμετώπιση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, μέσω των πρακτικών του Pranic Healing.

 

Θεωρείτε τον διαλογισμό αναπόσπαστο κομμάτι της yoga;

Η λέξη γιόγκα σημαίνει ένωση. Όντως δεν μπορείς να κάνεις γιόγκα χωρίς να κάνεις διαλογισμό. Ο Διαλογισμός είναι ένα εργαλείο για να μπορέσουμε να ενωθούμε με την αληθινή μας φύση. Βοηθά στην εξισορρόπηση του σώματος και του νου συνδυάζοντας τις φυσικές ασκήσεις και τις ασκήσεις αναπνοών με την εσωτερική ηρεμία και την πνευματική εξέλιξη.

 

Πως σε έχει βοηθήσει το Pranic Healing στην προσωπική σου ζωή;

Απλά εχώ γίνει ένας άλλος άνθρωπος! Αυτός που πάντα ήθελα να είμαι…

Το Pranic Healing από τα πρώτα σεμινάρια στηρίζεται στη δόμηση του χαρακτήρα. Περιλαμβάνει πρακτικές τεχνικές που μας βοηθούν να αναπτύξουμε τις αρετές και να ακινητοποιούμε τα αρνητικά μας στοιχεία. Αυτό για εμένα είναι ένα μεγάλο δώρο.

 

Ποιοί είστε οι Δάσκαλοι στον χώρο που κάνετε Pranic Healing?

Ο Rama διαθέτει έναν κορμό 5 Δασκάλων και με αυτό τον τρόπο διδάσκουμε τα σεμινάρια του Pranic Healing όλων των επιπέδων. Καλύπτουμε σχεδόν όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και κάποιες πόλεις της Ρωσίας.

 

Αποτελείτε θρησκευτική ομάδα;

Χαχαχα!! Αυτό είναι ένα μεγάλο μπέρδεμα! Πολλοί πιστεύουν πως οτιδήποτε σχετίζεται με γιόγκα, διαλογισμό, ενέργεια ή με εναλλακτικές θεραπείες γενικότερα, συνδέεται οπωσδήποτε και με τη θρησκεία. Δεν είναι όμως έτσι. Άνθρωποι που ασχολούνται με το Pranic Healing είναι ταυτόχρονα Χριστιανοί Ορθόδοξοι, Καθολικοί, Προτεστάντες, Μωαμεθανοί, Ινδουιστές, Βουδιστές, κτλ.

Θα σου απαντήσω με τα λόγια του Δασκάλου και ιδρυτή του Pranic Healing: «Arhatic Yoga is not a religion. You are not asked to change your religious beliefs. You simply become a better Hindu, better Buddhist, better Christian, better Taoist or better Moslem. Your Soul will be in charge of your thoughts, your emotions and your actions. «Arhatic» derives from the word Arhat, which means a perfected one, or a highly evolved being.»

 

Ο διαλογισμός μέσω του Pranic Healing χωρίζεται σε είδη, σε τεχνικές; Θα μας αναφέρετε κάποια βασικά στοιχεία; (Δίδυμες καρδιές, αυτοθεραπεία)

Κατ’ αρχήν να διευκρινήσουμε ότι κάθε Διαλογισμός είναι ούτως ή άλλως μία τεχνική που έχει ένα συγκεκριμένο στόχο. Ο Διαλογισμός Raja ενδυναμώνει τη θέληση, ο Διαλογισμός Bhakti αναπτύσσει την αγάπη… Στο Pranic Healing κάνουμε διάφορα είδη διαλογισμών, οι οποίοι απευθύνονται είτε σε νέους μαθητές, είτε σε πιο προχωρημένους, είτε ακόμη και σε ανθρώπους που δεν έχουν διαλογιστεί ποτέ. Ο Διαλογισμός στις Δίδυμες Καρδιές (που είναι ένας διαλογισμός Bhakti) γίνεται κάθε εβδομάδα στο κέντρο μας και μπορεί να τον παρακολουθήσει οποιοσδήποτε. Είναι εντελώς ακίνδυνος και βοηθά στη διατήρηση της εσωτερικής ηρεμίας και στο άνοιγμα της καρδιάς και της κορώνας, εξισορροπώντας όλο το ενεργειακό σώμα.

