Fitness

Trend: Προπόνηση online! Έχει αποτέλεσμα;

Το online personal training στο εξωτερικό ολοένα και αυξάνεται και είναι πια τάση με κορυφαίους γυμναστές να σε γυμνάζουν σπίτι σου. Πώς γίνεται; Κάνεις εγγραφή σε ανάλογο site και σου δίνεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα βασισμένο στις ανάγκες και τους στόχους σου που πρέπει να ακολουθείς. Η κρίσιμη διαφορά, βέβαια, είναι ότι ο personal trainer δεν είναι δίπλα σου όταν κάνεις προπόνηση. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι αποτελεσματικό και ο καλύτερος αποδοτικός τρόπος για να ασκηθείς όταν δεν έχεις χρόνο να τρέχεις στο γυμναστήριο. Υπάρχουν σίγουρα θετικά και αρνητικά, δες ποια:

Τα θετικά
1. Έχεις πρόσβαση σε συμβουλές ειδικών. Πολλοί επαγγελματίες προσφέρουν online τις υπηρεσίες τους. Αυτό είναι σπουδαίο για σένα διότι μπορείς να γυμναστείς με κορυφαίους γυμναστές από όλο τον κόσμο και να μάθεις τα μυστικά τους.

2. Μπορείς άνετα να εξακριβώσεις την ικανότητα του personal trainer. Στον ψηφιακό κόσμο με ένα απλό γκουγκλάρισμα μπορείς να μάθεις πολλά για τον γυμναστή και τις ικανότητές του πολύ πριν κάνεις προπόνηση online μαζί του.

3. Κοστίζει λιγότερο. Όταν ένας προσωπικός γυμναστής γίνεται περιζήτητος θα πρέπει να τον πληρώσεις ακριβά για να έρθει σπίτι σου και να σου αφιερώσει χρόνο. Πολλοί από αυτούς τους εκπαιδευτές μποορύν να σου προσφέρουν ένα πρόγραμμα σχεδόν με το ίδιο κόστος που θα είχε μια ώρα προπόνηση μαζί τους.

4. Μπορείς να γυμναστείς όπου θέλεις. Έχοντας ένα online personal trainer μπορείς να έχεις πρόσβαση στο προπονητικό σου πρόγραμμα από κινητές συσκευές οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιαδήποτε τοποθεσία, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικό για σένα που ταξιδεύεις συχνά ή δεν θέλεις να περιορίζεσαι στους τοίχους του γυμναστηρίου.

5. Σου παρέχεται υποστήριξη. Πολλοί online εκπαιδευτές παρέχουν ολοκληρωμένη online υποστήριξη μέσω e-mails, σου δίνουν διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές κ.ά.

6 Η Online προπόνηση λειτουργεί, αλλά σίγουρα δεν είναι για όλους. Οι έμπειροι αθλούμενοι που δεν χρειάζονται γυμναστή να τους επιβλέπει και οι οποίοι δεν πρόκειται να χάσουν το κίνητρό τους μπορούν άνετα να το ακολουθήσουν.

Τα αρνητικά
1 Δεν μπορεί να σε διορθώσει. Λόγω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε απευθείας σύνδεση, ο personal trainer δεν είναι δίπλα σου για να διορθώσει την κακή τεχνική σου. Αυτό μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα της προπόνησης, ή να την κάνει επικίνδυνη, προκαλώντας σου τραυματισμούς.

2 Δεν έχεις πάντα κίνητρο. Ενώ ένα πρόγραμμα υψηλής ποιότητας μπορεί να παραδοθεί με ευκολία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπάρχει μηδενική εγγύηση ότι θα ολοκληρωθεί με επιτυχία από σένα. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της προπόνησης με έναν προσωπικό γυμναστή είναι ότι θα σε κινητοποιήσει να ολοκληρώσεις την προπόνησή σου, ακόμη κι όταν εσύ βαριέσαι.

Προπόνηση σε απευθείας σύνδεση
Εκτός από τα DVD και τα videos στο youtube δες πώς μπορείς να κάνεις online προπονήσεις:

DoYogaWithMe.com Είναι δωρεάν, περιέχει βίντεο με ασκήσεις yoga videos και είναι πολύ εύκολο να το ακολουθήσεις.

FletcherFitness.com Τέλειο site με βιντεάκια για σένα που θέλεις να δεις και να κάνεις Cross-Fit με τη βοήθεια personal trainer.

Traineo.com Πρόκειται για ένα forum όπου μπορείς να δεις τι δούλεψε στους άλλους, να ανταλλάξετε απόψεις για τις προπονήσεις και συμβουλές, να βρεις το κίνητρο για την προπόνηση.

BodyRock.tv Μέσω των βίντεο μπορείς να προπονηθείς και να δεις πραγματικό αποτέλεσμα, χώρια που καθημερινά ανανεώνουν τις προπονήσεις οπότε μπορείς να αλλάζεις την πρόπόνησή σου κάθε φορά που την ανανεώνουν.