Fitness

Τι είναι το spoxing που καίει 1.300 θερμίδες ανά προπόνηση;

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που γυμνάζονται, θα υπάρχουν γκουρού γυμναστές που θα δημιουργούν νέες προπονήσεις βασισμένες σε mash-ups εντελώς άσχετων αθλημάτων και δραστηριοτήτων. Αυτό, υποθέτουμε, οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η άσκηση είναι, για τους περισσότερους, μία εξοντωτική δουλειά και γι’ αυτό συνεχώς βρίσκουν τρόπους να κάνουν την άσκηση πιο διασκεδαστική και καθόλου βαρετή και να αποδίδει αποτελέσματα, και μάλιστα γρήγορα. Οι απανταχού διασταυρώσεις προπονήσεων προσφέρουν υβριδικά προγράμματα όπως το spoxing. Τι είναι αυτό; Όταν το spinning παντρεύεται με το box έχουμε το spoxing: μία προπόνηση, εμπνευσμένη από την Esther Solano του Epic Boxing & Fitness, στη Φλόριντα.

 

 

Τι είναι το spoxing που καίει 1.300 θερμίδες ανά προπόνηση;

To spoxing είναι μια διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης, που περιλαμβάνει spinning σε συνδυασμό με κινήσεις μποξ.

Οι χρόνοι ακολουθούν τους κανόνες της πυγμαχίας, με 12 γύρους των 3 λεπτών και time out 30’’ στο ενδιάμεσο, καταλήγοντας σε 10 λεπτά έντονης ενδυνάμωσης του κορμού. Μάλιστα με αυτήν την προπόνηση μπορείς να κάψεις από 900 – 1300 θερμίδες τη φορά! Διάβασε σχετικά: Σκοινάκι για μποξέρ και δρομείς με 50 τρόπους!

Αυτός ο συνδυασμός του spoxing σου κάνει καλό στην απώλεια λίπους και την καύση θερμίδων ενώ αυξάνει την καρδιαγγειακή σου ικανότητα. Ξεκινάς να γυμνάζεις το κάτω μέρος του σώματος στο ποδήλατο, συνεχίζεις με το πάνω μέρος του σώματος στους σάκους του box και τελειώνεις με τον μέσο κορμό. Διάβασε σχετικά: 25λεπτο Πρόγραμμα Spinning για τρελή λιπόλυση

Η προπόνηση δεν δίνει στο σώμα την ευκαιρία να συνηθίσει σε κάποια συγκεκριμένη άσκηση, επομένως το βοηθά να κάψει από 900 έως 1.300 θερμίδες ανά προπόνηση, ανάλογα με τη φυσική κατάσταση, την ένταση κ.λπ. Αυτό που χρειάζεται να γνωρίζεις είναι ότι θα πρέπει να έχεις καλή φυσική κατάσταση για να γυμναστείς σκληρά. Διαφορετικά η πραγματική δαπάνη ενέργειας μπορεί να είναι πολύ μικρότερη.)