Fitness

Ο iroman Λευτέρης Παρασκευάς διασχίζει τα Πυρηναία για καλό σκοπό!

Ο υπερμαραθωνοδρόμος και τριαθλητής Λευτέρης Παρασκευάς διανύει, τρέχοντας, τα Πυρηναία Όρη. Τρέχει επί 12 ώρες, σταματά για να ξεκουραστεί σε χωριά και συνεχίζει. Το πιο ενδιαφέρον είναι όμως ότι ο Λευτέρης προσφέρει μέσω της δραστηριότητάς του.

 

 

 

Στόχος του να καταφέρει να καλύψει την απόσταση των 866 χιλιομέτρων σε 15-17 μέρες με απώτερο σκοπό να στηρίξει το ίδρυμα ΕΣΤΙΑ (www.eseepa.gr), ένα ίδρυμα που φιλοξενεί παιδιά με νοητική υστέρηση, με την υπέρβαση των σωματικών του ορίων.

Τα Πυρηναία είναι από τις µεγαλύτερες οροσειρές της Ευρώπης. Βρίσκονται ανάµεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία και αποτελούν και φυσικά σύνορα των δύο χωρών. Εκτείνονται σε µήκος 866 περίπου χιλιοµέτρων (538 µίλια) µε 48.000µ. (157.000 πόδια) ανάβαση, από το Βισκαϊκό κόλπο µέχρι τη Μεσόγειο θάλασσα.

Ο Λευτέρης ξεκίνησε και επιχειρεί να καλύπτει καθηµερινά 55-85χλµ. Στην προσωπική του ιστοσελίδα lefterisparaskevas.com, υπάρχει ζωντανή ενημέρωση μέσω γραφήματος για την διαδρομή του, τα χιλιόμετρα που έχει διασχίσει, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να ενημερωθούν για όλες τις αθλητικές του δράσεις που έχουν πάντα φιλανθρωπικό χρώμα.

Όσοι θελήσουν να προσφέρουν ένα χρηματικό ποσό μέσω της δράσης GR10 PYRENEES WALK θα βοηθήσουν στον εξοπλισμό τουλάχιστον δύο δωματίων της καινούργιας στέγης, η οποία θα λειτουργήσει από τον Γενάρη του 2017 στο Πικέρμι. Για όποιον επιθυμεί να στηρίξει όλη αυτήν την προσπάθεια, μπορεί να ενημερώνεται σχετικά μέσα από τη σελίδα του Λευτέρη Παρασκευά στο Facebook (www.facebook.com/l.paraskevas).

Ο Λευτέρης Παρασκευάς τρέχει και προσφέρει

Το 2011, όταν έκανε τον πρώτο του μεγάλο αγώνα τριάθλου, ενίσχυσε το Ορφανοτροφείο Βόλου. Επειδή οι αγώνες που διοργανώνει ή συμμετέχει προσελκύουν δημοσιότητα θέλει να χρησιμοποιεί αυτή τη δημοσιότητα για καλό σκοπό, για να βοηθήσει με τον τρόπο του να προβληθούν ανάγκες που υπάρχουν.

Στο ίδιο πλαίσιο διοργανώνει μαζί με την ολυμπιονίκη Τόνια Μαχαίρα το «Κολυμπώ για τους άλλους». Τον Μάρτιο που μας πέρασε τα έσοδα δόθηκαν στον «Σύλλογο Μερίμνης Ανηλίκων», που φιλοξενεί και υποστηρίζει εφήβους που έχουν ανάγκη φροντίδας, που έχουν απομακρυνθεί από την οικογένεια και την πατρίδα τους εξαιτίας πολέμου ή σοβαρών φυσικών καταστροφών.

Μαζί με άλλα 15 άτομα και σε συνεννόηση με τον ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης, μάζεψε είδη πρώτης ανάγκης και θα τα πήγαν οι ίδιοι στο νησί, στους πρόσφυγες. Η ομάδας τους ονομάζεται e-θελοντής.gr, αποτελείται από 16 άτομα, εντελώς ανεξάρτητα και με διαφορετικό background o καθένας, δεν ανήκουν σε κάποια ΜΚΟ.