Interviews

Δημήτρης Φράγκος: Ο άνθρωπος που φέρνει το fitness στη δουλειά σου!

Αν δεν έχεις χρόνο για γυμναστική μπορείς να τον δημιουργήσεις, χωρίς να χρειαστεί να φύγεις από το γραφείο σου. Ο personal trainer Δημήτρης Φράγκος αναλαμβάνει να σε γυμνάσει και να βελτιώσει τη φυσική σου κατάσταση και την ευεξία σου στον επαγγελματικό σου χώρο! Ο Δημήτρης δημιούργησε το Fitness 4Βusiness, με σκοπό να κάνει συνήθεια αυτό που στο εξωτερικό είναι πολύ συνηθισμένο. Να καθιερώσει δηλαδή την άσκηση στους χώρους εργασίας.

Μην ξεχνάς πως όλες οι έρευνες υποστηρίζουν ότι όταν είσαι σε καλή φυσική καταστάση, αποδίδεις καλύτερα στην εργασία σου και αυτό σου εξασφαλίζει την ικανοποίηση που παίρνεις από τη δουλειά σου (plus μια υποψηφιότητα για προαγωγή). Επιπλέον η γυμναστική μειώνει το άγχος σου στη δουλειά, ενισχύει τη μνήμη και τη συγκέντρωσή σου και βελτιώνει τη στάση του σώματός σου.

Η δημοσιογράφος Φίλια Μητρομάρα μίλησε με τον Δημήτρη Φράγκο, personal trainer Ceo & Founder του Fitness 4Βusiness για την πρωτοποριακή του ιδέα. 

Τί διαφορετικό προσφέρει το fitness4business;

Είναι η πρώτη ελληνική start-up εταιρία που στόχος της είναι να προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση ευεξίας, εντάσσοντας την άσκηση στο γραφείο, τη διατροφή αλλά και τη χαλάρωση των εργαζομένων μέσω της υπηρεσίας του θεραπευτικού μασάζ και των τεχνικών stress management.

Πώς εμπνεύστηκες αυτήν την ιδέα;

Η ιδέα γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη διαφοροποίησης από το μαζικό fitness. Mέσα σε ένα ομαδικό πρόγραμμα γυμναστικής, όταν μια μέρα τρεις συνάδελφοι, ήρθαν στο μάθημα αγχωμένοι μετά τη δουλειά και αστειευόμενοι, ευχήθηκαν να γινόταν η γυμναστική στο γραφείο τους, για να αποφύγουν το άγχος και την σπατάλη του ελεύθερου χρόνου από τις μετακινήσεις.

Τι συνεδρίες γίνονται στους χώρους εργασίας;

Ανάμεσα σε τέσσερις υπηρεσίες wellness έχουμε: ομαδικά προγράμματα άσκησης (όπως pilates, yoga και εταιρικό running club) συμβουλευτική διατροφής, εταιρικό μασάζ και συνεδρίες διαχείρισης του άγχους μέσω του stress management. Μέσα από ένα ευρύ δίκτυο καταξιωμένων επαγγελματιών, παρέχουμε όλα τα οφέλη της ευεξίας, μεταφέροντάς την απευθείας μέσα στο χώρο της εταιρίας.

Όντως αποδίδουν, έχουν αποτέλεσμα;

Από τη μια η ομαδικότητα και το bonding που δημιουργεί η ομαδική άσκηση και από την άλλη, η ευεξία της σωστής διατροφής και των φυσικοθεραπευτικών συνεδριών, δημιουργεί τους εργαζομένους το σωστό υπόβαθρο για να χτίσουν το αίσθημα του wellness.

Η καλύτερη ανταμοιβή για εμάς είναι τα χαρούμενα πρόσωπα των εργαζομένων-ασκουμένων μας τα οποία φανερώνουν ότι η συμμετοχή τους στις υπηρεσίες μας αλλάζουν ευχάριστα την ρουτίνα στο γραφείο τους.

Ανταποκρίνονται οι εργαζόμενοι;

Όπως κάθε νέο εγχείρημα που ξεκινάει, έτσι και εδώ έχουμε κάποιους δισταγμούς, ειδικά σε σχέση με την άσκηση καθώς δεν υπάρχει στην εταιρική κουλτούρα η συνήθεια της ευεξίας. Σταδιακά όμως στη διάρκεια των δύο χρόνων που λειτουργούμε τα ποσοστά συμμετοχής αυξάνονται. Σε σχέση με τις υπόλοιπες παροχές μας τα ποσοστά είναι εντυπωσιακά με ραγδαία αύξηση.

Πιστεύεις ότι οι Έλληνες αγαπούν τη γυμναστική;

Ο μέσος Έλληνας αφιερώνει ελάχιστο χρόνο για την άθληση του.

Με βάση αυτό, η πραγματική ερώτηση δεν είναι αν οι Έλληνες αγαπούν τη γυμναστική, αλλά κατά πόσο δίνουν την ευκαιρία για να αγαπήσουν τη γυμναστική.  

Τα τελευταία χρόνια στην εποχή των social media και της εικόνας (έννοιες που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο) ο κόσμος έχει αρχίσει να ενδιαφέρεται περισσότερο για έναν καλύτερο τρόπο ζωής και δημιουργείται βαθμιαία η ανάγκη του ευ ζην.

Ποια είναι τα οφέλη της άσκησης για τους εργαζόμενους;

Οι σχέσεις μεταξύ των μελών μίας ομάδας συσφίγγονται και εμπεδώνονται στα πλαίσια του επαγγελματικού περιβάλλοντος (team building), μειώνεται το αίσθημα του στρες στο σύνολο της ομάδας και αυξάνεται η άμιλλα των εργαζομένων.

Προάγεται το αίσθημα της συλλογικότητας. O εργαζόμενος απολαμβάνει το ιδιαίτερο προνόμιο της μετατροπής του χώρου εργασίας σε τόπο ανάπλασης και ευ ζην, Τα οφέλη που προκύπτουν από την παροχή υπηρεσιών ευεξίας στο χώρο εργασίας είναι υπολογίσιμα, καθώς σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα εταιριών που ακολουθούν αυτό το μοντέλο λειτουργίας, σημειώνεται αύξηση στους οικονομικούς δείκτες μέσω της αυξανόμενης παραγωγικότητας, της εντονότερης ομαδικότητας και της καλής υγείας των εργαζομένων.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Φράγκος

Αποφοίτησε το 2011 από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με ειδικότητα στην άσκηση κλειστών χώρων και Sport Management με άριστα.

Οι εναλλακτικές μορφές άσκησης, σε συνδυασμό με ένα τραυματισμό που είχε, αποτέλεσαν την έμπνευση για την εξέλιξη του πάνω στο αντικείμενο του fitness. Ασχολείται επαγγελματικά με το Pilates και τη Yoga από το 2009 και έχει συμπληρώσει πάνω από 500 ώρες εκπαίδευσης.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης στον εκπαιδευτικό κύκλο “personal trainer” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο κέντρο δια βίου μάθησης για γυμναστές και φοιτητές του ΤΕΦΑΑ.

Αυτήν τη στιγμή είναι υπεύθυνος στο Pilates studio του Cocoon urban spa και συνεργάζεται με το pilates studio του ξενοδοχείου Hilton Athens.

Website: f4b.gr
Facebook: @fitness4bs
Instagram: @fitness_4business