Fitness

Τι μας έμαθε to Game of Thrones για το fitness

Εξουσία, δίψα για εξουσία, αποκεφαλισμοί, αιμομιξία, διαφθορά, ανατροπές και επικές σκηνές μάχης. Τι σχέση έχουν με το fitness; Μωρέ έχουν και παρά έχουν!

 

 

Από το 2011 που εμφανίστηκε το Game of Thrones στην τηλεόραση θεωρείται το απόλυτο κόλλημα (ακόμη και για μένα). Οι Benioff και Weiss κάνουν καλή δουλίτσα από τα βιβλία του Martin. Ράβε ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει. Εάν είσαι και εσύ φαν της πιο επικής τηλεοπτικής σειράς δες τι μπορεί να σε διδάξει για το fitness.

Hodor δηλαδή Hold the Door

Σα να λέμε κάτσε κάτω από τη μπάρα. Κάθεσαι; Κι αν ναι, πόσο αντέχεις;

Στο Game of Thrones οι ήρωες πληρώνουν τα χρέη τους

Το να είσαι μπαστακωμένος στον καναπέ συνέχεια, να πίνεις, να τρως και να μη γύμναζεσαι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να το πληρώσεις. Και αυτό δεν είναι απειλή. Είναι προειδοποίηση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφεύγεις εντελώς όλα τα κακά πράγματα και να κάνεις μόνο τα καλά. Μπορείς να διασκεδάζεις ή και να μην στερείσαι αλλά σκέψου ότι είναι σα να κάνεις ζωή πλουσίου χωρίς λεφτά και να δανείζεσαι από τραπέζες και να χρεώνεις κάρτες (μήπως σου θυμζει κάτι;). Ε, κάποια στιγμή πρέπει να εξοφλήσεις αυτά τα χρέη, όπως οι Lannisters. Αν κραιπάλιασες κάνε κράτει τις επόμενες μέρες, τρώγε λιγότερο, γυμνάσου περισσότερο και δεν θα χρωστάς τίποτα (στον εαυτό σου).

Πάντα υπάρχουν εναλλακτικές για την καύση (λίπους)

Εδώ η Cersei έκανε τα Σπουργίτια φλαμπέ, μιας που το κόλπο με τον στρατό των Tyrell δεν έπιασε, εσύ δεν  θα βρεις τον τρόπο να κάψεις το λίπος;

Διάβασε: Βουνό ή Τζέιμις Λάνιστερ: Πώς γυμνάζονται οι πρωταγωνιστές του Game of Thrones;

Εμπιστεύσου τους συμβούλους σου – με προσοχή

Δηλαδή καλό είναι να μην εμπιστεύεσαι ό,τι ακούς στους διαδρόμους των γυμναστηρίων, όταν μάλιστα πρόκειται για πληροφορίες σχετικά με την υγεία και τη φυσική κατάσταση. Άκου τον γυμναστή σου, ζήτα βοήθεια από έναν πιστοποιημένο διαιτολόγο για μια διατροφή στα μέτρα σου και άσε το ράδιο αρβύλα για την τηλεόραση.

Winter is coming

Στη ζωή του καθενός, υπάρχουν στιγμές που θα πρέπει να είναι έτοιμοι για όλα. Αυτές οι στιγμές μπορεί να είναι μικρά πράγματα, όπως να μπορείς να μετακινήσεις έναν καναπέ ή ένα ψυγείο σε μία μετακόμιση χωρίς να επιβαρύνεις τη μέση σου, να αποφύγεις ένα αυτοκίνητο που δεν βλέπεις να έρχεται κατά πάνω σου ή να βρεις τον τρόπο να μην πέσεις κατά λάθος από σταβοπάτημα. Πολλά προπονητικά προγράμματα μπορούν να προετοιμάσουν το σώμα σου για καθε ενδεχόμενο και να είσαι σε θέση να κάνεις σπριντ εάν χρειαστεί, να αναρριχηθείς, να κάνεις άλμα, να τραβήξεις πιο δυνατά, να σηκώσεις βάρη χωρίς να κλατάρει (η μέση σου).

H Daenerys Targaryen είναι δυνατή σαν δράκος

Και είναι γενικά ξεροκέφαλο κορίτσι. Αλλά μόνο έτσι πας μπροστά στον κόσμο. Και μόνον έτσι παραμένεις στο fitness.

Στο game of thrones οι κοιλιακοί γίνονται με μαγεία, όχι όμως και στην πραγματική ζωή

Η Μελισάνδρη (η κόκκινη μάγισσα ντε) βγάζει τα ρούχα της, γδύνεται μπροστά στον καθρέφτη, βγάζει το μενταγιόν από το λαιμό της και αφήνει να φανεί κάτω από αυτό, η αληθινή της όψη, μίας αιωνόβιας γριάς, που μένει ζωντανή χάρη στην μαγεία. Στο fitness από την άλλη δεν υπάρχει καμία μαγεία. Εάν θέλεις να έχεις ΤΟ σώμα κανένα φίλτρο και κανένα ξόρκι δεν θα σε βοηθήσει φίλε. Θα πρέπει να κάνεις θυσίες. Κοιλιακοί και six pack δεν χτίζονται σε μία μέρα, και ούτε ένα μήνα πριν το καλοκαίρι.

 

Χωρίς έλεος

No mercy. Αποδεκατίζονται κεφάλια και κεφάλια, χάνονται ζωές. Χωρίς έλεος. Έτσι πρέπει να γυμνάζεσαι, εάν έχεις συγκεκριμένους στόχους.

Γυμνάσου με ό,τι έχεις

Ο Tyrion Lannister και η Arya Stark, οι οποίοι έχουν φάει κόσμο και κοσμάκη εις το όνομα του πατρός (και της μητρός), δεν χρειάστηκαν ειδικά σπαθιά και άλλα αξεσουάρ. Στηρίχθηκαν μόνο στις δικές τους μικρές δυνάμεις, ακόμη κι αν και οι δυο είναι μικροσκοπικοί, και ανήκουν στη μικρή ή σε ειδική κατηγορία. Αλλά προσπάθησαν πολύ. Εκπαιδεύτηκαν πολύ. Τι θέλουμε να πούμε με αυτό. Μπορεί να μην είσαι το ταχύτερο ή δυνατότερο άτομο στο γυμναστήριο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή δεν είσαι ο πρώτος αυτό πρέπει να σε σταματήσει από την προσπάθεια που κάνεις να γίνεις καλύτερος. Τυφλή ξετυφλή η Άρυα κοπανά με το ξύλο την άλλη λες και παίζει σε βιντεοπαιχνίδι Street Fighter. Τι έχει παραπάνω από εσένα δηλαδή;

Όλοι θα πεθαίνουν

Robb Stark; Direwolves; Joffrey; Ramsay; Stannis; Μargaery Tyrell; Μερικοί μόνο που ήρθαν στο μυαλό μου. Όλοι πεθαίνουν. (Εκτός κι αν είσαι ο John Snow, που πέθανε από το χέρι μεγάλου μέρους του Night’s Watch και επανήλθλε με μαγεία). Μη σε σοκάρει η αλήθεια του θανάτου. Δεν υπάρχουν θεραπείες για το θάνατο, αλλά η ζωή που κάνεις μπορεί να σου χαρίσει μακροζωία και μακροημέρευση. Εάν ασκείσαι, τρως συνετά και καλά, έχεις και θετική σκέψη θα παραμείνεις περισσότερα χρόνια πάνω σε αυτόν τον πλανήτη από όσο πιστεύεις. 

 Φίλια Μητρομάρα