Fitness

Τι κερδίζω από την προπόνηση ενδυνάμωσης με έλκηθρο (sled); Δείτε τα βίντεο με τις ασκήσεις

Ποιός είπε ότι χρειαζόμαστε χιόνι για να κάνουμε έλκηθρο; Αν δεν το γνωρίζετε ήδη από το Crossfit, μάθετε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για αυτό το όργανο γυμναστικής που θα σας δώσει δύναμη, ταχύτητα και αντοχή!

Το έλκηθρο έκανε την εμφάνισή του ως όργανο προπόνησης του Rugby και του American Football. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι και στην προπόνηση για τα παραπάνω αθλήματα χρησίμευε για να συνηθίζει ο αθλητής να σπρώχνει τον εξίσου θηριώδη αντίπαλο και να σπάσει το τείχος των αντιπάλων. Εύκολο στην χρήση του και με δεκάδες παραλλαγές υπόσχεται να γίνει το πιο χρήσιμο όργανο γυμναστικής που έχετε κάνει ποτέ!

 

Που γυμνάζει;

 

Που ΔΕΝ γυμνάζει θέλεις να πεις… Δυναμώνει συνήθεις αδύναμες περιοχές των αθλητών όπως τους χιαστούς, την ωμοπλάτη, τους γοφούς και τους γλουτούς. Ανεβάζει τον φόρτο άσκησης που μπορούμε να αντέξουμε, μας βοηθά στις άρσεις θανάτους και στα squats, καθώς και στην ευλυγισία. Μειώνει ενοχλήσεις στους ώμους, τα γόνατα, την μέση και τα ισχύα.

Ο κατάλογος των πλεονεκτημάτων απλά δεν λέει να τελειώσει: Μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού κατά την άσκηση με βάρη, οπότε σε συνδυασμό με την αύξηση του φόρτου άσκησης, μπορεί να κάνει θαύματα!

 

Τα λουριά μπορούν να μπουν σε δεκάδες διαφορετικές θέσεις, γυμνάζοντας πολλές διαφορετικές μυικές ομάδες. Για παράδειγμα:

Αν τα προσαρμόσετε σε ζώνη άρσης βαρών μπορείτε να κάνετε μεγάλους δρασκελισμούς για να γυμνάσετε τους μηρούς, τους γλουτούς και τους χιαστούς. Ή πλάγια βήματα.

 

Αν προσαρμόσετε τα λουριά στους αστραγάλους σας, γυμνάζετε τους δύσκολους κάτω κοιλιακούς, τους μηριαίους και τα γόνατα, απλά περπατώντας. Τόσο απλό, τόσο εύκολο! Κάνοντας μικρές αποστάσεις με ταχύτητα, τα αποτελέσματα είναι ακόμη καλύτερα.

 

Για τετρακέφαλους και μηριαίους στερεώστε τα λουριά στο μπροστινό μέρος της ζώνης και περπατήστε με πίσω βήματα. Τόσο απλό, τόσο εύκολο!

 

Με βήματα προς τα πίσω και τα λουριά στα χέρια τραβήξτε το έλκηθρο σαν σε κωπηλατική για ασκήσεις ώμων.

 

 

Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε με πολλά βάρη, ενώ με 50 κιλά μπορείτε να κάνετε 3 φορές την εβδομάδα για αρχή. Με μικρές προπονήσης ελκήθρου των 15-20 λεπτών θα δείτε την φυσική σας κατάσταση να ανεβαίνει, ενώ αν κάνετε σπριντ με έλκηθρο θα βελτιώσετε κατά πολύ την ταχύτητά σας.

Αυτή η απόσταση με λίγες επαναλήψεις σας κάνει όπως είναι!