Fitness

Τέταρτοι στον κόσμο οι Νέοι Άνδρες

Δεν κατάφερε να φύγει από το Καζακστάν με το μετάλλιο στις αποσκευές της η Εθνική ομάδα Πόλο Νέων Ανδρών. Μετά την ήττα του στον ημιτελικό από τη Σερβία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετώπισε το πρωί του Σαββάτου, στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U20 την παραδοσιακή δύναμη του αθλήματος, Ουγγαρία.

Παρά τη μεγάλη προσπάθεια και την ισοπαλία, τόσο στην κανονική διάρκεια (9-9), όσο και στα πέναλτι (3-3), η εθνική μας ηττήθηκε τελικά στον «ξαφνικό θάνατο» όπου οι Ούγγροι στάθηκαν πιο τυχεροί και επικράτησαν με τελικό σκορ 13-12.

Καλύτερη η ομάδα μας στο πρώτο ημιχρόνο, καθώς προηγήθηκε με 4-3. Οι Ούγγροι πήραν τα ηνία του αγώνα στην επανάληψη κι έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με 9-6 στα μέσα της τέταρτης περιόδου. Το ελληνικό πείσμα ωστόσο μίλησε και πάλι με τους διεθνείς να ισοφαρίζουν με 9-9 και να στέλνουν το ματς στα πέναλτι.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Ελλάδα): 3-1, 1-2, 1-3, 4-3 (κ.δ.) 3-4 (πέναλτι)

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στέφθηκε η ομάδα της Σερβίας, η οποία στον τελικό της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε στο Αλμάτι, νίκησε 13-12 την Ιταλία και την «εκθρόνισε», καθώς ήταν η νικήτρια το 2013. Οι Σέρβοι επέστρεψαν στην κορυφή του κόσμου τέσσερα χρόνια μετά τον θρίαμβό τους στον Βόλο (2011).