Fitness

7 τεχνικές για να κάψεις λίπος περπατώντας

Να πώς θα κάψεις περισσότερες θερμίδες χωρίς επιπλέον προσπάθεια, με 7 απλές τεχνικές.

1 Χρησιμοποιήστε τα χέρια σου

Αν οι αγκώνες σου είναι λυγισμένοι σε βοηθούν να περπατήσεις πιο γρήγορα, και να κάψεις περισσότερες θερμίδες. Απλώς φέρε τα χέρια σου πιο κοντά στο στήθος για να δίνεις ώθηση και  ρυθμό.

2 Κάνε μικρότερα βήματα

Ο καλύτερος τρόπος είναι να αυξήσεις την ταχύτητα σου -και επομένως τις καύσεις σου -κι αυτό θα το πετύχεις αν κάνεις πιο κοφτά και μικρά βήματα. Να πως θα τα καταφέρεις: κάνε 100 βήματα με έντονο ρυθμό, στη συνέχεια περπάτα χαλαρά για ένα λεπτό, κάνε άλλα 100 βήματα, προσπάθησε να μειώσεις πέντε δευτερόλεπτα από το χρόνο που έκανες για τα 100 βήματα. Επανέλαβε 12 φορές.

3 Κράτα σωστή στάση

Πρόσεχε να μην καμπουριάζεις. Όταν ευθυγραμμίζεται το σώμα σου, οι ραχιαίοι και οι γλουτιαίοι μυς μπορούν να εργαστούν πιο δυναμικά, έτσι ώστε τα πόδια σου να περπατήσουν πιο γρήγορα και να κάψεις περισσότερες θερμίδες. Στασου όρθιος κρατώντας ίσια την σπονδυλική σου στήλη.

4 Μην τρέχεις σε απότομες πλαγιές

Μην υποθέτεις ότι όσο μεγαλύτερη είναι η κλίση του εδάφους τόσο το καλύτερο για την καύση του λίπους. Είναι προτιμότερο να διατηρήσεις την ταχύτητά σου σε μία μέτρια κλίση από το να επιβραδύνεις σε μια πιο απότομη.

5 Αύξησε τον καρδιακό σου παλμό

Φορώντας ένα όργανο που μετράει τον καρδιακό σου ρυθμό μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερο λίπος. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η απώλεια λίπους έχει άμεση σχέση με τους παλμούς (χτύπους) της καρδιάς (καρδιακή συχνότητα). Βρέθηκε ότι ο οργανισμός δουλεύοντας με ένα ποσοστό της μέγιστης καρδιακής συχνότητας χρησιμοποιεί ενέργεια από το λίπος. Όταν η ένταση της άσκησης αντιστοιχεί στο 50-70% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας τότε καίει λίπος. Όσο μεγαλύτερη η ένταση της άσκησης, τόσο υψηλότερη η καρδιακή συχνότητα και τόσο μεγαλύτερη η καύση θερμίδων.

6 Πρόσθεσε ασκήσεις ενδυνάμωσης

Απλές ασκήσεις όπως τα push ups ή κάποιες προβολές μπορούν να ενισχύουν την καύση λίπους. Όταν περπατάς φρόντιζε να σταματάς κάθε πέντε λεπτά και να κάνεις για ένα λεπτό κάποιες ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης. Αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολισμού σου.

7 Κράτα μπατόν

Χρησιμοποιώντας μπατόν καις κατά μέσο όρο 20% περισσότερες θερμίδες, σύμφωνα με μελέτες.