Fitness

Ride or Die: Ανέβα στη σέλα και στέγνωσε για τα καλά!

Το spinning είναι μια συγκλονιστική αερόβια προπόνηση επειδή αυξάνει την καύση θερμίδων και λίπους, συντελεί στο αδυνάτισμα και στην καλύτερη φυσική κατάσταση μόλις με 2-3 μαθήματα την εβδομάδα, αποτελεί τέλεια άσκηση για το καρδιαναπνευστικό σύστημα, γυμνάζει όλες τις μυϊκές ομάδες, βελτιώνει την αντοχή και αυξάνει την αερόβια ικανότητα του οργανισμού και βοηθάει στη μυϊκή τόνωση και σύσφιξη του σώματος. Το καλύτερο σου το αφήσαμε για το τέλος: είναι φοβερά διασκεδαστικό. Κάνοντας spinning 3 φορές την εβδομάδα θα δεις εντυπωσιακά αποτελέσματα μέσα σε δύο μήνες το πολύ, αφού θα καις σε 45 λεπτά τις διπλάσιες θερμίδες από ότι εάν περπατούσες με έντονο ρυθμό για 90 λεπτά. Αν είσαι αρχάριος αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα επιτυχημένo joyride. Ετοιμάσου να ιδρώσεις φίλε!

 

 

1 Φάε κάτι

Μην πας στην προπόνηση με άδειο στομάχι, γιατί θα χρειαστείς πολλή ενέργεια. Φάε μία μπανάνα ή μία μπάρα με υδατάνθρακες τριάντα λεπτά πριν.

2 Φόρεσε το σωστό ρούχο

Καλό είναι να φοράς ένα ειδικό κολάν με ενίσχυση, το οποίο φοριέται μέσα από τη φόρμα, για να μη σε ενοχλεί η σέλα. Επειδή το σώμα σου θα ιδρώσει πάρα πολύ χρειάζεσαι ρούχα ειδικά που θα απορροφούν τον ιδρώτα και θα σε κρατούν στεγνό. Όσο για τα πόδια, τα παπούτσια ποδηλασίας απαιτούνται σε ορισμένες κατηγορίες, αλλά τα απλά αθλητικά σου θα είναι μια χαρά για αρχή. Τα ποδηλατικά παπούτσια έχουν άκαμπτες σόλες που επιτρέπουν πιο δυναμικές πεταλιές. Επίσης, ένας παλμογράφος θα σε βοηθήσει στην προπόνηση.

Διάβασε: Το Flywheel βάζει φωτιά στο λίπος!

3 Πάρε θέση

Πήγαινε νωρίς για να πιάσεις μια καλή θέση. Μην μείνεις στα μετόπισθεν. Εάν καθίσεις σε ένα ποδήλατο μπροστά θα σου είναι πιο εύκολο να παρακολουθήσεις το μάθημα.

4 Ρύθμισε τη σέλα

Εξασφάλισε την τέλεια εφαρμογή πάνω στο ποδήλατο. Το σωστό ύψος για το κάθισμα είναι όταν το πόδι σου φτάνει σε γωνία 30 μοιρών, όταν το πεντάλ είναι στο κάτω σημείο. Το κάθισμα θα πρέπει επίσης να σε βοηθά στην κίνηση προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, ανάλογα με το πώς αισθάνεσαι καλύτερα, γι’ αυτό και ρυθμίζεται κάθετα και οριζόντια. Να σημειώσουμε ότι δεν είναι ιδιαίτερα αναπαυτική και θα χρειαστείς μερικά μαθήματα μέχρι να τη συνηθίσεις.

5 Επέμεινε στην αντίσταση

Δεν υπάρχουν πραγματικές ταχύτητες ν’ αλλάξεις, αλλά υπάρχει ένα κουμπί αντίστασης. Αυτό ελέγχει το πόσο σκληρά οι μύες πρέπει να εργαστούν για την αύξηση RPM (δηλαδή στροφές ανά λεπτό).

Διάβασε: Johnny G: Ποια είναι η νέα φανταστική εφεύρεση του πατέρα του spinning;

6 Ξεκίνα σταδιακά

Κράτα ένα ρυθμό ανάλογο με το επίπεδό σου. Μην πιέζεις γι’ αρχή τον εαυτό σου πολύ σκληρά. Αύξανε το επίπεδο και τον ρυθμό σου σταδιακά.

7 Κάνε ορθοπεταλιές

Οι ανηφόρες σε ένα μάθημα spinning προσομοιώνουν την εμπειρία ανάβασης σε ανηφόρα. Η ανάβαση συμβάλλει στην ανάπτυξη δύναμης, πράγμα το οποίο σημαίνει πως δεν θα αποκτήσεις μόνο πιο γραμμωμένα πόδια, αλλά θα ενεργοποιήσεις και το μεταβολισμό σου.

8 Χαλάρωσε λίγο τα κορδόνια σου

Για να αποφύγεις το μούδιασμα στα πόδια, το οποίο οφείλεται σε περιορισμένη ροή αίματος που προκαλείται από παπούτσια, κορδόνια ή λουράκια που είναι πολύ σφιχτά, χαλάρωσε λίγο τα κορδόνια σου ή χρησιμοποίησε πάτους από αφρολέξ ή ορθοπεδικά μπροστινά ενθέματα. Θα αναδιανέμουν την πίεση μακρυά από το κέντρο του πέλματος.

9 Κράτα πετσέτα

Κράτα μια πετσέτα στο τιμόνι – είμαστε βέβαιοι ότι το πρόσωπό σου θα ευγνωμονεί όταν χρειαστεί να το σκουπίσεις. Επίσης, έχε εύκαιρο κι ένα μπουκάλι με νερό, για να αναπληρώνεις τα χαμένα υγρά συχνά.

10 Επίλεξε που θα κάνεις μάθημα

Με χαμηλά φώτα ή ατμόσφαιρα ντίσκο; Έξω ή μέσα στο νερό; Όπου κι αν κανεις spinning μελέτες δείχνουν ότι εάν το διασκεδάζεις τότε θα το κάνεις και σωστά.