Fitness

Wefit Tip: Τα καλύτερα σημεία για να παρακολουθήσετε τον Μαραθώνιο της Αθήνας

Wefit Tip: Τα καλύτερα σημεία για να παρακολουθήσετε τον Μαραθώνιο της Αθήνας

 

Έχοντας παρεβρεθεί στον Μαραθώνιο της Αθήνας ως δρομείς αλλά και ως θεατές, σας προτείνουμε τις πιο hot σημεία για να παρακολουθήσετε τον «32ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό».

 

1.Σταυρός Αγίας Παρασκευής

Ο Σταυρός Αγάς Παρασκευής θεωρείται αντικειμενικά απαιτητικό κομμάτι της διαδρομής, οπότε οι δρομείς θα χρειαστούν την ενθάρρυνση σας, ώστε να σφίξουν τα δόντια και να συνεχίσουν. Εκεί πολλοί δρομείς βρίσκουν και τον διαβόητο “Τοίχο”

 

2.Ηilton

Στο ύψος του Hilton στον δρομέα θα υπάρχει πολύς κόσμος, θα υπάρχουν ομάδες που θα παίζουν κρουστά και το όλο σκηνικό θα θυμίζει ένα μικρό street party ενώ ταυτόχρονα θα έχετε ορατότητα από μακριά. Άσε που είναι κοντά στον τερματισμό.

 

3.Ηρώδου του Αττικού

Στο Προεδρικό Μέγαρο θα έχει επίσης πολύ κόσμο όπως συνήθως, είναι και εκεί κοντά στον τερματισμό, ενώ λόγω της μικρής απόστασης προλαβαίνετε να διαβάσετε το όνομα του δρομέα από το bib (το χαρτί με τον αριθμό και το όνομα) και να του δώσετε κουράγιο με…ονοματεπώνυμο! Ένα μικρό σόου και εκεί.

 

4.Καλλιμάρμαρο

Στο Παναθηναίκό στάδιο ο κόσμος είναι πολύς, η συγκίνηση μεγάλη, αν και η απόσταση το κάνει λίγο απρόσωπο ως σημείο. Παρόλα αυτά επειδή αποτελεί την Ιθάκη των εξαντλημένων αθλητών, αξίζει να το ζήσετε!

 

– Αν η διαδρομή περνάει κοντά από το σπίτι σας, πάρτε ένα καφέ και βγείτε έξω να τον παρακολουθήσετε. Μην σας κρατήσουν μέσα οι καιρικές συνθήκες όποιες και εάν επικρατούν την Κυριακή. Η προσπάθεια τους αξίζει να σας βγάλει στους δρόμους.

 

– Μπορείτε να ακολουθήσετε τον Μαραθώνιο χρησιμοποιώντας την μπλε γραμμή του Μετρό και να αλλάξετε σημείο εύκολα.

 

Εκκινήσεις

  • Τα 5 χιλιόμετρα ξεκινούν στις 07:50 π.μ.
  • Τα 10 χιλιόμετρα ξεκινούν στις 08:50 π.μ.
  • Ο Μαραθώνιος ξεκινάει στις 09:00 π μ.

 

 

Οι πρώτοι δρομείς θα τερματίσουν, λίγο μετά τις 11 και 10 (11:12:00 έτσι για το στοίχημα), οπότε μπορείτε να πάτε λίγο πιο αργά και να μείνετε παραπάνω να χειροκροτήσετε τους πιο αργούς δρομείς. Στο κάτω-κάτω άλλο να τρέχεις δύο ώρες και να είσαι επαγγελματίας και άλλο να τρέχεις 5 ώρες και να τρέχεις τον πρώτο σου Μαραθώνιο.

Για τα 5 & τα 10 χιλιόμετρα είναι επίσης ωραίο σημείο να σταθείτε στην Ηρώδου του Αττικού γιατί και αυτές οι αποστάσεις είναι θεαματικές και σε υψηλές ταχύτητες. Όταν θα έχει τερματίσει ο πρώτος στο 5άρι είναι πολύ πιθανό να μην έχει φύγει ο τελευταίος, ενώ το ίδιο μπορεί να συμβεί και στο 10άρι.

 

*Το να φωνάζετε σε επερχόμενο δρομέα στο 15ο ή το 20ο χιλιόμετρο, «Έλα, έλα φτάσαμε» και «έλα δύο βήματα θέλεις», είναι περισσότερο εκνευριστικό και σαδιστικό, παρά ενθαρρυντικό. Ο δρομέας ξέρει ΑΚΡΙΒΩΣ που βρίσκεται…