Fitness

Μια 10άδα τρόποι να επαναχρησιμοποιήσετε το παλιό σας yoga mat!

Η φιλοσοφία της Yoga προστάζει ή μάλλον καλύτερα προτείνει, την επαναχρησιμοποίηση, τον σεβασμό προς το περιβάλλον και την φύση. Τι καλύτερο λοιπόν από 12 τρόπους να βρείτε νέες χρήσεις για το παλιό σας Yoga Mat;

Πατάκι μπάνιου και πατάκι κουζίνας

Τα περισσότερα ανώτερης ποιότητας Yoga Mat, έχουν το πλεονέκτημα της αντιβακτηριακής και αντιμικροβιακής ύφανσης. Γιατί λοιπόν να μην κόψετε το παλιό σας mat στα δύο και να φτιάξετε δύο πατάκια; Το μεγάλο πλεονέτημα είναι ότι πρόκειται από κατασκευής του για αντιγλιστρικό προϊόν και καθαρίζεται εύκολα!

 

Υπόστρωμα για camping

Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για το σώμα σας; Μεταφέρεται εύκολα, διπλώνει σφιχτά, δεν κρατάει άμμο και δεν θα νιώθετε κάθε πέτρα ή χαλικάκι σαν φακίρης σε κρεβάτι με καρφιά. Θα έχετε σίγουρα ένα πιο άνετο ύπνο.

 

Πατάκια αυτοκινήτου

Πόσο πιο in fashion, από το να κάνετε το παλιό σας μοβ χαλάκι πατάκι αυτοκινήτου! Στα plus ότι δεν θα φρικάρετε κάθε φορά που τα παιδιά μπαίνουν στο αυτοκίνητο με λασπωμένα παπούτσια!

 

Μοκέτα πορτ μπαγκάζ

Έχετε βαρεθεί να γυρνάτε από ψώνια, να μην έχετε κλείσει τις σακούλες και να μαζεύετε ψάρια και χτυπημένα φρούτα από την μοκέτα του αυτοκινήτου; Κόψτε το στη μέση και «ντύστε» το πορτ μπαγκάζ. Σε αντίθεση με την υπάρχουσα μοκέτα, βγαίνει εύκολα, πλένεται εύκολα και αν σπάσει κανένα μπουκάλι δεν τρέχει και κάτι, ούτε θα σας στοιχειώνουν μυρωδιές! Επιπλέον ότι ακουμπάει πάνω δεν θα κοπανάει αριστερά και δεξιά και θα «κολλάει» πιο εύκολα στην επιφάνεια του mat. 

 

Χειροτεχνίες!

Κόψτε στο σχήμα που θέλετε και κολλήστε το σε τσόχα! Μπορείτε ακόμα να «ντύσετε» σύρμα, να κόψετε φύλλα και κορμό και να δημιουργήσετε λουλούδια στα πιο ζωντανά χρώματα όπως το παλιό σας mat! Γενικά μπορείτε να κάνετε τα πάντα!

 

Πάτοι

Μπορείτε να το κόψετε σε μικρά κυκλάκια ή τετραγωνάκια και να τα τοποθετήσετε σε όλα τα μηχανήματα και τα έπιπλα. Ιδανικό για την περίπτωση που το πλυντήριό σας, έχει την κακή συνήθεια να κάνει τις…βόλτες του κάθε φορά που το θέτετε σε λειτουργία! Την ίδια στιγμή θα γλιτώσετε και το παρκέ σας από καθημερινές άσχημες γρατζουνιές, όταν για παράδειγμα μετακινείτε έναν καναπέ.

 

«Υπόδηση»

Κόψτε και τοποθετήστε το παλιό σας mat, κάτω από τις κουρελούδες του εξοχικού σας ως αντιγλιστρικό, γιατί στο κάτω κάτω έχετε βαρεθεί κάθε φορά που πατάτε να «φεύγετε» είτε κάτω, είτε στην γειτόνισσα για καφέ…

 

Ανακαίνιση

Μια ακόμα καλή ιδέα είναι να κόψετε ένα κομμάτι και να το τοποθετήσετε στο σπιτάκι του σκύλου σας, ώστε να ξαπλώνει πιο άνετα. Όταν λείπετε μπορεί να το χρησιμοποιεί για τον Κάτω Σκύλο ή άλλες πόζες!

 

 

 

Δεν βαρεθήκατε το χρίτσι χρίτσι;

Κάθε σκυλί που σέβεται τον εαυτό του και το φαγητό, όταν αυτό τελειώνει γλύφει το κουπάκι του και το κάνει βόλτες. Έτσι ακούς ένα μεταλικό κουπάκι να κάνει την βόλτα του σπιτιού, ασχέτως ότι θα ψάχνεις να βρεις που το έκρυψε. Μπόνους ότι δεν θα μετακινείται το κουπάκι του νερού και κατά συνέπεια δεν θα χύνεται.

 

Mat εργασίας 

Όλο και κάποια απαιτητική δουλειά θα έχεις να κάνεις στα γόνατα, από μίνι μαστορέματα μέχρι καθαριότητες! Ανά πάσα στιγμή ένα μικρό κομμάτι του mat μπορεί να χρησιμεύσει σαν knee pad για να μην πονάτε!