ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 απλά μαγειρικά λάθη που σας φορτώνουν θερμίδες

Είναι λίγα μαγειρικά λάθη, τα οποία σε φορτώνουν θερμίδες χωρίς λόγο και σίγουρα μπορούν να προβλεφθούν και να παραλειφθούν.

 

Αγοραστός τοματοπολτός

Γεμάτος συντηρητικά και ζάχαρη, ο αγοραστός τοματοπολτός είναι ίσα-ίσα να σε φορτώσει αχρείαστες θερμίδες.

Προτίμησε να φτιάξεις την δική σου σάλτσα με πιπεριές τύπου φλωρίνης, φρέσκο βασιλικό, φρέσκια ρίγανη, λίγο σκόρδο και ετοιμάσου για ένα όμορφο ταξίδι στην γεύση! Έτσι θα απολαύσεις το ρύζι ή τα ζυμαρικά σου πολύ περισσότερο!

 

Ολικής Άλεσης

Παραβλέποντας την λέξη Ολικής, έτσι ονομάζεται ένα προϊόν που περιέχει το 51% του αρχικού σιτηρού. Προτιμήστε με ολόκληρα σιτηρά γιατί η επεξεργασία που υπόκεινται τα προϊόντα ολικής άλεσης, ενίοτε οδηγούν σε υπεργλυκαιμικά επεισόδια. Αυτό σας δημιιουργεί ακόρεστη πείνα και κάνει την ινσουλίνη πολύ λιγότερο δραστική. Ερευνητές του Harvard εξετάζοντας 545 προϊόντα ολικής άλεσης, είδαν ότι προσέδιδαν πολλές περισσότερες θερμίδες από ότι τα προϊόντα που δεν ήταν ολικής άλεσης.

Προτίμησε ρύζι, κινόα και επιλεγμένα premium δημητριακά με μίνιμουμ επεξεργασία από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

 

Βάλε λάδι και welcome to Greece

Μπορεί να μην είμαστε Ασιάτες, όπου χρησιμοποιούν τόνους λάδι στην διατροφή τους, αλλά δεν πάμε πίσω: χρησιμοποιούμε πολύ λάδι και τρώμε πολλά τηγανητά φαγητά.

Προτίμησε να μαγειρεύεις στον φούρνο και ακόμα καλύτερα σε αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα και να προσθέτεις το λάδι στον τέλος. Ούτε να μετατρέπεις το πιάτο σε πισίνα για ψωμιά, ούτε να μετατρέπεις το τηγάνι σε πισίνα για φαγητά.

 

Οι ιστορίες και οι σαλάτες θέλουν σάλτσα 

Αλλά αν συνεχίσεις έτσι θα γίνεις χοντρός κια παραμυθάς! Οι σάλτσες, ακόμα και light πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο, ενώ μπορεί μια σαλάτα των 300 θερμίδων να την μετατρέψουν σε σαλάτα των 800 θερμίδων σε 3 κουταλιές!

Προτίμησε να φτιάξεις εσύ μια σάλτσα, από σως γιαουρτιού με μουστάρδα, μαϊντανό και άνιθο, μέχρι βινεγκρέτ! Αν θες μια πιο γλυκιά σάλτσα πρόσθεσε μέλι, αλλά απέφυγε τις κρεμώδεις σάλτσες.