Fitness

Πώς οι πολεμικές τέχνες μπορούν να λιώσουν το λίπος;

Δεν υπάρχει κανένα άλλο άθλημα εκεί έξω που να είναι εξίσου συναρπαστικό και να μπορεί να βελτιώσει τη φυσική σου κατάσταση, το σώμα αλλά και τη συνολική σου υγεία όπως οι πολεμικές τέχνες. Η προπόνηση και εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες μπορεί να σε προστατεύσει αφού θα μάθεις αυτοάμυνα αλλά θα σε αδυνατίσει κιόλας είναι πολύ καλή για την απώλεια λίπους. Διάβασε το: 5 + 1 λόγοι για να ξεκινήσεις κάποια πολεμική τέχνη

 

 

Οι πολεμικές τέχνες αποτελούνται από αεροβική υψηλής έντασης, προπόνηση δύναμης,  ασκήσεις ευκινησίας,  κινητικότητας και ευελιξίας που είναι αποτελεσματικές στην καύση λίπους. Υπάρχουν πολλές μορφές πολεμικών τεχνών αλλά αυτές οι τρεις θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος και να λιώσεις το λίπος.

1 Βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου

Ξέχνα όλα τα burpees και τα squat που κάνεις στο Muay Thai (Ταϊλανδέζικη πυγμαχία). Ξέχνα τη στάση του Πολεμιστή στη γιόγκα. Το βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου θα σε κάνει να δεις το άθλημα αλλιώς, αν η πάλη εδάφους και γενικότερα οι λαβές σου φαίνονται συναρπαστικά.

Το βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου δίνει βάρος στις τεχνικές εδάφους, σε submissions κλειδώματα αρθρώσεων, ακινητοποιήσεις, πνιγμούς κ.λπ., ενώ δίνει λιγότερο έμφαση στις ανατροπές, σε αντίθεση με το Τζούντο. Περιλαμβάνει πολλές τεχνικές από τζούντο και πάλη. Επίσης υπάρχουν πολλά  takedowns (ρίψεις), με χρήση της βάσης του σώματος (γοφούς και ώμους). Τα submissions  έχουν δύο κατηγορίες: τα joint locks δηλαδή κλειδώματα αρθρώσεων και τα chokes, λαβές πνιγμού.

2 Mixed Martial Arts (MMA)

Πρόκειται για έναν συνδυασμό πολλών παραδοσιακών στυλ. Το Mixed Martial Arts είναι φανταστική προπόνηση για καύση θερμίδων και λίπους και περιλαμβάνει προπόνηση δύναμης και καρδιαγγειακή. Συνδυάζει βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου, πάλη, ταϊλανδέζικη πυγμαχία και τζούντο. Όντας μια εντατική προπόνηση θα ενισχύσει τον μεταβολισμό σου να κάψει περισσότερες θερμίδες ακόμη και για αρκετές ώρες αργότερα. Η προπόνηση είναι πολύ απαιτητική, διότι απαιτεί σκληρή δουλειά,  τεχνική αλλά και δεξιότητες με ιδιαίτερη έμφαση στην ταχύτητα, τη δύναμη, την αντοχή και την ευκινησία. Αυτός είναι ο λόγος που οι  ΜΜΑ αθλητές θεωρούνται οι πιο δυνατοί αθλητές στον κόσμο.

3 Muay Thai ή ταυλανδέζικη πυγμαχία

Πρόκειται για μια ταϊλανδέζικη πολεμική τέχνη που σημαίνει «συνδυασμός όλων» ή αλλιώς η πολεμική τέχνη των οκτώ άκρων επειδή χρησιμοποιεί γροθιές, πόδια, γόνατα και αγκώνες. Η παραλλαγή της είναι η Muay Kard Chiek: η ταϊλανδέζικη πυγμαχία με γυμνά χέρια, ίσως η πιο θεαματική και παραδοσιακή μορφή μάχης με γυμνά χέρια τα οποία είναι τυλιγμένα με σχοινιά.

Περιλαμβάνει κλασσικές μεθόδους προπόνησης που γίνονται στις πολεμικές τέχνες όπως το τρέξιμο, το σχοινάκι, ασκήσεις αντίστασης του σωματικού βάρους με μπάλα, ασκήσεις κοιλιακών και ασκήσεις με βάρη. Στην ταϊλανδέζικη πυγμαχία προετοιμάζεις όλο το σώμα σου και μπορείς να κάνεις επιθέσεις με γροθιές, πόδια, γόνατα, αγκώνες ενώ έχεις και τη δυνατότητα, αφού μάθεις τις βασικές κινήσεις, να δημιουργήσεις και δικούς σου συνδυασμούς χτυπημάτων και λαβών.

Φίλια Μητρομάρα