Fitness

Οι καλύτερες ασκήσεις για να ανοίξουν οι πλάτες σου! (+Videos)

Το μονόζυγο δίνει φτεράααα! 

Κάνοντας μονόζυγο με ουδέτερη λαβή εστιάζετε στα λεγόμενα φτερά, ενώ ταυτόχρονα γυμνάζετε και τους δικέφαλους. Στην αρχή ξεκινήστε με τον αντίχειρα απέναντι από τα υπόλοιπα δάκτυλα και όταν συνηθίσετε σιγά σιγά, ξεκινήστε το 30% των συνολικών επαναλήψεών σας σε θέση hook με τον αντίχειρα δίπλα στον δείκτη.

 

 

Το μονόζυγο με ανοιχτή λαβή είναι επίσης ιδανικό και προτείνεται τόσο για ώμους όσο και για πλάτη!

 

Κωπηλατική με αλτήρες για το γέμισμα πλάτης

Βολικό, εύκολο και δεν χρειάζεται να πάρεις 30 κιλά σε κάθε χέρι… Θυμίσου να έχεις λυγισμένα γόνατα, ίσια την πλάτη σου και να μην υπεβάλεις στα βάρη γιατί καταπονείται και η μέση σου. Η ίδια άσκηση μπορεί να γίνει σε επικλινή πάγκο, που θα ξαπλώσεις μπρούμυτα και η πλάτη σου θα είναι εγγυημένα στην ευθεία!

 

 

 

Κωπηλατικό μηχάνημα

Ανάλογα το βάρος στο οποίο θα ρυθμίσετε την κωπηλατική, θα δείτε και την ανάλογη δουλειά. Γυμνάζει όχι μόνο την πλάτη, αλλά όλο το σώμα, ενώ χάνετε θερμίδες με το κιλό! Γενικά είναι ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει μια καθαρά cardio άσκηση στην πλάτη σας!

 

 

Έλξεις στην τροχαλία

Με κλειδωμένη μέση τραβάτε την τροχαλία με λαβή V προς το στήθος σας μεσκοπό οι αγκώνες σας να κολλήσουν στα πλευρά σας, με την τελική θέση της λαβής να βρίσκεται λίγο κάτω από το σαγόνι σας. Το σαγόνι είναι ελαφρώς λυγισμένο προς τα κάτω ώστε να μην  προστίθεται πίεση στον αυχένα.

Το παρακάτω βίντεο του Αντώνη Σουραΐτη που αλιεύσαμε βοηθά αρκετα σε γενικές γραμμές!

 

Αν είσαι άντρας οι γυναίκες θα λατρέψουν την γυμνασμένη σου πλάτη, ενώ αν είσαι γυναίκα με μια γραμμωμένη χωρίς υπερβολές πλάτη, δεν θα θέλεις να βγάλεις τα ξώπλατα φορέματα ποτέ! Καλή προπόνηση!