Fitness

Ο τροχός γιόγκα είναι το νέο foam roller! Μάθε το γιατί

Εκτός από τα τυπικά στηρίγματα (block, μπρικ, κουβέρτα), ο τροχός γιόγκα είναι ένα από τα πολύ χρήσιμα στηρίγματα για τη γιόγκα.

Είναι ειδικά σχεδιασμένος για να ανοίγει το στήθος, να χαλαρώνει τους μυς της πλάτης, να ευθυγραμμίζει τη σπονδυλική στήλη, να τεντώνει τους καμπτήρες του ισχίου και να παρέχει στήριξη σε διάφορες ασάνες (στάσεις). Σου παρέχει περισσότερη ευελιξία και μπορεί να βοηθήσει ακόμη κι έναν αρχάριο να κάνει πιο εύκολα κάποιες ασκήσεις.

Ο τροχός γιόγκα είναι το νέο foam roller!

Ο τροχός γιόγκα διευκολύνει το stretching, συμβάλλει στην απελευθέρωση της έντασης και βελτιώνει την ευελιξία.

Ο τροχός γιόγκα είναι ιδανικός για επαγγελματίες γιόγκι, δρομείς και αθλητές crossfit. Ενισχύει την ευελιξία και τον τρόπο με τον οποίο θα τεντώσεις βαθύτερα τους μυς και θα απελευθερώσεις την ένταση στις δύσκολες περιοχές. Μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις με πολλούς τρόπους και να κάνεις διάταση των θωρακικών σπονδύλων ή όπως λέγεται αλλιώς «άνοιγμα της καρδιάς».

Τροχός γιόγκα: Ποια είναι τα οφέλη του;

1 Σου προσφέρει ασφάλεια

Είναι ένας απλός και ασφαλής τρόπος για να χαλαρώσεις καθώς ακουμπάς την πλάτη σου πάνω του. Ο τροχός γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τους επαγγελματίες αθλητές ή γιόγκι να εξελίξουν την πρακτική τους.

2 Προλαμβάνει τους τραυματισμούς

Ο τροχός γιόγκα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να συνεργάζεται με το σώμα σου και να προλαμβάνει τους τραυματισμούς.

3 Βελτιώνει την ευελιξία

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ενσωμάτωση ενός τροχού στις συνεδρίες γιόγκα θα σε βοηθήσει να τεντώσεις το σώμα σου περισσότερο από το κανονικό, με τρόπους που δεν θα μπορούσες πριν.

4 Ανακουφίζει από τον πόνο

Όταν πονάς, το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να γυμναστείς. Αλλά η άσκηση σε έναν τροχό γιόγκα μπορεί να καταπραΰνει τον πόνο και τις ενοχλήσεις, σαν να έκανες μασάζ! Ορισμένες στάσεις με έναν τροχό γιόγκα μπορούν να μειώσουν τους πόνους στο μπροστινό μέρος του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της κοιλιάς, του στήθους, των ώμων και των γοφών. Μειώνει επίσης αποτελεσματικά τον πόνο της πλάτης.

Ο τροχός γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τους επαγγελματίες αθλητές ή γιόγκι να εξελίξουν την πρακτική τους.

5 Σε κάνει πιο δυνατό

Ο τροχός γιόγκα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσεις τον πυρήνα σου. Μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα σύστημα στήριξης. Έχοντας τον τροχό της γιόγκα πίσω στην πλάτη σου θα σε βοηθήσει να αισθανθείς πολύ πιο σίγουρος για να κάνεις περισσότερες ασκήσεις με την πλάτη, και τελικά, να νιώσεις πιο δυνατός.

6 Εξαφανίζει τους κόμπους στην πλάτη

Το να κάθεσαι σε ένα γραφείο ώρες ατελείωτες αυτό κάνει ζημιά στην πλάτη και τους ώμους σου. Μπορείς να ακυρώσεις το μασάζ, επειδή ο τροχός της γιόγκα είναι εξίσου καταπληκτικός στο «σπάσιμο» των κόμπων και την απελευθέρωση της έντασης.

7 Ενισχύει τον πυρήνα

Ένας ισχυρός πυρήνας δεν προστατεύει μόνο τη μέση και τη σπονδυλική στήλη, αλλά βοηθά επίσης να τελειοποιήσεις τις δύσκολες ασάνες. Ένας ισχυρός πυρήνας αποτελείται από τις μεγάλες μυϊκές ομάδες και τους μικροσκοπικούς μυς και τους σταθεροποιητές. Έτσι, όταν γυμνάζεσαι σε διάφορες στάσεις εξισορρόπησης, ο τροχός γιόγκα θα ενισχύσει και θα αναπτύξει τη δύναμη στον πυρήνα σου.

8 Ενισχύει την αντοχή σου

Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό να διατηρήσεις μια στάση για μεγάλο χρονικό διάστημα για να πάρεις τα οφέλη της. Εντούτοις, το σώμα σου μπορεί να κουραστεί και να μην την ολοκληρώσει. Ο τροχός γιόγκα μειώνει την κούραση, ενισχύοντας έτσι την αντοχή σου.

Φίλια Μητρομάρα