ΔΙΑΤΡΟΦΗ

12 tips για να φας το αρνί χωρίς να σε φάει!

Δεν χρειάζεται να ζορίζεις τον εαυτό σου. Με αυτά τα 12 tips θα μπορέσεις να να απολαύσεις το Πάσχα χωρίς να πάρεις γραμμάριο και να φας το αρνί χωρίς να σε φάει!

 

 

1 Τρώγε λιγότερο, απόλαυσε περισσότερο

Φάε αυτό που αγαπάς περισσότερο αποφεύγοντας να φορτώσεις το πιάτο σου φτιάχνοντας ένα βουνό από τροφές που θα σε κάνουν να το μετανιώσεις αργότερα. Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία.

2 Φάε ένα μικρό σνακ πριν το αναστάσιμο γεύμα

Εάν μάλιστα περιέχει και πρωτεΐνες θα σε χορτάσει και θα σε αποτρέψει από το να φας πολύ, ειδικά εάν πιεις και κανά δύο ποτήρια αλκοόλ. Ιδανικά σνακ μπορεί να είναι μια χούφτα ξηρών καρπών, στικς λαχανικών με λίγο τυρί κρέμα.

3 Φόρτωσε πολλά λαχανικά στο πιάτο σου

Όσα περισσότερα λαχανικά τρως, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά λαμβάνει το σώμα σου, κάτι που θα εκτιμήσει και το ήπαρ σου. Ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδυάσεις την κατανάλωση περισσότερων λαχανικών και να αποτοξινώσεις το σώμα σου είναι να φτιάξεις ένα φρεσκοστυμμένο χυμό λαχανικών. Συνδύασέ το με σέλινο, αγγούρι, μαρούλι, μαϊντανό, τζίντζερ και λίγο πράσινο μήλο και θα έχεις την αποτοξίνωση που θέλεις.

4 Τρώγε αργά

Το αργό μάσημα των τροφίμων δίνει στο μυαλό σου την ευκαιρία να συμβαδίσει με το στομάχι σου και να το ειδοποιήσει ότι χόρτασες. Επιπλέον, βελτιώνει την πέψη και συμβάλλει στη σωστή απορρόφηση των τροφών.

5 Περιόρισε τη ζάχαρη και το αλκοόλ

Η ζάχαρη σε κάνει να πεινάς περισσότερο οπότε άσε κάτω το μελομακάρονο. Η ποσότητα ζάχαρης που περιέχουν δυο κομμάτια φρούτων καθώς και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ή μέλι είναι κάτι που το σώμα μπορεί να αντιμετωπίσει. Οποιαδήποτε άλλη υπέρβαση θα καταλήξει στους γοφούς ή την κοιλιά σου. Απόλαυσε ένα ή δύο αλκοολούχα ποτά σε μια μέρα, κρατώντας τουλάχιστον τρεις ημέρες χωρίς αλκοόλ την εβδομάδα.

6 Μίλα όταν τρως

Μπορεί να μην είναι πολύ ευγενικό αλλά όταν συγκεντρώνεσαι στους άλλους κι όχι στο πιάτο σου θα φας λιγότερο και θα είσαι και ο αγαπημένος της παρέας.

7 Σεβάσου το σώμα σου

Αν σκέφτεσαι αυτό θα το εφαρμόσεις κιόλας.

8 Πες όχι όταν χρειάζεται

Δεν είναι εύκολο, χρειάζεται εξάσκηση, αλλά «όχι». Πες αυτή τη λέξη, αυτή τη μόνη λέξη.

9 Μην παρατάς την άσκησή σου

Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις εύκολα παραγκωνίζουν την άσκησή σου. Δεσμεύσου να κρατήσεις το πρόγραμμά σου ιδιαίτερα τώρα που οι πειρασμοί και το αλκοόλ είναι περισσότεροι από ποτέ.

10 Πιες περισσότερο νερό

Κατά την περίοδο του Πάσχα, η κατανάλωση αλκοόλ και καφέ αυξάνεται δραματικά. Και οι δύο θα σε αφυδατώσουν οπότε φρόντιζε να πίνεις αρκετό νερό την ημέρα. Αυτό θα εμποδίσει να νιώσεις κουρασμένος, θα ενυδατώσει το σώμα σου και θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τις τοξίνες.

11 Παίξε 

Η ημέρα του Πάσχα ισούται με ένα βαρύ γεύμα αρνιού, κατσικιού, σούβλας, κοκορετσίου, άφθονου αλκοόλ και έναν απογευματινό υπνάκο. Αντ 'αυτού, γιατί να μην παίξεις με την οικογένεια και τους φίλους σου ποδόσφαιρο ή κάποιο παιχνίδι που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους; Αυτό θα βοηθήσει στην πέψη, θα κάψει κάποιες θερμίδες και θα είναι μια μέρα που θα θυμούνται όλοι.

12 Συνέχισε την προπόνηση ενδυνάμωσης

Όταν καταναλώνονται επιπλέον θερμίδες κατά την εορταστική περίοδο, τώρα είναι που πρέπει να καούν. Η προπόνηση δύναμης θα κρατήσει το μεταβολισμό σου ενεργό και θα βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία. Push-ups, προβολές, squats όλα είναι τέλειες ασκήσεις για να μετατρέψουν το σώμα σου σε μια μηχανή καύσης λίπους.

Φίλια Μητρομάρα