Fitness

Πως κάνει επίθεση στο λίπος η Κέιτι Πέρι;

Δεν είναι τυχαίο που η Κέιτι Πέρι έχει εντάξει στο πρόγραμμα γυμναστικής της το σχοινάκι αφού καίει λίπος και μέχρι και 750 θερμίδες την ώρα, σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία! Η άσκηση είναι καρδιοαγγειακή, ενεργοποιεί πολλές μυικές ομάδες, βελτιώνει τον συντονισμό, την ταχύτητα, την ευκινησία, τον ρυθμό και τη δύναμη. Και το κυριότερο; Είναι το πιο φθηνό fitness εργαλείο και μπορείς να το κάνεις παντού!

Τι πρέπει να ξέρεις:
1 Η κίνηση πρέπει να προέρχεται από τους καρπούς και τους βραχίονες, όχι από τους ώμους. Μόνον οι μύτες των ποδιών πρέπει να αγγίζουν το πάτωμα και όχι και οι φτέρνες. Η επιβάρυνση στα γόνατα, τους αστραγάλους και τους μηρούς περιορίζεται αν εκτελείς σωστά την κίνηση.

2 Προσπάθησε να ακολουθείς πάντα μια συγκεκριμένη κίνηση για τουλάχιστον 2΄ και μετά να περνάς στην επόμενη.

3 Φρόντισε να κρατάς την ισορροπία σου και να αλλάζεις κάθε τόσο άσκηση, ώστε να δουλεύεις καλύτερα όλες τις μυϊκές ομάδες.

4 Πώς θα βρεις το κατάλληλο σχοινάκι; Κράτα με το πόδι στο πάτωμα τη μέση του σχοινιού. Αν οι λαβές του βρίσκονται ακριβώς στο ύψος των αγκώνων σου είναι το ιδανικό για σένα.

5 Έχει υπόψη σου ότι τα ελαφρύτερα σχοινάκια είναι πολύ πιο δύσκολα για να ασκηθείς. Αν είσαι αρχάριος απόφυγε τα πολύ λεπτά σχοινάκια ταχύτητας και τα βαμβακερά, είναι δύσκολο να τα χρησιμοποιήσεις. Ένα σχοινάκι από PVC είναι ό,τι πρέπει για αρχή.

 

Έτσι εξηγούνται όλα!

 

Ενδεικτικό πρόγραμμα καύσης λίπους
5': Κάνε προθέρμανση με χαλαρό τζόγκινγκ.
3': Κάνε μέτρια άλματα κρατώντας ενωμένα τα πόδια σου.
1': Κάνε πηδηματάκια εναλλάξ στα δύο πόδια.
2': Κάνε γρήγορα άλματα με τα πόδια σου ενωμένα.
1': Κάνε αργά πηδηματάκια εναλλάξ στα δύο πόδια.
3': Κάνε μέτρια άλματα με ενωμένα πόδια.                                                                                                                                                                                      5': Κάνε αποθεραπεία με διατάσεις.

 

*H φωτογραφία ανοίγματος είναι από το κλιπ της Πέρυ, Roar, ενώ η φωτογραφία εντος του κειμένου είναι από λογαριασμό της στο pinterest.