Fitness

Μισείς τη γυμναστική; Να τι κάνεις!

Βαρέθηκες τα «πρέπει»; Μισείς τη γυμναστική ή το γυμναστήριο; Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γυμναστείς χωρίς να το καταλάβεις. Δες πώς μπορείς να αντικαταστήσεις αυτά που μισείς με αυτά που λατρεύεις.

 

 

Μισείς το τρέξιμο; Κάνε ποδήλατο

Αγόρασε ένα ποδήλατο και βγες έξω ή ανέβα σε αυτό του γυμναστηρίου σου και κάνε spinning. Η ποδηλασία είναι μια πολύ καλή εναλλακτική του τζόκινγκ, γιατί δεν καταπονεί τις αρθρώσεις και ταυτόχρονα καίει αρκετές θερμίδες.

Διάβασε: Σιχαίνεσαι το τρέξιμο; 20 σπουδαίοι λόγοι για να το αγαπήσεις

Μισείς τα βάρη; Κάνει έλξεις

Αντί για βάρη κάνε μία κυκλική προπόνηση που να περιλαμβάνει ο κάθε κύκλος από πέντε έλξεις στο μόνοζυγο, 10 πιέσεις και 15 squats με το βάρος του σώματός σου. Επίσης, κατανάλωνε περισσότερη πρωτείνη. Το έκανε και Taylor Lautner όταν έπρεπε να πάρει μυϊκά 15 κιλά για να κρατήσει το ρόλο του ως Jacob Black για το δεύτερο Twilight. Κάν’το κι εσύ.

Διάβασε: Πώς να εκτελέσεις σωστά τις έλξεις και να φτιάξεις πλάτες

Μισείς τους κοιλιακούς; Κάνε διατροφή

Το τελευταίο πράγμα που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις  six pack είναι οι ασκήσεις κοιλιακών. Όλα είναι θέμα διατροφής, η οποία πρέπει να είναι άλιπη, χωρίς ζάχαρη σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς επεξεργασμένα τρόφιμα και υδατάνθρακες (η κατανάλωση των υδατανθράκων εξαρτάται από το πόσο γυμνάζεσαι και τα κιλά που έχεις). Επομένως βάζεις στη λίστα σου άπαχο κρέας, ψάρι παρά χοιρινό ή βοδινό, ψητό ή βραστό, φακές, αρακά, φασόλια, γαλακτομικά με χαμηλά λιπαρά, γιαούρτι, σαλάτες και φρούτα. Επιπλέον ασκείσαι για να κρατάς ενεργό τον μεταβολισμό σου, να συνθέτεις και να καις παρά να αποθηκεύεις.

Διάβασε: Κοιλιακοί χωρίς κοιλιακούς, γίνεται; Γίνεται!

Δεν σου αρέσει το γυμναστήριο; Γυμνάσου έξω

Υπάρχουν τόσα outdoor σπορ να γυμνάσεις το σώμα σου αλλά και να ξεδώσεις ή να διασκεδάσεις. Από που να αρχίσουμε; Πεζοπορία, κολύμπι, κανό, σέφινγκ, τρέξιμο. Όλα ξυπνούν τον μεταβολισμό και σε γυμνάζουν αρκεί να βρεις αυτό που σου αρέσει και να αφιερώνεις κάποιες ώρες σε αυτό.

Διάβασε: 12 ιδέες για να φτιάξεις γυμναστήριο στη φύση!