Fitness

Πώς να χορέψεις booty dance και να αποκτήσεις τα πιο σέξι οπίσθια!

Το να κουνάς τους γλουτούς με τον ρυθμό δεν είναι κάτι καινούριο. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, τη Σακίρα, την JLo, την Beyonce και το hip-hop το booty dance κατέκτησε τις μεγάλες πίστες των clubs και τα μουσικά video clips έδωσαν άλλη διάσταση στο χορό. Πρόκειται για την πιο διασκεδαστική και σέξι άσκηση που καίει απίστευτες θερμίδες και ορθώνει τα οπίσθιά σου ψηλά, πολύ ψηλά!

Γιατί να το κάνεις;

Οι γλουτοί είμαι μια από τις σημαντικότερες και πιο δυνατές ομάδες μυών στο ανθρώπινο σώμα. Εάν έχεις χαλάρωση, τοπικό πάχος ή περνάς πολλές ώρες καθισμένη σε μια καρέκλα το Booty dance θα ενεργοποίησει απίστευτα τους γλουτιαίους και τους οπίσθιους μηριαίους μυς, θα αυξήσει την οξυγόνωση, θα ανορθώσει και θα σφίξει τους γλουτούς σου. Αν χορεύεις για 10 λεπτά την ημέρα θα βελτιώσεις τους γλουτούς σου σε μερικές εβδομάδες. Μην νομίζεις όμως ότι όταν γυμνάζεις τους γλουτούς, δεν έχει οφέλη και το υπόλοιπο σώμα σου. Όσο πιο γυμνασμένοι είναι οι γλουτοί σου, οι γοφοί, οι μηροί και ο κορμός δείχνουν πιο λεπτοί σε αναλογία με το πίσω μέρος του σώματός σου. Επίσης, δουλεύοντας αυτές τις μεγάλες ομάδες μυών σε βοηθάει να κάψεις περισσότερες θερμίδες καθ” όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και όταν κοιμάσαι! Πώς θα το πετύχεις

1 Κάνε προθέρμανση. Ζέστανε πρώτα τους μυς ώστε να αποφύγεις τους τραυματισμούς. Για 2 -3 λεπτά κάνε επιτόπιο τρέξιμο ή σχοινάκι. Έπειτα κάνε λίγες διατάσεις διατείνοντας τους μυς των ποδιών ώστε να ενισχύσεις την ευλυγισία και το εύρος της κίνησης.

2 Άκου τη μουσική. Το booty dance έχει να κάνει πρώτα από όλα με το ρυθμό. Αν δεν μπεις στο ρυθμό του τραγουδιού δεν θα συγχρονιστείς. Να μερικά τραγούδια για πρόβες:

Jennifer Lopez – Booty ft. Iggy Azalea

Destiny's Child – Bootylicious

The Black Eyed Peas – My Humps 

Jason Derulo & Snoop Dogg – Wiggle

Major Lazer, Bruno Mars, Tyga & Mystic – Bubble Butt 

Sir Mix-a-Lot -Baby Got Back

 

3 Λύγισε τα γόνατά σου. Στάσου με τα πόδια σου στο άνοιγμα των ώμων σου και λύγισέ τα ελαφρώς. Αυτό θα ενεργοποιήσει την υπόλοιπη στάση και κίνησή σου. 4 Ξεκίνα από τους γοφούς σου. Όπως και οι περισσότερες μορφές του χορού, το booty dance ξεκινά από τους γοφούς. Μετακίνησέ τους προς τα πίσω, έτσι ώστε ο ποπός σου να εξέχει πίσω. Την ίδια στιγμή πρόβαλε το στήθος σου μπροστά τραβώντας τους ώμους σου προς τα πίσω.

5 Τέσταρε τις κινήσεις σου. Εμπρός και πίσω με εναλλαγές δεξιά και αριστερά. Στην ουσία μόλις ξεκίνησες να χορεύεις.

6 Σήκωσε τα χέρια σου φέρνοντάς τα μπροστά. Αυτή η κίνηση κρατάει το στήθος σου μπροστά ενώ μπορείς να λυγίζεις τους αγκώνες και να τεντώνεις τα χέρια σου σύμφωνα με το ρυθμό. 7 Κάνε αναπηδήσεις σύμφωνα με το ρυθμό. Κάνε μικρά σύντομα κοφτά καθισματάκια σύμφωνα με το ρυθμό. Τέλεια!