Interviews

Είμαστε και επισήμως fitVPaddicted!

Πως γνωριστήκατε και πως αποφασίσατε να ενώσετε τις δυνάμεις σας;  

  Η γνωριμία μας εγινε στο γήπεδο της Βούλας, όπου η Πόλυ έπαιζε μπάσκετ στον Πρωτέα και η Βίβιαν βόλεϊ στη Θέτις. Από τότε είμασταν υπέρ του αθλητισμού και ήταν και ένα από τα κοινά ενδιαφέροντα που μας έκανε να δεθούμε, αφού ο τρόπος ζωής μας ήταν ίδιος. Μας άρεσε πολύ να πηγαίνουμε για περπάτημα, τρέξιμο, άσκησεις στις παραλίες, στο βουνό, σε πάρκα μαζί, να γυμναζόμαστε, αλλά ταυτόχρονα είμασταν και είμαστε δύο πολύ καλές φίλες. Μια μέρα καθώς περπατούσαμε σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε με φωτογραφίες να δείχνουμε στον κόσμο τι ακριβώς κάνουμε, με στόχο όλους αυτούς που θελουν να ακολουθήσουν παρόμοιο τρόπο ζωής με τον δικό μας και έτσι δημιουργήθηκε το fitVPaddiction.

Τι είναι το fitVPaddiction την δεδομένη στιγμή και ποιές είναι οι προσδοκίες σας;

 Το fitVPaddiction έχει σαν στόχο να παρακινήσει τον κόσμο να γυμνάζεται για την υγεία αλλα και την ευρωστία τους, στη φύση αλλά και σε διαφορετικά μέρη καθέ φορά, είτε στη παραλία, είτε στο βουνό, είτε σε πάρκα ώστε να μην ρουτινιάζει.

 

Τι backround έχετε γύρω από τον αθλητισμό και ποιές είναι οι ειδικότητές σας στα ΤΕΦΑΑ;

  Vivian: Είμαι αθλήτρια του βόλευ  και παίζω στην Α2 κατηγορία στη Θέτις Βούλας. Ως τελειόφοιτη των ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στην ευρωστία και υγεία, αν είχα περισσότερο χρόνο θα ήθελα να επεκτείνω τις γνώσεις μου στο pilatesόπου δίνει ιδιαίτερη βάση σαν μέθοδος τον έλεγχο και τη σταθερότητα του κέντρου του σώματος, δηλαδή τη κοιλιά. Καθώς και στη yoga διότι περιλαμβάνει ασκήσεις για το σώμα, την αναπνοή και το νου.

  Polly: Είμαι αθλήτρια του μπάσκετ και παίζω στην Α2 κατηγόρια στη Δάφνη Αγίου Δημητρίου. Επίσης, πρόσφατα αποφοίτησα από το Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδας (Deree College) και πήρα το πτυχίο μου (Bachelor) με ειδικότητα Marketing Communications, το οποίο μου έδωσε ένα έναυσμα για να ξεκινήσω την προώθηση του lifestyle που διάγουμε. Επιπλέον στο άμεσο μέλλον θα κατέχω και πτυχίο με ειδικότητα στο Pilates (I.A.F.A college). Θα ήθελα επίσης να επεκτείνω τις γνώσεις μου στη Γιόγκα, αλλά δεν ξέρω πόσο θα μου το επιτρέψει το βεβαρυμένο μου πρόγραμμα.

 

undefined

Στην αγαπημένη τους παραλία! 

 

Τι είδη προπονήσεων κάνετε και που ρίχνετε ιδιαίτερο βάρος;

  Στις προπονήσεις μας θέλουμε να υπάρχει ποικιλία. Οπότε προσπαθούμε πάντοτε να συνδυάζουμε διάφορες ασκήσεις και δραστηριότητες σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους, το οποίο είναι εμφανές και από τις φωτογραφίες μας που ανεβάζουμε (στίβος, θάλασσα, θαλάσσια σπορ, ιππασία, βουνό, πιλάτες, γιόγκα, rollers, skate, πάρκα).

