Fitness

Βουνό ή Τζέιμις Λάνιστερ: Πώς γυμνάζονται οι πρωταγωνιστές του Game of Thrones;

Ακόμη κι αν δεν χρειαστεί να περάσεις από οντισιόν για τη σειρά μάθε πως γυμνάζονται οι πρωταγωνιστές του Game of Thrones και γίνε ένας από αυτούς. Τι κερδίζεις; Αν όχι μία από τις περιοχές Wall, Braavos, Meereen, King's Landing, Winterfell, Dorne, τότε τί άλλο; Το κορίτσι!

Πώς θα γίνεις το Βουνό (The Mountain)

Κάνε αυτή την κυκλική προπόνηση που περιλαμβάνει έξι ασκήσεις χωρίς διαλείμματα ενδιάμεσα για να αυξήσεις τον όγκο και την αντοχή σου και να αποκτήσεις σφιχτούς κοιλιακούς και δυνατά πόδια. Ξεκίνα με 2 γύρους και φτάσε σταδιακά μέχρι τους έξι. Πολύ βασικό να κρατάς σφιγμένους τους κοιλιακούς σου και να κάνεις λιγότερα διαλλείματα. Ο συνολικός χρόνος άσκησης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20 λεπτά.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

1 Έλξεις σε μονόζυγο (Pull up) – 1 σετ περιέχει 12 επαναλήψεις

2 Push ups – 1 σετ περιέχει 12 επαναλήψεις

3 Βαθιά καθίσματα (Squats) – 1 σετ περιέχει 10 επαναλήψεις

4 Εναλλασσόμενες προβολές ποδιών – 1 σετ περιέχει 10 επαναλήψεις σε κάθε πόδι

5 Downward dog push-up – 1 σετ περιέχει 19 επαναλήψεις (είναι η στάση σκύλος της γιόγκα που καταλήγει σε push-up)

6 Σπριντ στο διάδρομο για 40 δευτερόλεπτα σε απότομη κλίση

Τι διατροφή κάνει

Το μυστικό για να αποκτήσεις επιπλέον κιλά πέρα από την αύξηση της πρωτεΐνης στα γεύματά σου είναι και τα ροφήματα πρωτεϊνης μεταξύ των γευμάτων για να ενισχύσεις την ημερήσια πρόσληψή της. Αυτό σημαίνει βρώμη και αυγά για πρωινό και μετά κυρίως στήθος κοτόπουλο, μπριζόλα, γλυκοπατάτες και λαχανικά. Επίσης ένα κουταλάκι από φυσικό βούτυρο αμυγδάλου ή φυστικοβύτυρο με το πρώτο και το τελευταίο γεύμα. Τέλος, συμπληρώματα διατροφής για να λαμβάνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι για γρηγορότερη μυϊκή αποκατάσταση και ανάπτυξη.

 

To πριν και το μετά είναι…αφύσικο!

Πως θα γίνεις Jaime Lannister

Μπορεί ο Jaime Lannister να είπε: «Δεν υπάρχουν άντρες σαν εμένα. Μόνο εγώ.» αλλά αν ακολουθήσεις το πρόγραμμά του μπορεί να γίνουν περισσότεροι… Για να αποκτήσεις το σώμα του 40χρονου Δανού ηθοποιού Nikolaj Coster-Waldau, που υποδύεται τον Jaime Lannister στη σειρά Game of Thrones δεν έχεις παρά να κάνεις ό,τι κάνει: καθημερινό τρέξιμο σε διάδρομο, άρση βαρών και ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης. Το workout του περιλαμβάνει ασκήσεις με βάρη 3 φορές την εβδομάδα σε συνδυασμό με αερόβια προπόνηση. Επίσης κάνει ασκήσεις με μπάλα γυμναστικής (ροκανίσματα κλπ για ενδυνάμωση των κοιλιακών) push-ups και burpees (πέφτεις στο έδαφος σε θέση για κάμψεις, επιστρέφεις στην αρχική θέση γρήγορα και κάνεις ένα άλμα μερικών πόντων ενώ τα χέρια σου βρίσκονται πάνω από το κεφάλι σου). Το τυπικό του πρόγραμμα διαρκεί περίπου 20 λεπτά, διάλειμμα κάνεις 3 δευτερόλεπτα μεταξύ των set.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του

1 Deadlifting – 5 σετ των 6 επαναλήψεων.

2 Άρση βαρών καθισμένος σε πάγκο – 5 σετ των 6 επαναλήψεων.

3 Πιέσεις με μπάρα ξαπλωμένος σε πάγκο – 5 σετ των 6 επαναλήψεων.

4 Ροκανίσματα πάνω σε μπάλα – 3 σετ των 30 επαναλήψεων

5 Rollouts σε μπάλα – 3 σετ των 30 επαναλήψεων.