 

Χρησιμοποιείτε το Pranic Healing και ως θεραπευτικό μέσο; Αποκλειστικά με διαλογισμό ή με ταυτόχρονη λήψη αγωγής;

Το Pranic Healingείναι μία θεραπευτική μέθοδος για το σώμα, αλλά και για συναισθηματικές και ψυχικές παθήσεις και διαταραχές. Λειτουργεί όμως παράλληλα με την κλασσική ιατρική, καθώς επιταχύνει τη θεραπευτική διαδικασία σε μεγάλο βαθμό. Επομένως, όταν η ενεργειακή θεραπεία συνδυάζεται με την ιατρική γίνονται μικρά θαύματα, τα οποία εμείς βλέπουμε να συμβαίνουν καθημερινά.

Ο Διαλογισμός έτσι κι αλλιώς δρα θεραπευτικά (σ.σ. O Judson Brewer του Ψυχιατρικού τμήματος του Yale το έχει επιβεβαιώσει σε σχετικές έρευνες.), καθώς καθαρίζει και εξισορροπεί το ενεργειακό σώμα, λειτουργώντας πολλές φορές ακόμα και προληπτικά στην εκδήλωση κάποιας ασθένειας. Όταν συνδυάζεται με τη θεραπεία, τα αποτελέσματα είναι ακόμη καλύτερα και πιο άμεσα, γιατί βοηθά τον άνθρωπο να ηρεμήσει και να αποβάλλει αρνητικά συναισθήματα και συμπεριφορές που πολύ συχνά οδηγούν σε ασθένειες.

 

Τι προσφέρει ο διαλογισμός στον μέσο διαλογιζόμενο; Ποιοί αποζητούν την καθοδήγησή σας;

Ο διαλογισμός είναι ένα εργαλείο που προάγει την εσωτερική ηρεμία, την ευεξία και την αίσθηση ειρήνης με όλους και όλα γύρω του. Ο άνθρωπος που εξασκείται στο διαλογισμό μαθαίνει να λειτουργεί περισσότερο με την αγάπη και την δοτικότητα, μαθαίνει να διαχειρίζεται τις καταστάσεις της καθημερινότητας με ηρεμία και θετικότητα. Όλοι οι άνθρωποι το έχουν ανάγκη αυτό. Η αλήθεια είναι ότι μας προσεγγίζουν κυρίως άνθρωποι που βρίσκονται ήδη στο χώρο των εναλλακτικών-ενεργειακών θεραπειών. Όμως τελευταία με μεγάλη μου χαρά παρατηρώ ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να στρέφεται προς τις πρακτικές αυτές, γιατί αισθάνεται ότι χρειάζεται και κάτι παραπάνω για να είναι ολοκληρωμένος.

 

Τι άλλο θεωρείτε διαλογισμό; Πρέπει να έχεις συγκεκριμένες συνθήκες για να διαλογιστείς ή από ένα επίπεδο και πάνω μπορείς παντού;

Διαλογισμός είναι η στιγμή στην οποία μπορούμε να αφεθούμε και να αισθανθούμε την «ακινησία», να νιώσουμε την ένωση με τον εσωτερικό μας εαυτό. Όταν μπορούμε έστω και για μια στιγμή να αδειάσουμε το μυαλό μας από οτιδήποτε μας απασχολεί, τότε είμαστε σε διαλογισμό, κάτι που δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις ή πρακτική εξάσκηση.