 

Που μπορεί να σας βρει κάποιος;

  Μπορεί να μας βρει κάποιος στο fitVPaddiction στο facebook και στο instagram και σύντομα στο blog μας. Δίνουμε απάντηση σε όλα τα μηνύματα που δεχόμαστε, αλλά και ο κόσμος που μας παρακολουθεί και τον ενδιαφέρει να γυμναστεί με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να μας ακολουθήσει στις δραστηριότητες που κάνουμε και να ασκηθεί μαζί μας. Θα θέλαμε να προωθήσουμε τον συνδυασμό άσκησης και σωστής διατροφής, για καλύτερη υγεία αλλά και πιο εμφανή αποτελέσματα.

Πρόθεσή μας είναι να αναρτήσουμε το δικό μας site και έτσι όλο και περισσότερα άτομα να έχουν πρόσβαση και να έχουμε πιο άμεση επαφή μαζί τους, τόσο συμβουλευτική όσο και με την μορφή ομάδας εκγύμνασης.

   Τι άλλο θέλετε να προωθήσετε πέρα από το κοινό μας σημείο, να ξεσηκώσετε δηλαδή τους ανθρώπους από τον καναπέ; Πως σκοπεύετε να το κάνετε;

  Θεωρούμε οτι με το να θέτει ο κόσμος στόχους μπορεί να ξεσηκωθεί και να κάνει αυτό που πρέπει για την υγεία του. Έμεις ως fitVPaddiction, δείχνουμε εύκολες αλλά και δύσκολες, ατομικές αλλά και συνδυαστικές ασκήσεις, ώστε ο κόσμος να έχει σκοπό να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί ανάλογα με τις δυνατότητες του.

Ζούμε στην Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι με τον ήλιο και τον καλό καιρό έχουμε το πλεονέκτημα να μπορούμε να εκτελούμε τις περισσότερες προπονήσεις μας έξω και στην παράλια, ακριβώς δίπλα στην θάλασσα, κάτι που μας παρακινεί πολύ περισσότερο από το να βρισκόμαστε κλεισμένοι σε εσωτερικούς χώρους .

Ειδικά στην Ελλάδα με τα τόσα οικονομικά προβλήματα, πιστεύουμε ότι θα πείσουμε οποιονδήποτε θέλει πραγματικά να ασχοληθεί με την άσκηση με στόχο να βελτιώσει  την υγεία του (το πιο πολύτιμο αγαθό) και να ασχοληθεί σχεδόν ανέξοδα με την διατροφή και την γυμναστική (σ.σ. Εμάς μας πείσατε!).

 

wefit fitvpaddiction

 

Φιλοδοξείτε το fitVPaddiction να αποτελέσει έμπνευση για τους άλλους. Εσάς ποιός σας εμπνέει;

  Η φιλοδοξία μας όντως είναι να εμπνεύσουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε με αυτό που κάνουμε γιατί η διατροφή και εκγύμναση του σώματος είναι τρόπος ζωής. Αυτό όμως ξεκίνησε από τη σωστή παιδεία που είχαμε στο συγκεκριμένο κομμάτι. Δηλαδή, δεν αθλούμαστε μόνο για να έχουμε ένα ωραίο σώμα, αλλά για να έχουμε υγεία και ευρωστία. Έκτός από χόμπι μας, είναι και η δουλεία μας αυτή, γι' αυτό και ενημερωνόμαστε συνεχώς από το διαδίκτυο και παρακολουθούμε συναδέλφους μας για τις νέες μεθόδους εκγύμνασης και τα οφέλη τους, πάντα προσπαθώντας να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Αυτό είναι που μας εμπνέει καθώς και ότι έχουμε η μια την άλλη που μας βοηθά να μην ρουτινιάζουμε ποτέ. Προσπαθούμε πάντα να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας βελτιωνόμαστε διαβάζοντας και μετά απο ενημέρωση, είτε απο το διαδίκτυο, είτε από τις σχολές μας, είτε μετά από ειδικά μαθήματα για αυτό τον σκοπό.

 

Στην εποχή του διαδικτύου που διανύουμε, πόσο εκτεθειμένες αισθάνεστε; Πως αντιμετωπίζετε τυχόν χοντροκομμένους ή μειωτικούς χαρακτηρισμούς;

  Είμαστε αρκετά εκτεθειμένες, αλλά ότι κάνουμε το κάνουμε με αξιοπρέπεια και σύνεση, γι αυτό άλλωστε δεν έχουμε δεχτεί χοντροκομμένους ή μειωτικούς  χαρακτηρισμούς… μέχρι τώρα τουλάχιστον (γέλια). Εαν και όταν συμβεί θα τους αντιμετωπίσουμε δείχνοντας αδιαφορία.

