ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Είναι αλήθεια αυτό που λένε: οι κοιλιακοί φτιάχνονται στην κουζίνα σου!

Το όνειρο των κοιλιακών δεν είναι άπιαστο. Θέλει τρόπο και καλή διατροφή. Γι’ αυτό άσε τους 100 κοιλιακούς στην άκρη και επιδόσου σε μαθήματα μαγειρικής τα οποία θα σε βοηθήσουν να κάψεις την μπάκα και να δεις επίπεδη κοιλιά. Απόψε δεν έχει γυμναστήριο, έχει φαγητό, γιατί φίλε είναι αλήθεια αυτό που λένε: οι κοιλιακοί φτιάχνονται στην κουζίνα σου!

 

 

Κάνε detox

Ξεκίνα τη μέρα σου φτιάχνοντας μια μεγάλη κανάτα με νερό γεμάτο με φέτες λεμονιού, πορτοκαλιού ή γκρέιπφρουτ, και πίνε από αυτό τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα. Τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, κυρίως σε D Limonene, μια ισχυρή ένωση που βρίσκεται στο φλοιό των εσπεριδοειδών και διεγείρει τα ηπατικά ένζυμα που συμβάλλουν στην αποβολή των τοξινών από το σώμα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Αυτό βοηθά στη φυσική αποτοξίνωση και συμβάλλει και στο αδυνάτισμα.

Φτιάξε ένα smoothie πρωτείνης

Τα ροφήματα πρωτεΐνης είναι ένας σίγουρος και απλός τρόπος για να πάρεις την απαραίτητη πρωτείνη η οποία συμβάλλει στην καύση λίπους, μειώνει την όρεξη και χτίζει μυς.

Φάε αυγά

Οι μύες χρειάζονται μακροθρεπτικά συστατικά και τα αυγά τυχαίνει να είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους να πάρεις πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας και θρεπτικά συστατικά. Περιέχει επίσης χολίνη, η οποία βρίσκεται στο άπαχο κρέας, τα θαλασσινά και τα πράσινα λαχανικά και εμποδίζει την αποθήκευση λίπους στο συκώτι. 

Βάλε βρώμη στο πρωινό σου

Μαγείρεψε πόριτζ (βρώμη με γάλα) και ρίξε λίγα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Τι το μαγικό έχει αυτός ο συνδυασμός; Σου παρέχει αδιάλυτες φυτικές ίνες που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα και τροφοδοτούν το έντερο σου με καλά βακτήρια. Έτσι ενεργοποιείς το έντερο να παράγει ένα λιπαρό οξύ που μειώνει τη φλεγμονή που προκαλεί το λίπος σε όλο σου το σώμα. Επιπλέον κόβεις και την όρεξή σου:  καναδική μελέτη έδειξε ότι όσοι έκαναν διατροφή με αδιάλυτες φυτικές ίνες είχαν υψηλότερα επίπεδα γκρελίνης, μιας ορμόνης που ελέγχει την πείνα.

Επίλεγε κόκκινα φρούτα

Κόκκινα μήλα, καρπούζι, σταφύλια, φράουλες, κεράσια. Έχουν υψηλά επίπεδα θρεπτικών ουσιών που ονομάζονται φλαβονοειδή, ιδιαίτερα ανθοκυανίνες, οι ενώσεις που δίνουν στα φρούτα το κόκκινο χρώμα τους-και μειώνουν την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά. 

Δοκίμασε το αβοκάντο

Το αβοκάντο καταφέρνει διπλό χτύπημα στο λίπος της κοιλιάς. Περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά που κάνουν καλό στην καρδιά σου και μειώνουν την πείνα σου. Σύμφωνα με μελέτη όσοι έτρωγαν μισό φρέσκο αβοκάντο στο γεύμα τους μειώθηκε κατά  40% η επιθυμία τους να φάνε αργότερα. Επίσης τα ακόρεστα λιπαρά  εμποδίζουν την αποθήκευση του λίπους της κοιλιάς.

Μην ξεχνάς τους ξηρούς καρπούς

Φτιάξε το δικό σου σνακ υψηλής πρωτεΐνης με ποικιλία από ξηρούς καρπούς, σπόρους, αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη και κομμάτια μαύρης σοκολάτας. Φρόντισε επίσης να βάλεις και φιστίκια: είναι κορυφαία πηγή δύο θρεπτικών συστατικών που εμποδίζουν την αποθήκευση του λίπους.

Πράσινα λαχανικά για πριν τον αγώνα και για το βράδυ

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το λάχανο, η ρόκα, το σπανάκι, το μπρόκολο περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται σουλφοραφάνη. Αυτή η θρεπτική ουσία διεγείρει την καύση λίπους ενζύμων.

Φίλια Μητρομάρα