Beauty & Style

Οι 10 κανόνες των αποσμητικών που βάζουν τέλος στην κακοσμία και τον ιδρώτα

Ό,τι ισχύει για την κακοσμία των ποδιών ισχύει και για τις μασχάλες: ο ιδρώτας από μόνος του είναι άοσμος, τα βακτήρια, όμως, που αναπτύσσονται στο δέρμα και τις τρίχες σου είναι εκείνα που κάνουν τη ζημιά. Και όσο περισσότερες τρίχες, τόσο μεγαλύτερη ζημιά. Δες πώς να διαλέξεις το αποσμητικό σου αλλά και τι πρέπει να κάνεις ώστε να βάλεις τέλος στην κακοσμία και τον ιδρώτα.

 

 

1 Άλλο πράγμα το antiperspirant και άλλο το deodorant! Το πρώτο μειώνει την ποσότητα του ιδρώτα χωρίς να μειώνει ωστόσο τη συνολική ροή, ενώ το δεύτερο επιτρέπει την εφίδρωση, καταπολεμώντας τα βακτήρια που προκαλούν τη δυσοσμία.

Διάβασε: Τι να κάνεις για να ιδρώνεις λιγότερο το καλοκαίρι;

2 Αν οι μασχάλες σου είναι σα τη ζούγκλα του Αμαζονίου, δασύτριχες και γεμάτες, επίλεξε αποσμητικό σε σπρέι, το οποίο κάνει και για όλο το σώμα. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα περιποιήσου λίγο τις τρίχες: κούρεψέ τες ή ξύρισέ τες. Άντε αγόρι μου, όλα εμείς θα στα λέμε;

3 Αν τις τρίχες στις μασχάλες σου τις μετράς με τα δάκτυλα τότε το κατάλληλο προϊόν είναι ένα roll on.

4 Το αποσμητικό μόνο του ΔΕΝ φτάνει για να νικήσει την κακοσμία. Κάθε βράδυ πλένε τις μασχάλες σου με νερό και αντισηπτικό σαπούνι, απομακρύνοντας έτσι ιδρώτα και βακτήρια.

5 Βάζε πάντα αποσμητικό, μετά το μπάνιο, σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα. Στεγνή, όχι νωπή.

6 Όταν γυμνάζεσαι βάζε υποχρεωτικά αποσμητικό αλλά ποτέ έντονο άρωμα. Η βραδινή έξοδος δεν έχει καμία σχέση με τη προπόνηση. Ο ιδρώτας μαζί με τη μυρωδιά του αρώματος δημιουργούν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα στο περιβάλλον.

7 Προσοχή στα σημάδια που αφήνουν ορισμένα αποσμητικά στα ρούχα. Αν πρόκειται να φορέσεις ένα αμάνικο χρωματιστό ρούχο, πρόσεξε το αποσμητικό που θα χρησιμοποιήσεις να μην αφήνει ίχνη.

8 Η θάλασσα είναι ικανή να σβήσει την κάψα σου, όχι όμως και τις δυσάρεστες οσμές. Τα σύγχρονα αποσμητικά μακράς διαρκείας είναι ανθεκτικά, ακόμη και μέσα στο νερό.

9 Φόρα βαμβακερά ρούχα. Τα μεταξωτά και τα συνθετικά υφάσματα «παγιδεύουν» την υγρασία και ευνοούν την ανάπτυξη βακτηριδίων με συνέπεια την κακοσμία.

10 Αν έχεις σκοπό να φορέσεις το άρωμά σου, προτίμησε ένα αποσμητικό χωρίς άρωμα, ώστε να μην μπερδευτούν και τα αρώματά τους.

Φίλια Μητρομάρα