Αυτό είναι όντως ένα πρόβλημα και το ξέραμε οτι πιθανόν να συμβεί ειδικά όταν πρόκειται για δυο νεαρές κοπέλες. Εμείς από τη μεριά μας δεν προκαλούμε και οι αναφορές μας έχουν να κάνουν μόνο με τη διατροφή και εκγύμναση του σώματος. Συνειδητά, «πουλάμε» τα αποτελέσματα της άσκησης στο σώμα μας χωρίς να «πουλάμε» το σώμα μας (σ.σ. Απλά επιβεβαιώθηκε η επιλογή μας να σας τις παρουσιάσουμε, με την τελευταία φράση).

Το νεαρό της ηλικίας σας και η άγνοια φόβου που αυτό συνεπάγεται, είναι όπλο σε αυτό που ξεκινάτε ή εμπόδιο;

  Εμείς το βλέπουμε σαν όπλο, διότι είμαστε δύο κοπέλες γεμάτες όρεξη για δουλειά και είμαστε αρκέτα νέες ώστε να κυνηγήσουμε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας. Δεν νομίζουμε ότι το ότι είμαστε νέες (στην ηλικία των 24-25 ετών υπάρχουν άτομα που έχουν καταφέρει περισσότερα από μας) είναι εμπόδιο. Φυσικά και είναι όπλο και η πίστη και φιλοδοξία που έχουμε είναι αρκετά μεγάλη στο να επιτύχουμε σ’αυτό που έχουμε βάλει ως στόχο.

 

wefit fitvp

 

Φοβάστε ότι στο μέλλον η ρουτίνα μπορεί να σας  στερήσει κάτι από την αγάπη προς αυτό που κάνετε;

  H αγάπη για αυτό που κάνουμε είναι ο τρόπος ζωής μας και ποτέ δεν μπορεί να γίνει κάτι ρουτίνα για κάτι που αγαπάς. Ούτως άλλωστε και η διατροφή και η εκγύμναση του σώματος γίνετε με τόσες πολλές παραλαγές (σύνέχεια μαθαίνεις καινούργιους μεθόδους) που αποκλείεται να γίνει ρουτίνα. Θα λέγαμε ότι είναι από τις ελάχιστες δραστηριότητες που δεν μπορούν να γίνουν ρουτίνα.

Έχουμε επίγνωση ότι έχουμε βάλει υψηλούς στόχους για εμάς, αλλά και για να παρακινήσουμε τον κόσμο να γυμναστεί για το σώμα του, την υγεία του και τον νου του, που αυτό από μόνο του, δεν μας επιτρέπει να βαρεθούμε, αλλα αντίθετα μας παρακινεί να προσπαθούμε όλο και περισσότερο.

Πόσο συνειδητοποιημένες είστε ότι αυτή η δουλειά και η έκθεση στα social media μπορεί να σας κλέψει πράγματα από την προσωπική σας ζωή; Ξεχωρίζετε την online persona σας από την αληθινή σας προσωπικότητα ή είναι το ίδιο πρόσωπο;

  Είμαστε άκρως συνειδητοποιημένες σε αυτό που κάνουμε. What you see is what you get λένε (σ.σ. Αυτό που βλέπεις είναι αυτό που παίρνεις) και ισχύει και για την διαδικτυακή μας persona, όσο και για την προσωπική μας ζωή. Το μόνο που κάναμε είναι να διαφημίσουμε αυτό που κάνουμε έτσι ώστε να παρακινήσουμε και να πείσουμε, όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε να ασχοληθεί με τον εαυτό του. Τα αποτελέσματα φυσικά του ενδιαφέροντος που βλέπουμε από άτομα που μας ακολουθούν μας δίνει περισσότερο κίνητρο και μεγαλύτερη φιλοδοξία σ’αυτό που κάνουμε.

 

 undefined

 Οταν το fitVPaddiction, συναντά το wefit…         

Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη και τον χρόνο που μας παραχωρήσατε.

Σας ευχαριστούμε και εμείς για αυτήν την όμορφη παρουσίαση.

 

*Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Φίλιππο Σταμάτη, ο οποίος ακολουθεί τις fitVPaddiction σε κάθε τους αθλητική στιγμή.