Για την πρακτική εξάσκηση ενός διαλογισμού δεν απαιτούνται συγκεκριμένες συνθήκες. Σίγουρα, είναι ωραίο να μπορεί κάποιος να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον ηρεμίας, αυτό θα διευκόλυνε πολύ τη διαδικασία. Από την άλλη, όταν κάποιος καταφέρει να διαλογιστεί μέσα σε ένα θορυβώδες περιβάλλον, τότε σίγουρα θα μπορεί να ανταπεξέλθει ευκολότερα στις προκλήσεις της καθημερινότητας. Όσο περισσότερο εξασκείται κανείς σε πρακτικές διαλογισμού τόσο ευκολότερο θα είναι για αυτόν να το κάνει σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

  

Ποιοί είναι οι όροι κλειδιά στον διαλογισμό, που οφείλει κάποιος να γνωρίζει;

Υπάρχουν διαλογισμοί που απευθύνονται σε όλους, όπως ο Διαλογισμός στις Δίδυμες Καρδιές, αλλά υπάρχουν και Διαλογισμοί στους οποίους μπορούν να εξασκηθούν μόνο προχωρημένοι μαθητές. Στη διάρκεια του διαλογισμού γίνεται αναφορά σε κάποια τσάκρα (ενεργειακά κέντρα), που όμως διευκρινίζονται από εμάς και είναι πολύ εύκολο να ακολουθήσει οποιοσδήποτε.

 

Κάθε πότε έχετε συνεδρίες διαλογισμού και σε ποιόν χώρο;

Κάθε Τετάρτη οργανώνουμε διαλογισμούς στο κέντρο μας στους Αγ. Αναργύρους. Σε αυτούς τους διαλογισμούς μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε.

 

Ετοιμάζετε κάτι αυτόν τον καιρό;

Τον τελευταίο χρόνο δουλεύουμε πάνω σε ένα event που πρόκειται να γίνει στις 29/5-1/6 στο Royal Olympic Hotel και αποτελεί ένα πολύ σπουδαίο γεγονός. Θα έρθει στην Ελλάδα ο Master Stephen Co και θα διδάξει πολύ σημαντικά πράγματα σχετικά με το Pranic Healing και την Arhatic Yoga. Ο ίδιος είναι ένας από τους 10 Master Pranic Healers παγκοσμίως και ζει μόνιμα στην Αμερική. Θα βρεθεί στην Ελλάδα για μία και μοναδική φορά για διδασκαλίες που μπορούν να μας αλλάξουν τη ζωή. Πραγματικά μας τιμά με την παρουσία του εδώ, ειδικά από την στιγμή που δεν επισκέπτεται συχνά την Ευρώπη για διδασκαλία.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το εξής:

29/5  Nurturing Class: «Συγχώρεση, το κλειδί της ευτυχίας», μόνο για Pranic Healers.

30-31/5: Arhatic Yoga Preparatory Level, μόνο για Pranic Healers.

1/6: «Πνευματική Διοίκηση Επιχειρήσεων», ανοιχτό για όλους

Στο σεμινάριο αυτό μπορούν όλοι να μάθουν τεχνικές για να μειώνουν το στρες, να χαλαρώνουν στο γραφείο και να επιτυγχάνουν τους στόχους τους.

1/6: «Διαλογισμός Πανσελήνου & Ευημερίας», ανοιχτό για όλους

Την ημέρα του Αγ. Πνεύματος που είναι και πανσέληνος, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να λάβουμε τις ενέργειες που θα είναι τόσο δυνατές. Ο Master Stephen Co θα πραγματοποιήσει ομαδική θεραπεία και θα μας μιλήσει εν συντομία για το πώς να έχουμε ευημερία στη ζωή μας.

 

Δύο βίντεο που δεν θα περιμένατε!

 

O Γιώργος Μητσικώστας μιλάει για το Pranic Healing, χωρίς να μιμείται κανέναν!

 

Η Λυδία Κονιόρδου θεραπεύει με τις αρχές του Pranic Healing.