Fitness

V-Ups: η άσκηση για σέξι κοιλιακούς

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: για να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά και σφιχτούς κοιλιακούς δεν είναι τόσο εύκολο όσο λένε: απαιτεί πρωτίστως σωστή διατροφή και στοχευμένη άσκηση. Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής των ΣΕΦΑΑ , personal trainer και aerobic instructor, υπεύθυνη του Studio 53-athens, σου δείχνει πώς να κάνεις V-Ups!

 

 

V-Ups: η άσκηση για επίπεδη κοιλιά

Τα V-Ups ή κοιλιακοί σε σχήμα V (ονομάζονται και Jack-knife sit-ups και punch crunch) δουλεύουν σε ολόκληρο τον κορμό. Είναι μια τέλεια άσκηση τόνωσης των κοιλιακών μυών για όσους θέλουν δυνατό πυρήνα.

Τα V-Ups απαιτούν δύναμη σε όλο το σώμα για να απομονώσεις την περιοχή της κοιλιάς. Δουλεύουν και στους άνω και κάτω κοιλιακούς μυς αλλά αυτή η άσκηση βοηθά επίσης στην ενίσχυση της μέσης και στη σύσφιξη των μηρών.

Προσοχή: Πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν την ευλυγυσία, τη δύναμη και το συντονισμό για να κάνουν V-Ups. Αν δεν ακολουθήσεις την κατάλληλη τεχνική, τότε μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό στη μέση. 

Ποια είναι τα οφέλη των V-Ups;

  • Τα V-Ups είναι μια αποτελεσματική άσκηση για την τόνωση των άνω και κάτω κοιλιακών μυών.
  • Τονώνουν τον ορθό κοιλιακό μυ.
  • Ενισχύουν τους μυς της μέσης και σφίγγουν τους μηρούς.
  • Βοηθούν στην τόνωση των μυών των χεριών και των ποδιών. 
  • Μπορούν να βελτιώσουν την ισορροπία. 

Πώς να κάνεις V-Ups

Στην άσκηση αυτή χρειάζεται να σηκώνεις τα πόδια σου από το έδαφος ώστε να ενεργοποιούνται και να γυμνάζονται οι κάτω κοιλιακοί.

Ξάπλωσε ανάσκελα με την πλάτη σου να ακουμπάει στο έδαφος και τα πόδια σου ενωμένα και τεντωμένα μπροστά σου.

Ακούμπησε στους αγκώνες σου ώστε να ανασηκώσεις την πλάτη σου από το έδαφος σε γωνία 15-20 μοιρών.

Ανασήκωσε τα πόδια σου μπροστά και τεντωμένα σχηματίζοντας με το σώμα σου σχήμα V, τεντώνοντας και τα χέρια σου μπροστά σου.

Παράμεινε σε αυτήν τη θέση για 1-2 δευτερόλεπτα και επέστρεψε πίσω στους αγκώνες σου και τα πόδια σου τεντωμένα πίσω στο πάτωμα.

Αυτή είναι μια επανάληψη. Εκτέλεσε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

Δυσκόλεψέ τη

Μπορείς να ελέγξεις την ένταση καθώς ανεβαίνεις. Απλά κράτα τα πόδια και τα χέρια όσο το δυνατόν πιο χαμηλά στο έδαφος, διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο και διατηρώντας την πλήρη έκταση για να αυξήσεις την αντίσταση.

Για να αυξήσεις τη δυσκολία και να βελτιώσεις τα V-Ups μπορείς να κρατάς μπάλα, να φοράς βαράκια στους αστραγάλους ή να κρατάς dumbbells.

Φίλια Μητρομάρα