Fitness

Προτού αγοράσεις ένα χαλάκι yoga διάβασε αυτό!

Επειδή κανείς δεν θα σου εξηγήσει τί πρέπει να διαθέτει ένα καλό χαλάκι yoga αυτά είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να προσέχεις όταν αγοράζεις χαλάκι yoga για να έχεις το σωματάκι σου ήσυχο.

 

 

1 Να έχει κατάλληλη απορροφητικότητα

Όσο καλύτερα μπορεί να απορροφήσει ένα χαλάκι yoga τους κραδασμούς κατά τη διάρκεια της άσκησης τόσο καλύτερα βοηθά στην απόδοσή σου, αφού σε στρίζει αλλά και σε προστατεύει από τυχόν τραυματισμούς. Διάβασε ακόμη: 25 λόγοι για να κάνεις yoga κάθε μέρα, ναι, ακόμη κι αν είσαι άντρας!

 

2 Να είναι φιλικό στο δέρμα

Το χαλάκι yoga θα πρέπει να είναι απαλό, άνετο, μαλακό και να προσφέρει μεγάλη επιφάνεια για την άσκησή σου.

3 Να είναι ιδανικό για την προπόνησή σου

Κάθε χαλάκι yoga δεν κάνει για κάθε άσκηση. Υπάρχουν mat κατάλληλα για hot yoga ή κλασσική, για ενίσχυση της ιδιοδεκτικότητας, της ισορροπίας και του συντονισμού. 

4 Να μη γλιστράει

Το στρώμα γυμναστικής θα πρέπει να έχει τέλεια πρόσφυση κάτι που εξασφαλίζεται από την υφή της επιφάνειάς του. Έτσι, όταν το ξεδιπλώνεις πρέπει να ακουμπά σωστά στο πάτωμα, χωρίς να γυρίζει στις άκρες του ούτε να γλιστράει.

5 Να είναι αδιάβροχο

Καλό είναι να μη διεισδύει ο ιδρώτας, το νερό ή κάποιες ακαθαρσίες.

6 Να είναι πολυλειτουργικό

Να μπορείς να το χρησιμοποιείς τόσο σε εσωτερικούς χώρους όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

7 Να καθαρίζεται εύκολα

Υπάρχουν χαλάκια yoga που καθαρίζονται εύκολα στο πλυντήριο και παρέχουν αντιβακτηριακή προστασία!

8 Να έχει διάρκεια ζωής

Επένδυσε σε ένα χαλάκι yoga και επίλεξε κάποιο που είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικά υλικά για να το έχεις για πολλά χρόνια.

9 Να αναφέρεται στην ετικέτα του η ένδειξη CE

Αυτό σημαίνει ότι το χαλάκι yoga είναι κατασκευασμένο από υλικά υψηλής ποιότητας ενώ έχει υποστεί αυστηρούς ελέγχους ποιότητας. Αυτό σου εξασφαλίζει και την καλύτερη επιλογή.

10 Να σου αρέσει

Χρώματα, σχέδια, υφή, πάχος: να διαθέτει αυτά που θα σε κάνουν το σώμα σου ένα με το στρώμα.

 

2 χαλάκια yoga να επιλέξεις

Yoga Design Lab Whipstitch Mat Towel Geo Blue

Ελαφριά, εξαιρετικά απορροφητική, αντιολισθιτική πετσέτα που στεγνώνει μέσα σε λίγα λεπτά! Με πολύχρωμα σχέδια, που δεν ξεθωριάζουν αφού τα μελάνια εκτύπωσης έχουν βάση το νερό, είναι μη τοξική. Η βελούδινη και απαλή υφή των μικροινών υψηλής ποιότητας προσφέρει εξαιρετική αντοχή για μέγιστη διάρκεια ζωής ενώ διπλώνει εύκολα. Πλένεται στο πλυντήριο, στεγνώνει γρήγορα σε λίγα λεπτά, αποθηκεύεται και μεταφέρεται εύκολα. Δεν συγκρατεί οσμές.

2 Black Mat PRO Mat Edition της Manduka

Εάν θέλεις το καλύτερο χαλάκι γιόγκα, αυτό που επιλέγουν οι περισσότεροι δάσκαλοι γιόγκα στον κόσμο, είναι το Black Mat PRO Mat Edition της Manduka. Το θρυλικό Black Mat PRO Mat Edition είναι σχεδιασμένο να αντέξει μια ζωή. Μειώνει την ποσότητα PVC που καταλήγει στις χωματερές ετησίως και μειώνει τη συνολική κατανάλωση στρωμάτων. Με τη μοναδική υποστήριξη που παρέχουν τα στρώματα υψηλών επιδόσεων και με απλό, κομψό σχεδιασμό το Black Mat PRO θα αλλάξει την πρακτική σου. Και το καλύτερο απ' όλα: περιλαμβάνει Εγγύηση Εφ' Όρου Ζωής.