Fitness

Skater Jump: Η απόλυτη άσκηση για το σπίτι θέλει μόνο 2 λεπτά!

Αν σου αρέσει να τρέχεις με rollers τότε αυτή είναι η άσκηση για σένα: Κάνε skater jump ή άλλιώς πλάγια άλματα, χωρίς να χάσεις την ισορροπία σου και χωρίς να χρειαστείς πάγο! Αυτή η απόλυτη άσκηση για το σπίτι δεν θα σου πάρει παραπάνω από 2 λεπτά.



Skater Jump: Για δύναμη, ισορροπία, φυσική κατάσταση και συντονισμό

Καμία άσκηση σαν κι αυτή την πλειομετρική άσκηση δεν προσφέρει δύναμη, ισορροπία, φυσική κατάσταση και συντονισμό. Η skater jump δεν απαιτεί εξοπλισμό και είναι καλή cardio άσκηση για πόδια, γοφούς και γλουτούς.

Γιατί να κάνεις skater jump;

Οι περισσότερες από τις κινήσεις που κάνεις στο γυμναστήριο είναι γραμμικές, πράγμα που σημαίνει ότι κινείσαι ευθεία προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Το τρέξιμο και τα squats είναι παραδείγματα τέτοιων γραμμικών κινήσεων.

Οι πλάγιες κινήσεις είναι σημαντικές στην προπόνησή σου επειδή ενδυναμώνουν ένα σύνολο μυών που ίσως παραμελείς. Ta skater jump ανήκουν στις πλειομετρικές ασκήσεις, που συνδυάζουν τη δύναμη με την ταχύτητα της κίνησης, και σου χαρίζουν δύναμη. Γυμνάζουν το σώμα μέσω δυναμικών κινήσεων (αλμάτων) και αξιοποιούν την ικανότητα των μυών να επιμηκύνονται και να συστέλλονται για να αυξήσουν τη δύναμή τους.

Τα skater jump ενυδαναμώνουν την ευκινησία σου. Καθώς τα βελτιώνεις, θα μπορείς να κάνεις καλύτερα αλματάκια. Μπορείς επίσης να εστιάσεις στο άλμα για να τα κάνεις πιο δύσκολη. Επειδή αυτή η άσκηση είναι πλευρική εκτελείται από ένα πόδι τη φορά και δεν μπορείς να πηδήξεις πολύ ψηλά. Ωστόσο μπορείς να ελέγξεις πόσο μακριά πηγαίνεις σε κάθε άλμα.

Τα skater jump απαιτούν άψογη ισορροπία και συντονισμό, όπως κάνουν οι παγοδρόμοι που επιταχύνουν στον πάγο. Η δυσκολία της άσκησης είναι τα εκρηκτικά πλάγια άλματα. Οι κύριοι μύες που εργάζονται σε αυτήν την άσκηση είναι οι τετρακέφαλοι, τα ισχία, οι γλουτοί και οι γάμπες.

 

Πώς να την κάνεις

Χρησιμοποίησε μία γραμμή ή ένα χαμηλό εμπόδιο για να πηδάς πάνω από τη γραμμή.

Πάρε θέση για squat, με λίγο πιο χαμηλωμένο το σώμα σου (σαν εκτελείς τη μισή κίνηση της άσκησης).

Παίρνοντας ώθηση από το ένα μόνο πόδι, πήδα προς το πλάι, όσο πιο μακριά μπορείς. Αν θες να πηδήξεις προς τα αριστερά, παίρνεις ώθηση από το δεξί πόδι και προσγειώνεσαι πρώτα στο αριστερό. Μόλις το δεξί πόδι φτάσει λίγο πριν το έδαφος, παίρνεις ώθηση από το αριστερό πόδι και πηδά προς τα δεξιά.

Προσοχή στο πάτημά σου. Το μυστικό είναι να βρεις ρυθμό και καλή ισορροπία του κέντρου βάρους.

Θυμήσου να λυγίζεις το γόνατό σου και να προσγειώνεσαι με λυγισμένο το πόδι, χαμηλώνοντας τους γοφούς προς τα πίσω.

Για να έχει αποτέλεσμα χρειάζεσαι ένα γρήγορο ρυθμό και να εκτελείς τα πλάγια άλματα με συνεχόμενη κίνηση χεριών.

Όσο γίνεσαι καλύτερος φρόντισε να μεγαλώνεις την απόσταση.

Εκτέλεσε 6-8 επαναλήψεις ανά πλευρά για 3-5 σετ με διάλειμμα 10'' με τροχάδην φέροντας γόνατα ψηλά.

  

Φίλια Μητρομάρα

photo